USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині міський бюджет втрачає через недоплату за політичну рекламу

13 Жовтня 2014 14:05
У Володимирі–Волинському комерційна структура не доплачує до бюджету міста за розміщення політичної реклами. Про це інформує Волинь: Світ.

У повідомленні йдеться, що окремі волинські ЗМІ опублікували матеріали про розміщення політичної реклами на державних установах у Володимирі–Волинському.

Ці рекламні конструкції належать ПП «Володимирдрук». Підприємство є також засновником газети «Рідне місто», лояльної до Володимир–Волинської міської влади.

Посадові особи приватного підприємства «Володимирдрук», мабуть, забули вимоги не тільки виборчого законодавства, але й не уклали додаткові угоди щодо використання рекламних конструкцій для розміщення політичної та комерційної реклами, - стверджує депутат Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сорока.

Водночас, комерційна структура отримує надприбутки, а бюджет Володимира–Волинського втрачає, - стверджує депутат.

Відповідно до порядку розміщення зовнішньої реклами у Володимирі–Волинському встановлено для фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, юридичних осіб, які розповсюджують рекламу власної діяльності (інформацію про товар власного виробництва, надання власних послуг і відомості про розташування і діяльність власних об’єктів) – 15 гривень у місяць за метр квадратний площі рекламного засобу, а для осіб, які надають послуги з розміщення зовнішньої реклами (наприклад, рекламні агентства) – 30 гривень у місяць за метр квадратний площі рекламного засобу.

Окрім того, відповідно до згаданого Порядку, у разі надання тимчасових рекламних послуг розповсюджувачем зовнішньої реклами, із яким укладений договір про тимчасове користування місцем, що перебуває у комунальній власності, як із розповсюджувачем реклами власної діяльності, розповсюджувач зобов’язаний укласти додаткову угоду із відділом майнових та земельних ресурсів виконавчого комітету міської ради та проводити оплату за тимчасове використання місця для розміщення зовнішньої реклами за базовим тарифом – 30 гривень у місяць за метр квадратний площі.

Як вдалося з’ясувати депутату у відділі майнових та земельних ресурсів виконавчого комітету Володимир–Волинської міської ради, ПП «Володимирдрук» додаткову угоду не уклало, а відповідно сплачуватиме до міського бюджету платежі розраховані за вдвічі меншим базовим тарифом.

Тому, аби забезпечити додаткові надходження до міського бюджету Володимира–Волинського, народний обранець надіслав звернення до міського голови Саганюка П. Д. з проханням вжити заходів щодо правильної сплати ПП «Володимирдрук» орендної плати та виконання рішень міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
з Володимира Показати IP 13 Жовтня 2014 14:31
Ця газета у кожному номері вихваляє комсомольського старця Петра та його братву через те й не платить ніяких податків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus