USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Проти «крадіїв» води у Луцьку винайшли ноу-хау

21 Квітня 2014 09:01
Найближчим часом КП «Луцькводоканал» планує встановити антимагнітні індикатори на приладах обліку недобросовісних споживачів. Ноу-хау водоканалу дозволить відстежити будь-які спроби впливу на роботу водолічильників і дасть можливість застосовувати штрафні санкції стосовно «крадіїв» води, повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

А боротимуться із недобросовісними споживачами за допомогою антимагнітних стрічок.

Заступник директора з економіки та фінансів «Луцькводоканалу» Юрій Корецький зазначив, що аналізуючи дані оплат за послуги водопостачання та водовідведення, виникають сумніви стосовно «достовірних» показників певної категорії споживачів: «Деякі недобросовісні абоненти намагаються зменшити показники лічильників, встановлюючи у них на корпусі магніти, щоб загальмувати роботу механізму аби той рахував кубометри повільніше. Відповідно, є окрема категорія абонентів, де щомісяця по лічильнику йде однакове споживання холодної води на рівні 1-2 куб.м (при нормі споживання 5,48 куб.м на 1 людину при відсутності лічильника), а в квартирі постійно проживає 3-4 людини. Щоб унеможливити несанкціоноване втручання в роботу лічильників та «присікти» махінації з водою, з травня ми плануємо розпочати «антимагнітну» кампанію серед недобросовісних абонентів міста Луцька», – зауважив Юрій Михайлович.

Начальник відділу збуту підприємства Віктор Цвяк навіть продемонстрував антимагнітні стрічки різних виробників та показав на практиці принцип їх роботи. Зваживши всі «за» та «проти» представники водоканалу зупинилися на одному з запропонованих варіантів. Він являє собою спеціальну пломбу з розміщеним на ній елементом, покритим шаром захисного полімерного покриття. При впливі на механізм приладу обліку зовнішнім магнітним полем відбувається зсув магнітних елементів. При цьому індикатор змінює зовнішній вигляд – виявляється кольорова індикація – яскраві жовті «крапки». Тому приховати факт втручання в роботу лічильника вже не вдасться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ну ну Показати IP 21 Квітня 2014 09:18
Дякую за пораду, біжу за магнитами. А до квартири - дозволю зайти тільки якщо буде рішення суду - що типа я - недобросовісний платник.
луцьк Показати IP 21 Квітня 2014 09:52
Вже не знають, до чого доколупатись і здерти з простого люду останню копійку.
Ху із Показати IP 21 Квітня 2014 10:30
А що це за кучерявий пупсік лізе до станка, воно петрає хоч про що мова?
НЕЛУЧАНИН Показати IP 21 Квітня 2014 11:12
нехай ті стрічки начальник водоканалу наліпить собі на лоба або ще кудись. ЗОВНІШНЄ ВТРУЧАННЯ У РОБОТУ ПРИЛАДУ ЗАБОРОНЕНЕ ВСІМ !!!!!!! де гарантія, що ті стрічки не впливатимуть на роботу лічильника , штучно завищуючи його показники ?
Песик@ Показати IP 21 Квітня 2014 11:40
Краще ловили продавців/покупців цих магнітів, вже їх продають/купують як пиріжки, виходить зараз за воду, газ, світло, опалення платять лише ті у кого немає лічильників і за всіх в тому числі тих злодюг, що магнітами зупиняють свої лічильники. Вихід є повна заборона індивідуальних лічильників!!!
Семен Показати IP 21 Квітня 2014 14:30
Было бы нормальное соотношение зпрплата/квартплата, ни лепить магнит на щетчик, ни изобретать это ге никому бы в голову и не пришло. А так за идею гонорар кто-то получит. А оплатим его мы все, получив отдельную графу в квартплате: за установку налипки, експлуатацию, поверку....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus