USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росіяни перевірять українське м’ясо й молоко

19 Квітня 2010 18:36
Міністерство сільського господарства РФ і Міністерство аграрної політики України разом інспектуватимуть підприємства з переробки і виробництва м’ясної і молочної продукції.

Про це заявила міністр сільського господарства РФ Олена Скринник та міністр агрополітики України Микола Присяжнюк, з посиланням на агентство "Укрінформ" тпередає intv.

"Будуть створені спільні комісії з інспекції підприємств з переробки і виробництва м`яса і молока", - сказала Скринник.

За її словами, ці інспекції дадуть можливість збільшити обсяг ввезення української сільгосппродукції до РФ і російської до України.

"Ці всі напрями ми розвиваємо. Стратегія зрозуміла, вона має позитивний характер і побудована на збільшенні товарообігу сільгосппродукції наших країн", - сказала Скринник.

У свою чергу, Присяжнюк відзначив, що відповідні продовольчі баланси дадуть змогу спрогнозувати, які галузі треба розвивати, щоб забезпечити продовольчу безпеку.

"Після забезпечення продовольчої безпеки наших країн і балансів внутрішніх, ми зможемо розглядати питання про спільний вихід на ринки інших країн", - сказав Присяжнюк.

Говорячи про заборону ввезення продукції українських підприємств, Присяжнюк погодився, що "заборона просто так не може бути знята".

"Після спільної інспекції, яку ми домовилися провести, створимо спільну робочу групу, і після відповідного висновку цієї робочої групи буде відкрито ринок для української молочної і м`ясної продукції", - обіцяє він.

"Я, як міністр, маю донести до українського бізнесу, що ринок буде відкрито, але треба розвивати цю галузь на території України, щоб ця продукція була українського походження", - наголосив Присяжнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus