USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пенсії з 1 грудня підвищать не всім

29 Листопада 2016 11:11
У зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1 247 грн) з 1 грудня, пенсіонерам масово перерахують пенсії. Але все-таки підвищаться пенсії не у всіх.

Кому пенсію перерахують, а кому ні, розповіла для УНН заступник начальника управління ПФУ в місті Черкаси Наталя Сергієнко.

“Збільшаться ті пенсії (а також надбавки і підвищення до пенсії), розмір яких розраховується від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Розмір підвищення кожному пенсіонеру розраховується індивідуально. З 1 грудня поточного року заплановано збільшення на 10%. Але такий перерахунок стосуватиметься певної категорії пенсіонерів, на жаль, не всі зможуть відчути на собі фінансове поліпшення”, — сказала Наталя Сергієнко.

Підвищать пенсії непрацюючим пенсіонерам. Перерахунок мінімального розміру пенсії за віком буде проведено з розрахунку 1 247 гривні.

І це стосуватиметься тих пенсіонерів, яким пенсія призначена до 1.10.2011 за умови наявності у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років страхового стажу. Тим, кому пенсія призначена після цієї дати, пенсію перерахують за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу.

Наталя Сергієнко додала, що в подальшому пенсії можуть зрости завдяки підвищенню мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року.

До слова, анонсоване Кабміном підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень теж торкнеться не всіх.

Зокрема, Міністерство фінансів України планує зберегти рівень мінімальної зарплатні у 1600 гривень для платників єдиного податку першої групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Листопада 2016 11:25
коротше кажучи, держава як хоче так і др"че
Лена Показати IP 29 Листопада 2016 11:49
а держслужбовцям взагалі не добавляють. Владисько!
ВАся Показати IP 29 Листопада 2016 12:09
Влада зараз яника показує відволікає від проблем теперішніх чи що? Зарахз люди бідують пенсії і то не всім доавляють як хоч живи. Це взагалі що ті начальники в кабінетах роблять ви подивіться які ціни взутися одягнутися і поїсти нема за що купити!
АГА Показати IP 29 Листопада 2016 14:34
А чому ж вони собі так не добавляють як пенсіонерам ? Знахабніли! І не один слуга народу не йде на зустріч людям а тільки все гребуть і гребуть. Скільки це вже буде продовжуватись?Коли вже в Україні буде пордок, реальна боротьба з корупцією а не декларації заповнили і все -всі чесно заробили мільйони і так далі. Хто допоможе простим людям чесним які хдять на роботу, хто дасть нові робочі місця щоб усі могли працювати , де робочі місця, щоб людина могла нормально заробити а не ходити на роботу і туфлі порваті або штани перепрошую протерті
погляд з ЄС Показати IP 30 Листопада 2016 18:58
за що боролися на те і напоролися. Менше треба трезвонити: які ми, українці, трудолюбиві, терпеливі і т.д. . Ложку меду ніхто не принесе, все треба виборювати, а не язиком лепетати. Ви , українці, ніколи не задумувались чому революційний рух з Європи поступово перемістився у бідну, неграмотну російську імперію? Якщ це зрозумієте то і зрозумієте чому тепер так живете!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus