USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Поблизу Луцька хочуть побудувати нові очисні споруди

5 Жовтня 2016 13:50
Долучитися до фінансування будівництва очисних споруд на території Княгининівської сільської ради закликають Волинську обласну раду.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 5 жовтня.

Депутатів просили передбачити кошти на будівництво очисних споруд на території Княгининівської сільської ради.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що Княгининівська сільська рада має перевиконання бюджету у сумі 3,4 мільйона гривень, тому він пропонує зняти питання з розгляду і рекомендувати об’єднаній територіальній громаді, вибори голови якої відбудуться у грудні, розглянути питання в межах бюджету 2017 року.

Сільський голова Княгининок Олена Твердохліб повідомила, що з цим питанням зверталися до райдержадміністрації та районної ради, але РДА ігнорує запити і не надає відповіді на листи. З її слів, через складні особисті стосунки з головою Луцької РДА, налагодити співпрацю не вдається.

Очисні споруди побудовані ще в 1977 році і зараз перебувають в поганому стані. Олена Твердохліб зауважила, що з коштів перевиконання бюджету сільської ради 1,5 мільйона спрямують на другу чергу водопроводу у селі Зміїнець (де зараз питна вода не відповідає вимогам), ще 800 тисяч використають на будівництво твердого покриття вулиці Бригадний двір, на яку не виділили коштів з районного бюджету, попри прохання сільради. Зі слів чиновниці, сільська рада сплачує до районного бюджету 4,6 мільйона гривень податку з доходу фізичних осіб, натомість з обласного бюджету сільській раді виділяють лише 200 тисяч на ремонт доріг. Окрім цього, на території сільради розташована установа обласної комунальної власності – Маяківський НВК, а також місцева школа на 314 учнів і ДНЗ на 102 вихованця. Всі вказані навчальні заклади використовують каналізацію, ремонт якої планують здійснити. Наразі з місцевого бюджету виділили кошти на насосну станцію, перша черга будівництв якої вартістю 651 тисяча гривень стартує вже наприкінці жовтня. Загальний кошторис проекту становить 2,543 мільйона гривень.

З обласного бюджету просили виділити 400 тисяч на проектно-кошторисну документацію та внесення змін у неї.

Попри аргументи сільської голови, Володимир Гунчик наполягав на тому, що кошти на будівництво очисних споруд потрібно просити виділити з районного бюджету. Він нагадав, що нині 36 мільйонів гривень перевиконання Луцького районного бюджету перебувають на депозитах. З його слів, новостворена об’єднана територіальна громада в першому півріччі наступного року отримає 8 мільйонів з держбюджету, таким чином бюджет ОТГ може становити у 2017 році 28 мільйонів гривень. Водночас, мовляв, з обласного бюджету доцільніше фінансувати об’єкти у Локачинському районі, де в місцевому бюджеті можуть знайти лише 1,3 мільйона.

Голова комісії Людмила Кирда пропонувала повернутися до розгляду питання у грудні після виборів в об’єднаній територіальній громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
твердохліб Показати IP 5 Жовтня 2016 15:18
Як можна побудувати коли вся земля пішла на ато і гроші.
олена твердохліб Показати IP 5 Жовтня 2016 20:08
Прошу від мого імені не писати коментарі.Я все читаю,і контролю кожне слово яке пишуть з моїх слів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus