USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині самооборонівці пішли в рейд на міграційну службу

7 Травня 2014 11:00
Представники Самооборони Нововолинська відвідали начальство міграційної служби. Отримавши відповідь на свій запит із Києва, активісти з’ясовували чому ж у місті ціни на виготовлення закордонного паспорту різняться від заявленої столичними чиновниками, інформує «Нововолинськ Діловий».

В телефонному режимі пояснив свою позицію начальник Державної міграційної служби на Волині Олександр Воробей: «Офіційна вартість паспорта 377 гривень 15 копійок. Менше він може коштувати громадянину, якщо якесь державне підприємство допомагає виготовити документ. І взагалі, не з’ясовуйте сьогодні, у свято Юрія, вартість закордонного паспорта. Бережіть один одного і бережіть Україну».


На вимогу активістів начальник Державної міграційної служби у Нововолинську Василь Зозуля таки згодився подати запит у Державну міграційну службу України, аби там надали вичерпне роз’яснення ситуації. Адже саме звідти активістам надійшла відповідь, нібито ціна закордонного паспорта повинна становити 257 гривень 15 копійок. Одначе іншої думки лишаються чиновники на місцях.
Саме тому уже вдруге відвідали активісти і нововолинську прокуратуру. Зокрема, виконувач обов’язків прокурора Нововолинська Юрій Сєчка розповів самооборонівцям: «Крім Конституції є ще купа інших платних послуг, за які треба сплатити гроші. Є ще правило оформлення і видачі паспорта».

На це активісти поцікавилися у прокурора, що вище – Основний закон чи підзаконні акти?

Прокурор Сєчка погодився, що Закон вище і обіцяв питання вартості закордонного паспорта все ж дослідити детальніше.

Нагадаємо, що активістам Нововолинська невтямки чому, якщо людина за судовим позовом виграє справу і закордонний паспорт їй коштує 170 гривень, а якщо ж просто погоджується на всі вимоги виготовлення і видачу цього документа, то ця послуга обходиться їй більше, ніж удвічі.

Документи, витребувані у ДМСУ Самообороною Нововолинська:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 7 Травня 2014 11:11
бюрократи-хапуги знов воду мутять, мордою в гівно їх
лпдмуа а простише и Показати IP 7 Травня 2014 12:12
коментар було видалено
111 Показати IP 7 Травня 2014 13:11
Шановна самооборона невже сьогодні в Україні немає важливішого питання аніж виготовлення закордонного паспарта?
Оксана Показати IP 7 Травня 2014 13:11
чили б ви які матюки кричав пяний воробєй, корито з під носа тягнуть
Лучанин Показати IP 7 Травня 2014 16:56
Самооборонцям пора вже рейди робити на Донбас, а не на Волині залякувати людей!
сс Показати IP 8 Травня 2014 00:32
а ти лучанин перескочив би на відпочинок в північну корею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus