USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Один з найбільших банків в Україні можуть продати росіянам

10 Листопада 2013 09:08
Російська «Альфа-Груп» знаходиться на завершальній стадії переговорів з австрійською групою Raiffeisen International про придбання частини бізнесу в Україні, зокрема, «Райффазен Банку Аваль». Зокрема, мова йде про придбання «Райффайзен Банку Аваль», який є основним активом групи у Центральній і Східній Європі. Про це повідомляє «ZN.UA».

Як йдеться у повідомлнні, співвласник групи «Альфа» Михайло Фрідман, який був цього тижня у Києві, провів дві зустрічі з екс-головою Raiffeisen Bank International (RBI) Гербертом Степічем, який зараз очолює наглядову раду російського Райффайзенбанку.

Зокрема, йдеться про годинне спілкування Фрдімана зі Степічем перед засіданням ради інвесторів у президента, а так само як мінімумпро 3-х годинну зустріч за вечерею в готелі «Хаятт» у той же вечір.
Близький до австрійської групи фінансист говорить про те, що переговори йшли про продаж російському «Альфа-Банку» українського «Райффайзен Банку Аваль», а також про можливість купівлі російського «Райффайзенбанку» і бізнесу Raiffeisen Zentralbank group.
Раніше австрійці оцінювали свій російський бізнес у подвійну балансову вартість - більш ніж за 3 млрд євро. В той же час «Райффайзен Банк Аваль» може обійтися покупцям в 1 балансовий капітал - тобто близько 700 мільйонів євро.

Голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук у коментарі ZN.UA сказав, що не має інформації про такі переговори. «Ми ведемо свій бізнес у звичайних умовах і не отримували від акціонерів сигнал про зміну нашої моделі роботи», - сказав банкір.

До слова, після відставки Степіча Йозеф Стампфер, що очолив банківську групу, повідомив, що банки стурбовані направленням ресурсів у порівняно ризиковану і велику мережу Raiffeisen. Він припустив, що партнери Raiffeisen повинні контролювати тільки 30% RBI, а інші акції відпустити у вільне звернення.
RBI на 78% належить не зареєстрованій на біржі Raiffeisen Zentralbank group, яка, у свою чергу, підконтрольна восьми провінційним австрійським банкам. Земельні банки належать сотням невеликих кооперативних банків Raiffeisen, що формують систему Raiffeisen.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 10 Листопада 2013 19:40
Новина "ніпрошо", можуть купити, а можуть і ні... Земельні банки належать сотням невеликих кооперативних банків Raiffeisen, що формують систему Raiffeisen. А можна новини по суті, а не видумки і чутки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus