USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Шахта заради премій приписувала перевиконання плану

3 Червня 2010 17:37
Службові особи на одній із шахт Нововолинська у квітні минулого року підробляли документи.

Про це повідомляє ЗІК із посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Підробку документів виявили співробітники Нововолинської прокуратури під час перевірки шахт ДП «Волиньвугілля» на додержання законодавства про енергозбереження.

Службові особи держпідприємства, зловживаючи службовим становищем в особистих інтересах, задля виконання планів по місяцях вносили завідомо неправдиві відомості в офіційні документи – щоденні відомості видобутку вугілля на шахті, звіти про рух кондиційного вугілля, книги обліку руху видобутого вугілля.

Підприємливі шахтарі відображали у документації завищені показники видобутку «чорного золота». На підставі цих документів із внесеними неправдивими відомостями проводилися відповідні бухгалтерські операції по оприбуткуванню та обліку вугілля.

Унаслідок проведеного завищення обсягів видобутку вугілля у квітні 2009 року обсягом понад три тисячі тонн за бухгалтерськими даними шахта виконала план на 103,6 %. А її працівникам за виконання плану була безпідставно нарахована та виплачена премія обсягом 343,4 тисячі гривень.

Крім того, службові особи шахти для прикриття завищених обсягів видобутку вугілля впродовж 2009 року складали акти замірів рядового вугілля (продуктів збагачення) із завищеними завідомо неправдивими даними щодо результатів заміру та залишку вугілля на шахті.

Приводом до порушення кримінальної справи стали матеріали перевірки додержання законодавства про енергозбереження на шахті, а підставами – ознаки злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу.

Як зазначив прокурор Волині Андрій Гіль, питання використання бюджетних коштів будуть на постійному контролі органів прокуратури області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus