USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Санаторій «Журавка» пропонують передати ЛНТУ

3 Грудня 2016 18:11
Луцький національний університет готовий залучити грантові кошти на відбудову санаторію в Журавичах.

Про це стало відомо під час засідання 9 позачергової сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

Депутат Петро Савчук оголосив запит до очільниці Держлісагентства Христини Юшкевич та голови ОДА щодо подальшої долі санаторію «Журавка». Нині він перебуває на балансі ДП «Колківський лісгосп», не використовується і руйнується.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, санаторій у Журавичах, що колись мав славу «курорту для панства та офіцерів», й тепер завдяки поєднанню лікувальних природних факторів міг би стати здравницею для постраждалих під час АТО, простоює та руйнується вже майже 20 років.

Щоправда, лісівники запевняли свого часу, що готові відновити санаторій у Журавичах. Загальна вартість першої черги реконструкції - 10 мільйонів гривень. Та він досі руйнується, а кошти не вкладаються.

«Об’єкт не використовується для відновлення здоров’я українців, а особливо учасників бойових дій та інвалідів. Там можна створити реабілітаційний центр. Ми розуміємо, що в нинішнього власника, як і в обласному бюджеті, немає коштів. Єдиний вихід - залучення коштів міжнародної допомоги, приміром Програми Транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Але оскільки лісгосп - комерційна структура, то він не може брати участь в Програмі», - пояснив він.

Тому депутат вважає, що санаторій варто передати об’єкт ЛНТУ, адже, з його слів, в університету є досвід залучення грантових коштів. Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 3 Грудня 2016 18:34
У філіалі львівського політеха нема чим зарплати платити, а тут утримання цілого санаторія. Знову шахрайська схема.
внучка Показати IP 3 Грудня 2016 19:07
Дідо, в якому столітті ви застрягли, якщо у вас ЛНТУ досі філія ЛП...
він Показати IP 3 Грудня 2016 19:24
ЛНТУ років з 5 назад передали бкдинок офіцерів - що там зроблено?
Місцевий Показати IP 3 Грудня 2016 19:41
Чергова авантюра ректора по відмиванню грантових коштів Будинок офіцерів палац культури на Даньшина гуртожитки в плачевному стані військова кафедрав плачевному стані а Він санаторій Авантюрист
стоп Показати IP 3 Грудня 2016 21:00
але передати потрібно
Смл Показати IP 3 Грудня 2016 22:37
Не хай санаторія працює треба збильшити інвалиди хочут лікуватися нема місце і черга. Хай зробить буде довольно. І інвалид просить зробий
Журавичі Показати IP 14 Грудня 2016 22:28
А що буде з людьми які на даний момент там проживають?? Їх виселять?? Я вважаю це не справедливим ... Там сім.я живе понад 20 років і доглядають за санаторієм, і якби не вони то все б вже розікрали..
Анонім Показати IP 8 Січня 2017 13:49
про**рає все шо можна !!!! базу на о.Світязь довести до путя неможе!!!! зато санаторій подавай!! ДИВНО!!!! за опалення немають чим платити. закрили до березня університет!!!!!! базу відпочинку на о.Пісочне с.Буцин пр**рав!!!!! все що від попередників залишилось так і стриже капусту!!!не вкладаючи ні в що коштів!!!!! МАРОДЕР!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus