USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російський «Сбербанк» шукає швидкі варіанти виходу з України

21 Березня 2017 19:29
Президент "Сбербанку" Герман Греф заявив про те, що банк шукає "максимально швидких варіантів" виходу з ринку України.

Про це повідомляє РБК із посиланням на розмову Грефа із журналістами Інтерфаксу.

За словами голови "Сбербанку", санкції Києва є "дискримінаційним рішенням".

Нагадаємо, 7 березня "Сбербанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які надають паспорти так званих ДНР-ЛНР.

Це викиликало хвилю обурень в Україні.

13 березня представники партії «Національний корпус» влаштували акцію, під час якої замурували відділення «Сбербанку России» на Золотих воротах в Києві. 15 березня у Луцьку чорною фарбою розмалювали двері та вікна приміщення, яке займає відділення "Сбербанку Росії" в місті. Невідомі написали фрази "RusBank", "Bank Over", "Game Over" тощо. Крім того, монтажною піною залили двері банку.

16 березня Російський "Сбербанк" в Україні ввів нові, більш жорсткі ліміти на зняття готівкових коштів для своїх клієнтів.

Того ж дня Україна запровадила санкції терміном на рік проти п'яти українських "дочок" російських банків. Цим фінансовим організаціям заборонено виводити кошти за межі країни. Зокрема, під санкції потрапили "дочки" Сбербанк, ВТБ, БМ-Б анк, Промінвестбанк і VS Bank.

Як повідомила сьогодні заступник голови НБУ Катерина Рожкова після засідання комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, Національний банк не бачить необхідності в розширенні санкцій щодо банків з російським державним капіталом. Про це інформує БізнесЦензор з посиланням на Українські Новини.

"Перелік санкцій передбачений законом. Він дуже широкий. Щодо банківського сектора, то тут застосована санкція у вигляді заборони на виведення капіталу забезпечує збереження грошей і дозволяє забезпечити розрахунки з вкладниками і клієнтами банку. Ми вважаємо, що розширювати санкції не потрібно", - сказала Рожкова .

Заступник голови Нацбанку нагадала, що сподівається на цивілізований вихід цих банків з українського ринку шляхом продажу.

"Ми вважаємо, що вихід цих банків повинен задовольнити всіх", - зазначила Рожкова.

За словами заступника голови НБУ, переговори з продажу банків тривають, і найближчим часом буде внесена певна ясність в це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
касир Показати IP 21 Березня 2017 22:36
а Альфа Банк хто відмазав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus