USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Розвеселяючий» магазин у Луцьку скоро можуть закрити, - допоможе уряд

2 Червня 2010 08:18
Кабінет міністрів вніс курильні суміші в перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
Про це на нараді в Кабміні сказав віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко – пише ТСН .
Він зазначив, що відповідне рішення було прийнято 31 травня.
Віце-прем'єр підкреслив, що курильні суміші, які містять синтетичні речовини, під виглядом «ароматичних» зараз безперешкодно продаються в інтернеті, у кіосках на вулицях.
З його слів, заборона в грудні 2009 року обігу зазначених речовин на території сусідніх з Україною держав призвела до масового контрабандного ввезення їх в Україну.
Раніше Міністерство охорони здоров'я ініціювало заборону реалізації рослинних сумішей для паління.
Зокрема, на так звані «мікси» - рослинні курильні суміші Especia Legalize Mix, Spise Gold, Spise Diamond, Afghan-mix, Afghan essence, Afghan incense та ін.
У результаті досліджень установлено наявність у сумішах для паління «синтетичних канабіноїдів» і ряду їх гомологів, які за своєю структурою й впливом на організм людини аналогічні впливу психотропної речовини - тетрагідроканабінолу.
Тетрагідроканабінол входить до переліку наркотичних, психотропних речовин, прекурсорів і заборонений на території України.
За даними МОЗУ, вищевказані речовини у разі зловживання ними можуть спричинити порушення функціонування життєво важливих органів людини й глибокі психічні розлади.
Досі придбати такі суміші в Україні не складало особливих проблем. У містах працюють спеціальні магазини, жвава торгівля ними йде в інтернеті та на вулицях в спеціальних автоматах.
Нагадаємо, що магазин, де продають трав’яні курильні суміші є і в Луцьку . Він відкрився 14 травня на проспекті Волі. Почувши про нього, міський голова Богдан Шиба попросив правоохоронців «розібратися», проте одночасно заявив, що шкодує про недосконалість українського законодавства, яке не забороняє подібних речей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
sashka Показати IP 2 Червня 2010 23:23
кончані, все забороніть мля. вже задрали ці заборони тупі
Baks Bani Показати IP 2 Червня 2010 23:29
Давно пора!Ахто ходять уроди укуряні такі вивозити нафіг треба! І якій тільки телепень міг дозволити щоб цей магазин відкрили!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus