USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Проти керівництва «Західінкомбанку» порушено кримінальну справу

17 Березня 2009 14:14
У 2008 за фактом зловживанням службовим становищем була порушена перша карна справа проти посадових осіб кредитної спілки «Інкомвклад», причетної до «Західінкомбанку». Про це під час прес-конференції розповів прокурор області Андрій Гіль, – інформує репортер «Волинських Новин».
Власне, ліцензію на діяльність кредитна спілка отримала у 2005 році, але через деякий час її позбавили ліцензії. Однак спілка продовжувала існувати і без ліцензії. За статтею 202 Кримінального кодексу України було порушено кримінальну справу проти посадових осіб кредитної спілки, якими виявилися керівництво «Західінкомбанку» та його структурних підрозділів.
За даними прокуратури, працівники кредитного відділу банку видавали кредити обсягом понад 20 тисяч доларів, не перевіривши майнового стану клієнтів.
Зловживання було виявлено при присвоєнні коштів, які перебували на депозитах. Із виданих кредитів обсяги понад десятка перевищували 40 тисяч доларів кожен.
Саме це, стверджує пан Гіль, призвело до фінансової нестабільності «Західінкомбанку». За словами прокурора, поки що ніхто під вартою не перебуває, бо справа – дуже складна. Зокрема для її розслідування потрібні документи, що становлять банківську таємницю.
Однак по ходу слідства до фігурантів справи можуть застосувати запобіжні заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 17 Березня 2009 15:25
Ага, значит кредит «Інкомвклад»у можно не отдавать? Суд признает кредитныйдоговор никчемной?
Анонім Показати IP 17 Березня 2009 15:27
Значит кредит «Інкомвклад»у можно не отдавать? Суд признает кредитный договор никчемным??? Надо проконсультироваться. Спасибо за ценную инфу.
Анонім Показати IP 17 Березня 2009 15:45
а куди весь цей ча дивилась податкова адміністрація, яка просто зобов"язана перевіряти кредитні спілки на предмет дотримання діяльностіяка ліцензується??? Знову ж таки де Нацбанк був??? ...
Анонім Показати IP 17 Березня 2009 18:03
яКЩО гроші міськради на депозиті в Західінкоманку були, то тут все під одним покривалом робилось. Один за всіх, всі за одного. Або депозити-кредити для "обраних", "обрані" за одного. І ні чичирк.
Анонім Показати IP 17 Березня 2009 18:33
Ба! Четыре года вполне открыто трудились без лицензии, и ни тебе налоговая с ее вездесущим аппаратом, ни банк, ни НБУ ни прокурор, ни администрация. Слепа фемида! Наверно конкуренты протерли ей очи торбой баксов-вот и уголовное дело появилось. не было-небыло,и здрасьте!
йцукен Показати IP 17 Березня 2009 18:34
С органами, особенно внутренними и прокуратурой, надо делиться и все будет ОК.
богдан Показати IP 17 Березня 2009 19:45
ну що можна сказати уроди вони їм треба [вирізано - цензура] відірвати
Вінстон Показати IP 18 Березня 2009 09:34
Не дивуйтесь, якщо Шиба скаже: "Нема за що фонтан будувати у центГі, і паГку поГядок навести!" А всі бабулікі то твкогось на кармані!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus