USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Переробні підприємства дурять сільськогосподарських товаровиробників?

1 Жовтня 2009 15:31
Переробні підприємства, які купують у сільськогосподарських підприємств молоко і м\'ясо, змушують їх представників корегувати закупівельну ціну, яка вказується в податкових накладних, у бік зменшення. Про це повідомив директор Департаменту фінансів Міністерства аграрної політики України Григорій Зуб у Ковелі під час доповіді на всеукраїнській семінар-нараді з питань дотримання переробними підприємствами вимог Порядку обліку та використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м\'ясо в живій вазі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2009 року №291, - інформує репортер «Волинських Новин».
 
Згідно зі ст. 11.21 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.1997 №168/97-ВР сума податку на додану вартість, що повинна сплачуватися до бюджету переробними підприємствами всіх форм власності за реалізовані ними молоко та молочну продукцію, м\'ясо та м\'ясопродукти, у повному обсязі спрямовується виключно для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко і м\'ясо в живій вазі. Порядок обліку зазначених коштів визначається Кабінетом Міністрів України.
 
Відповідно до п.3 згаданого вище Порядку розміри вказаних дотацій сільськогосподарським товаровиробникам визначає переробне підприємство.
 
Питання порядку денного семінар-наради «Про здійснення контролю за правильністю визначення сум податку на додану вартість та їх перерахуванням за платіжними дорученнями на небюджетні рахунки» (звідки ці кошти й перераховуються згодом сільгосппідприємствам - прим. «ВН») не розглядалося, позаяк на нараду не з\'явився жоден представник ДПА. А тим часом зі слів присутніх у залі аграріїв - зокрема керівника приватно-орендного сільгосппідприємства ім. Т.Г. Шевченка депутата Волинської облради Андрія Турака та директора СГТзОВ «Городище» Анатолія Никонюка, при закупівлі молока та м\'яса і визначенні розмірів дотацій переробники сільгоспвиробників «дурять», а останні «нікому нічого не можуть довести».
 
За підсумками семінару-наради було прийнято протокольне рішення, яким, зокрема, Департаменту фінансів Мінагрополітики доручено з метою врегулювання проблемних питань, повязаних із нарахуванням та виплатою дотацій, ініціювати необхідні зміни до Порядку обліку та використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м\'ясо в живій вазі.
 
Довідка «ВН»
У роботі cемінару-наради взяли участь заступник Міністра аграрної політики України Борис Супіханов та перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Заремба. Були також запрошені представники Мінагрополітики України, головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій, інспекцій якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції АР Крим та областей, регіональних структур Всеукраїнського союзу сільськогосподарських підприємств, Асоціації фермерів та приватних землевласників, зацікавлених неурядових організацій та установ, окремих молоко- та м’ясопереробних і сільськогосподарських підприємств.
 
За словами заступника Міністра п.Супіханова, Ковель обрано місцем проведення заходу виходячи з того, що Ковельський район є одним із найкращих із тваринництва не лише на Волині, а й по всій Україні. Зокрема в сільськогосподарських підприємствах краю утримується понад 17 тисяч голів ВРХ.
 
Напередодні семінару-наради її учасники ознайомилися з роботою та продукцією переробних підприємств Волині, побували на екскурсії в музею-садибі Лесі Українки та на території ТзОВ ім. Лесі Українки в селі Колодяжне, оглянули гурти великої рогатої худоби ТзОВ «Дружба», що в с. Бруховичі.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus