USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Партія Тимошенко оскаржила в суді ціни на газ

27 Липня 2010 14:24
Партія «Батьківщина» 27 липня оскаржила в суді підвищення ціни на газ для населення на 50 відсотків із 1 серпня.

Про це інформує ТСН.

На думку народного депутата Сергія Власенка, який подав позов в Окружний адміністративний суд Києва, не було жодних юридичних, політичних і економічних обґрунтувань і передумов для ухвалення даної постанови.
Крім того, приймаючи свою постанову, НКРЕ порушила низку законодавчих актів, низку постанов Кабінету міністрів, а також тимчасове становище щодо встановлення граничних цін на природний газ.
Як зазначив 27 липня на прес-конференції в Луцьку інший народний депутат від БЮТ Євген Кирильчук, це лише перший крок опозиції для соціального захисту українців.
«Заодно, ми подали до парламенту проект закону, щоб накласти мораторій на ці завищені ціни. Будемо продовжувати боротьбу», - пообіцяв нардеп-волинянин.
«За моїх чотири парламентських скликань не пам’ятаю такого знущання над народом, коли влада обіцяє одне, а через кілька місяців робить навпаки. Янукович заявляв, що підстав для підняття ціни на газ немає. А що маємо? Ціна кубометра зросте вдвічі вже з 1 серпня. Хоча тепер кажуть – із 15 серпня. А он де заявили, ніби відкладають здорожчання до початку опалювального сезону. А чи можна вірити їм, коли одного разу обдурили?», -обурюється Євген Кирильчук.
За словами нардепа, якщо нині дозволити владі заради боргів «РосУкрЕнерго» підвищити ціни на газ, то завтра на українців чекатимуть нове здорожчання.
«Буде підвищена електроенергія, подорожчає гаряча вода. Окремо підвищать тарифи на каналізацію. Все йде до системної монополізації влади», - зазначив нардеп.
Нагадаємо, національна комісія регулювання електроенергетики постановою від 13 липня підвищила з 1 серпня роздрібні ціни на природний газ для населення в середньому на 50% до 72,54-295,41 коп/куб. м із ПДВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
OrestN Показати IP 27 Липня 2010 22:35
Януковці клялися , божилися, що газ не здорощає за умови пролонгації базування москалів в Севастополі на 45 років!!!!???? Регіонали знову НАБРЕХАЛИ українцям?????
))) Показати IP 28 Липня 2010 10:27
чия б корова мичала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus