USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Одеський мільйонер купив англомовне видання Kyiv Post за понад $3,5 млн

21 Березня 2018 22:36
Мільярдер Мохаммад Захур продав англомовне видання Kyiv Post одеському мільйонеру сирійського походження Аднану Ківану за понад 3,5 мільйона доларів.

Про це повідомляється на сайті Kyiv Post, передає Українська правда.

Захур розповів редакції Kyiv Post, що Ківан заплатить «набагато більше», ніж 3,5 мільйона доларів. Однак він відмовився розкрити точну суму після продажу.

Мохаммад Захур очікує, що продаж видання завершиться до 1 квітня. За його словами, компанія Ківана вже переказала «суттєву» авансову оплату.

«Для мене це справжня угода», - сказав Захур.

Видання намагалося взяти коментар у Ківана, але наразі журналісти не могли з ним зв'язатися.

Джерела видання повідомляють, що Ківан виїхав за межі України.

Захур розповів, що Ківан запропонував йому купити Kyiv Post після того як почув, що мільярдер оголосив про його продаж. Під час зустрічей із Ківаном та іншими потенційними покупцями, Захур наголошував, що не продасть видання тим, хто знищить його редакційну незалежність.

За словами Захура, Ківан запевнив його, що цінує журналістську незалежність Kyiv Post. Однак він залишає за собою право найняти свою команду журналістів та інших співробітників.

Захур сказав, що після завершення продажу Ківан зустрінеться з журналістами, щоб поговорити про майбутнє видання.

Як зазначає Kyiv Post з посиланням на місцевого активіста Віталія Устименка, Ківан володіє місцевим одеським «7 каналом». Цей канал критично ставиться до міської влади і не має жодної конкретної редакційної політики щодо національних органів влади.

Крім того, Ківан - власник компанії-забудовника «Кадорр Груп», його підозрюють у запуску численних незаконних будівельних проектів разом із нинішнім мером міста Геннадієм Трухановим до 2015 року.

За словами Устименка, наразі вони є політичними ворогами. Ківан не має прямого зв'язку з жодною великою політичною групою в Одесі чи на решті території України.

Як відомо, у 2009 році Мохаммад Захур купив Kyiv Post у його засновника Джеда Сандена за 1,1 мільйона доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus