USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Продаж квартир в блокчейні поставить крапку шахрайству з нерухомістю, - бізнесмен

28 Вересня 2017 14:48
Блокчейн (ланцюжок блоків транзакцій, - ред.) і криптовалюта змінять наш світ до невпізнаваності у найближчі п'ять-сім років. Держави будуть регулювати процес, але зупинити його вже не зможуть.

Про це виданню «Гордон» заявив українсько-американський девелопер (розробник програмного забезпечення, - ред.) Марк Гінзбург, коментуючи висновок першої в історії операції з продажу квартири в Києві за криптовалюту.

«Смарт-контракти та криптовалюта змінять світ, зроблять його прозорим. Суть блокчейна в тому, що це технологічний ланцюжок фіксуючих пристроїв. Немає центрального сервера, умовно кажучи, кімнати, куди можна зайти, будучи президентом, мером або губернатором, і підчистити дані. Людина отримує папір на право володіння чимось. Але при цьому реєстри не захищені. Приватні реєстратори або нотаріуси можуть зайти в реєстр і щось підправити. Є маса зловживань. А в разі укладення смарт-контракту це стає неможливим. Угода укладена, дані по ній пішли в десятки комп'ютерів мережі блокчейнів. Контракт можуть відновити власники, але, скажімо, губернатор уже не зможе зателефонувати главі якогось району і попросити відрізати від чиєїсь ділянки півгектара для свого кума», - підкреслив бізнесмен.

Він зазначив, що розвиток технології блокчейна дозволить в перспективі значно скоротити кількість випадків шахрайства з нерухомістю.

«Уклавши угоду з купівлі квартири в блокчейні, ми кинули першу, але велику грудку глини на могильний насип державних реєстрів. Професія чиновника в таких умовах швидко знеціниться. Вони більше не зможуть розподіляти ресурси. Тоді в держоргани прийдуть молоді хлопці, які хочуть не хабарі брати за довідки, а будувати державу. Блокчейн усуває можливість несанкціонованого втручання, шахрайства. Поняття «викрасти оригінали» взагалі зникне. Переконаний, незабаром з 100 нотаріусів будуть затребувані тільки п'ять. Тому що технологія блокчейнів зводить їх функцію до підтвердження дієздатності учасників угоди. З розвитком штучного інтелекту і це зможуть робити машини», - підкреслив бізнесмен.

За його словами, угода купівлі квартири в Києві здійснена абсолютно законно, по ній сплачені всі необхідні податки і збори до держбюджету України.

«Поки криптовалюта не визнана Україною, і Нацбанк ще не визначився, але ми знайшли спосіб оплатити всі збори. По цій угоді ретельно прораховані податки. Зрозуміло, вони повинні вноситися до бюджету в національній валюті. У нашому випадку нотаріус, який є і податковим агентом , погодився прийняти свою оплату в криптовалют (він продвинутий хлопець), а сам вніс до бюджету кошти в національній валюті. Це полегшило угоду і зробило її миттєвою», - заявив бізнесмен.

Гінзбург переконаний, що в найближчі роки криптовалюти стануть звичною справою для України і змінять систему розрахунків в економіці країни.

«Ми ще застали радянські часи. У 1989 році здавалося неймовірним, що через кілька років можна буде вільно читати будь-які книги, дивитися будь-які фільми. Звичайно державі шкода розлучатися з таким привілеєм, як контроль за валютами. А думаєте, з монополією на ідеологію йому було розлучитися простіше? Технології та інтернет все одно перемогли. Точно так же і технологія блокчейна змінить наш світ до невпізнання в найближчі п'ять-сім років. Криптовалюта її незмінний елемент, і нічого держави не зроблять. Так, вони будуть регулювати процес, але зупинити його вже не зможуть. Криптовалюту незабаром визнають всі провідні країни в якості альтернативної грошової одиниці, як це вже зробила Японія. Прогрес не зупинити», - підкреслив співрозмовник.

За його словами, сам факт укладення смарт-контракту з купівлі нерухомості в Києві говорить про визнання України лідерами IT-індустрії.

«Спілкуючись з американцями, я намагаюся донести, що сьогодні Україна - найбільший експортер software (програмного забезпечення) в світі, що українські айтішники витісняють індійських, пакистанських і інших у всіх великих компаніях, що працюють з аутсорсингом, що Україна цілком може стати IT-столицею Східної Європи, а може, і всієї Європи. Платформа Propy, яка реалізувала угоду, має понад 11 тисяч об'єктів нерухомості по всьому світу. І якщо людина такого рівня, як Майкл Артінберг, вирішив вперше в світі провести трансатлантичну угоду (він же міг купити нерухомість у благополучній Європі, але вибрав Україну), то це дуже хороший знак для країни. Україна отримала шанс бути в авангарді технологічного прогресу», - сказав Гінзбург.

25 вересня радник голови Державного агентства України з питань електронного уряду Костянтин Ярмоленко повідомив, що у Києві вперше в світі продали квартиру за криптовалюту Etherеum. Він зазначив, що угоду провів американський стартап Propy, продавець квартири - бізнесмен Марк Гінзбург, а покупцем став засновник інтернет-видання TechCrunch Майкл Аррінгтон.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило, що Аррінгтон заплатив 60 тис. доларів за квартиру біля Дніпра, використовуючи Etherеum и нову криптовалюту PRO, створену Propy.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus