USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові портрети Януковича у Волиньраді. ВАРТІСТЬ

13 Лютого 2014 13:48
Горезвісна «портретна справа» луцьких євромайданівців відкрила ще одну сторінку життя волинської влади – витрачання коштів платників податків. Ціна одного портрета президента вразила багатьох волинян - за кошти платників податків чиновники купують портрети президента за 270 гривень, в той час як в магазинах портрет президента коштує 50-100 гривень.

Працівники Волиньради знайшли пояснення, чому і де придбали для своїх кабінетів такі дорогі портрети. - повідомляє «Четверта влада».

Як повідомлялося, активісти винесли із Волиньради три портрети Януковича - із кабінету голови облради, приймальні голови облради та прес-клубу облради. Однак У відповіді обласної ради на запит «Четвертої влади» чиновники вказали, що придбали тільки два портрети президента у 2012 році у підприємця на прізвище Воронюк. Вартість одного портрета – 270 гривень:

Чи не зависока ціна - 270 гривень - для одного портрета президента? Журналісти спробували з’ясувати це у крамницях міста і порівняти ціну. Однак портретів не виявилось ні в книгарнях, ні в канцелярських крамницях.

Натрапити на них вдалося лише в одному із видавничих домів, що у центрі міста, там запропонували портрет за 50 гривень. Пояснили, що у продажу готових портретів немає, а вони їх виготовлять самі. Тож портрет у рамці середнього розміру коштує 50 гривень – 10 гривень портрет і 40 гривень рамка. Портрет більшого розміру коштуватиме удвічі більше, тобто 100 гривень.

Пошукати портрети президента спробували і у найбільш відомих книжкових та канцелярських крамницях міста «Освіта» та «Планета», які знаходяться у центрі міста. У «Планеті» відповіли, що таких портретів не мають у продажу і не мали. А в «Освіті» портрети без рамки середнього розміру коштують 3 гривні.

Звідки ж взялася ціна 270 гривень? Про це ми запитали у покупця портретів, працівника обласної ради, який оформив договір купівлі-продажу.

«Оптимальна ціна – 270 гривень за портрет»

Працівник обласної ради, яка купляла портрети, пояснює оптимальним поєднанням ціни та якості. Мельничук Олена Павлівна повідомила, що придбала тільки 2 портрети у підприємця, а третій портрет скомпонували із окремої рамки та портрета.

- Чому саме у підприємця, а не в магазині придбали портрети? - цікавляться журналісти.

- Була ціна оптимальна, і так в нього купляли.

- Оптимальна ціна – 270 гривень за портрет?

- Це рамка і портрет. Якщо ви бачили, то там рамка була не дуже простенька, а портрет великого формату і якість його не була така як у третього портрету, то воно так і коштує, - пояснює працівниця обласної ради.

- Але і в магазині, можливо, є дешевші варіанти? Ви не шукали?

- Шукали. Це був оптимальний варіант по ціні. В магазині «Планета» чи «Освіта» такого формату не продавалися, а меншого, такого як третій портрет. А більшого формату у тих магазинах тоді не було.

- А вам обовязково потрібно було більшого формату?

- Не обовязково більший формат, але такий треба формат купити і такий купили.

- А яка там рамка, чим вона відрізняється від інших?

- Вона відрізнялася від тої, яка висіла у приймальні – там обрамлення інше.

- Тобто, тут сама ціна рамки висока?

- Сам оцей лист, який всередині був із портретом - коли ми купували нові портрети вішали на те саме місце, то 100 гривень коштує лише виготовлення цього листка. Тому що там і краска інша використовується, і листок, і якісніше. А сама рамка виходить 170 гривень.

- То ви купили на місце винесених нові портрети?

- Так.

- І за таку саму ціну?

- Я вас попрошу – давайте щодо нових портретів новий запит.

- Але цікаво ще одне – чому не в магазині купляли портрети, а у підприємця?

- Ми вибрали оптимальну ціну, оптимальну якість, і ми з ним працюємо неодноразово. Найперше для нас має значення ціна і якість.

«Все залежить від клієнта - яке потрібно, таке і робиться»

Також ми звернулись і до підприємця Воронюка за номером, вказаним у договорі. Як покупці цікавимось продажем портретів:

- Зараз у вас є в наявності портрети президента?

- Тільки під замовлення.

- А скільки у вас може коштувати портрет середнього розміру?

- Може коштувати 200, 300, 500, 100.. гривень.

- А від чого ціна залежить?

- Від комплектації.

- Тобто?

- Портрет, рамки які.

- А які рамки у вас бувають?

- Різні. Я ж вам кажу – до 500 гривень штука.

- А що саме так дорого коштує?

- Рамка коштує дорого, портрет друкується спеціальним друком, великоформатним, залежно від розміру.

- Який це спеціальний друк і чого рамка така дорога? Вона з якогось спеціального дерева?

- Я ж вам пояснюю: все залежить від клієнта - яке потрібно, таке і робиться. Я по телефону пояснити цього не можу, я вам сказав діапазон цін, який може бути. Він може бути і 2 тисячі гривень.

- За портрет? Ну вибачте.

- Да.

- Ну це занадто дорого!

- От бачите. У кожного свої закупівельні можливості.

- А з чого вже він тоді буде за таку ціну?

- Може бути рама ручної роботи.

- А портрети, які купували державні установи, в них які рамки?

- В діапазоні до 400 гривень.

- Щоб замовити товар куди можна підійти, де ваш офіс?

- Зараз поки що не працюю, будемо працювати із середини лютого.

Відповідь підприємця «у кожного свої закупівельні можливості», очевидно, може претендувати на класичне довголіття. Сьогодні вона відкриває завісу із «життя» бюджетних структур – ми бачимо на що і як використовуються бюджетні кошти. А крім портретів чиновники купляють багато інших речей за різними цінами, вперто догоджаючи собі в якості та ціні. Поміж тим, деякі платники податків змушені відмовляти дітям та й собі багато в чому, аби сумлінно сплатити податки.

Отож, як тільки євроактивісти винесли портрети із приміщення, чиновники придбали їх знову. І, варто наголосити, що знову за такою ж «оптимальною» ціною – 250 гривень за один екземпляр:

Звісно, кошти платників податків – це не власні. І, як сказав підприємець Воронюк, – все залежить від клієнта. В цій ситуації клієнт полюбляє розкіш за кошти платників податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2014 14:01
Чого ви приманались до тих портретів Януковича! А що Ющенка і Тимошенко протрети не чіпляли і вони були надруковані на газетах? Спитайте у того підприємця Ворона - чому для ОДА він продав портрети по 250-270 грн. " в залежності від клієта"? Такий у нього "хитрий" бізнес! А портрети купували, мабуть, такі, які достойні приміщень органів влади!!
Хмара Показати IP 13 Лютого 2014 14:07
Ну поясніть мені тупому, а навіщо їх взагалі купувати і вішати? А чому тоді не купити портрети всіх членів "політбюро"? Тільки тоді пропаде ця совдепівщина, коли в адміністрації не буде жодної людини, що росла при СССР.
Мара до Хмара Показати IP 13 Лютого 2014 14:09
Ти батькам це своїм казав? Вилу...к! от народили "розумних"...
Батько до Мара Показати IP 13 Лютого 2014 18:32
Мені 53 і я згідний з Хмарою. Мойсей 40 років водив рабів по пустелі.
Семен до Батько Показати IP 13 Лютого 2014 19:10
Ну то і йдіть, вам вашого віку ще вистачить щоб ходити! Напрямок пустелі підказати?:)
Реаліст до Батько Показати IP 14 Лютого 2014 09:25
Мені 34 і я згадую про СРСР із захватом..... коли за 15 копійок я в школі пісочне купував, коли мої батьки працювали, отримували достойну зарплату і головне держава їм гарантувала багато чого. А от через різних майдаунів, тобто путчистів рухнула моя батьківщина! Я РОДОМ З СРСР ! і пишаюсь цим. І дякую цій країні що мене безкоштовно в садочок віддавали, що мої батьки не вставляли вікна в школі, садочках, яслях..... Дякую що я в школі у щось вірив - у світле майбутнє країни, у піонерів.... а зараз в школі клей нюхають, курять, бухають, сплять неперебираючи з ким. Мені соромно за цю державу!
читачка до Батько Показати IP 14 Лютого 2014 09:49
так само зараз і триголові водять майданівців
Дощ до Хмара Показати IP 13 Лютого 2014 18:29
Холуї без цього не можуть.
Лучанка до Хмара Показати IP 13 Лютого 2014 20:29
Ти що де***? В Америці портрети Обами висять на кожному кроці - це політичні і держдавницькі традиціїї! Які у нас є члени "політбюро"? Проснись - вже 23-й рік незалежності!!
Віка Показати IP 13 Лютого 2014 14:07
Во докопались... Нема вже про що писати? Ну то почніть з самого початку з Кравчука, Кучми, Ющенка, а у декого і Юля "висіла"... То тоді податки не платили?:) Ну тільки сміх може викликати така реакція і такі запити!:) Скажіть народним депутатам Вітіву і Мельнику нехай внесуть пропозицію про прийняття закону про заборону таких вшанувань і ВСЕ! Крапка! Ні - продовжують людей зомбувати...!!! Все ж елементарно вирішується і без істерик, по європейськи!!!
читачка до Віка Показати IP 14 Лютого 2014 09:53
хай краще вітів і той стоматолог мельник, який для громади свого виборчого округу нічого не зробив, навіть матеріальної допомоги не виділив з власного депутатського фонду, розкажуть про те як вони проти виступили щодо зняття депутатської недоторканості.
міркування Показати IP 13 Лютого 2014 14:53
Ну, прийдуть до влади майдануті, вони на стінах будуть котиків малювати, чи вішатимуть своїх "хероїв" - Стецька, Бандеру і т.п.?
Зимін Показати IP 13 Лютого 2014 15:44
Цікаво де продаються книги,написані Президентом-?
володимир до хмара Показати IP 13 Лютого 2014 15:47
портрети президента в державних установах вивішують у всіх країнах. а що до твоєї мрії то не дай нам боже дожити до того часу коли такі як ти будуть при владі.
Віка до володимир до хмара Показати IP 13 Лютого 2014 16:49
О - це точно!!!+
тьху! Показати IP 13 Лютого 2014 15:53
Вивели козла - і знову козла завели туди само. Це ще більший сміх, як ото вивели Клімчука й завели Башкаленка. А проти декого кримінальні справи ж порушили за ті портрети... Питається: за що боролися?
життя Показати IP 13 Лютого 2014 16:04
Ну ви чесне слово, як на світ народися вчора...............проплата йде на підприємця згідно рахунку за портрет, за друк, за рамку + откат 20% тому хто купує от і вся собівартість 500 грн.за 1 шт. Не думаю ,що інші президенти і політики були дешевше ( курс зеленого виріс ой як невчасно! )
козли і підарешти до життя Показати IP 14 Лютого 2014 09:44
вони-чинуші все абло так переполовинюють з відкатами
Горохівець Показати IP 13 Лютого 2014 18:15
Бував і багатьх фірмах за західним кордоном. Здається не бачив портретів їхніх Президентів. А от прапори - це так. І дорогі, вишиті, з френзлями - майже у кожного. У нас же - Сталін, Політ-члени, колишній товариш бандюка Дзержинського вкрав з кабінету до дому і тримає не в сортирі, а на виднотті. Така вавка в голові.
Волинянин Показати IP 13 Лютого 2014 19:49
Це така совкова психологія.Хочеш портрет в службовий кабінет? купляй за свої кровні.Ще можна якось пояснити портрет любимого покровителя в кабінеті голови ОДА,щоб той з вдячності періодично цілував зображення шефа.А при чому тут облрада?Хоча-Лобач молиться на улюблений образ-ригінал же.
1 Показати IP 13 Лютого 2014 22:23
Президент підарешт.
вважаю Показати IP 14 Лютого 2014 09:59
Мельничук Олені Павлівні варто тими портретами по пиці надавати! дурнів з нас робить,прошмандовка. доберусь я до неї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus