USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Середня зарплата лучан у січні була на 17% нижча від грудневої

20 Лютого 2009 14:42
На зменшення січневої зарплати в Луцьку, порівняно із груднем, вплинуло зниження рівня економічної активності підприємств, що пов’язано зі значною кількістю святкових та додаткових вихідних днів, кризовими явищами, а також нарахуванням в грудні винагород за підсумками роботи за рік. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією Головного управління статистики у Волинській області, середня заробітна плата штатних працівників, зайнятих в економіці і соціальній сфері Луцька, у січні становила 1421 гривень, що перевищує рівень законодавчо визначених соціальних стандартів: в 2,3 рази – мінімальну заробітну плату (605 гривень), в 2,1 рази – прожитковий мінімум для працездатних осіб (669 гривень). Це на 4% вище ніж рік тому, але на 17% нижче, ніж місяць тому.
На зменшення січневої зарплати порівняно з груднем вплинуло зниження рівня економічної активності підприємств, що пов’язано зі значною кількістю святкових та додаткових вихідних днів, кризовими явищами, а також нарахуванням в грудні винагород за підсумками роботи за рік. Вищі заробітки тільки у Нововолинську – 1646 гривень, в області в середньому  вони становили 1253 гривень.
В 57% суб’єктів, які обстежуються, січневі заробітки перевищили 1 тисячу гривень‚ з них у 32 підприємствах – понад 3 тисячі. Разом із тим, на 98 підприємствах‚ установах‚ організаціях січнева заробітна плата не перевищила мінімальний її обсяг.
Більше у січні заробили зайняті у сфері фінансової та податкової діяльності, юстиції та правосуддя, обов’язкового соціального страхування грошового і фінансового посередництва (1,9–3,5 тисячі гривень)‚ менше – у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів, легкій промисловості, готельному та ресторанному бізнесі, сфері надання індивідуальних послуг, початковій загальній освіті ( 466–931 гривень).
У будівельних організаціях заробітки становили 845 гривень, в промисловості – 1377 гривень, у сфері транспорту і зв’язку – 1320 гривень, в охороні здоров’я і освіті – відповідно 1143 і 1562 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus