USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині у дитсадку завдяки активним селянам замінили 30-річні меблі

26 Жовтня 2016 20:28
Меблі, які використовують у Котівському дитсадку, що на Ківерцівщині, залишилися ще з часів будівництва закладу – з 1988 року. Завдяки ківерцівському представництву Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на умовах співфінансування вдалося придбати потрібні нові меблі, повідомляють у прес-службі Фонду.

У невеличкому селі Котовіживе майже півтисячі людей. Вони вміють берегти те, що їм дісталося, бо знають: покращень у сільській місцевості не дочекатися. Тому власними силами долучаються до різноманітних робіт, аби умови в селі були на належному рівні.

У Котівському дошкільному навчальному закладі працює всього чотири людини. Серед них – вихователька Юлія Зберун. Жінка вже чотири роки працює у закладі, який зараз відвідує 20 дітей. Заняття в ігровій кімнаті відбуваються по-різному. Все тому, що у садочку – діти різновікової категорії: від трьох до шести років.

«Ми до всіх речей ставимося дуже охайно, бо сподіватися на владу і на те, що в садочку почнуть щось змінювати, – марно. Усе, що ми зараз маємо, залишилося з 1988 року: і ліжка, і покривальця. У нас навіть зберігся комплект постільної білизни тих часів», – розповідає завідувачка Лідія Миронюк.
Батьки власними силами облагороджували територію навчального закладу. Із підручних матеріалів створили цікавий ігровий куточок - тут і казкові герої, і улюбленці з мультфільмів. Торік за сприяння сільської ради садочок оновили – придбали нові іграшкові меблі. Для повної безпечності дітей треба було замінити ще одну шафу, в якій зберігаються канцтовари, книги та роздаткові матеріали.

«Старі меблі не зачинялися. Усі матеріали, які там зберігалися, діти брали. Мене як вихователя лякало те, що малеча могла взяти ножиці та поранитися. Оскільки у нас всі різної вікової категорії, то встежити за енергійною малечею важко», – каже вихователька Юлія Зберун.
«Ми живемо в селі й не маємо великих коштів, але всім, чим можемо, допомагаємо. Дуже приємно, що Фонд нас підтримав, адже від влади годі дочекатися якоїсь допомоги. Сподіваюся, що в майбутньому наша співпраця триватиме», – розповідає жителька села Юлія Дручок.

Оглянути стан садочка приїхала народний депутат України, освітянка за фахом Ірина Констанкевич. Жінка здивувавалася тому, як у маленькому селі люди дбають про дитяче дозвілля. Такі села мають стати прикладом для великих міст, адже все у цьому садочку зроблено з любов’ю.

«Мені доводилося бувати у різних куточках Волині та інших областей. На противагу такому гнітючому настрою, коли у нас виділяють незначні кошти і в кожному куточку спостерігається економія, цей садочок яскраво вирізняється. Кожний куточок свідчить про турботу, увагу та працю»,– зазначила нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ДІджей клюбу Показати IP 26 Жовтня 2016 22:41
Дрімучий совок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus