USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині відкриють три нових пункти пропуску

24 Червня 2014 13:29
З 1 липня до 10 серпня на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону розпочнуть черговий сезонний пропуск місцевих жителів десяти прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору дикоросів.

У подальшому у такий же спосіб буде здійснюватися пропуск громадян на цьому напрямку за збором грибів та ягід з 30 серпня до 15 листопада, повідомили у прес-службі держприкордонників.

Питання в робочому порядку погодили під час зустрічі керівники Пінського та Луцького прикордонних загонів. Нагадаємо, що у 2011 році керівники прикордонних відомств Республіки Білорусь та України досягнули домовленостей про відкриття на українсько-білоруському кордоні в межах ділянки відділу «Березове» трьох тимчасових місць пропуску жителів прикордоння з метою сезонного збору дикоросів «Познань», «Березове» та «Дроздинь». Кожного року в цих місцях пропуску оформлюється більше 40 тисяч місцевих жителів за сезон.

Але поряд з чіткою організацією з боку більшості місцевого населення при перетині кордону у визначених місцях, відмічається непорозуміння окремих осіб, які продовжують порушувати державний кордон поза встановлених місць пропуску. Так, протягом минулого сезону від державного кордону повернуто більше 360 дорослих та 110 дітей, які намагались незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці та журавлини. Затримано 36 порушників державного кордону, притягнуто 47 осіб до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань та накладено на них адмінштрафів на понад 3,5 тисяч гривень.

Вже в цьому році, ще до початку сезону збору дикоросів, знаходяться найбільш нетерплячі жителі прикордоння, які своїми діями можуть зруйнувати всі домовленості прикордонників обох країн. Від державного кордону повернуто 9 дорослих та 10 дітей, затримано двох порушників державного рубежу.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не на Волині, Показати IP 24 Червня 2014 21:35
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus