USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Що буде, якщо не використати за нормою усі куби газу. НЮАНСИ СУБСИДІЙ

11 Грудня 2015 13:00
Останнім часом з'явилися чутки, що якщо не використати призначенi за нормою куби газу повнiстю, то скасують субсидiю. Про нюанси субсидій в опалювальний період: норми, коефіцієнти, обов'язковий платіж, переплата - про це та інше читайте в матеріалі газети Експрес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУБСИДІЯ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ СТАЄ ДОСТУПНОЮ ДЛЯ ВОЛИНЯН

В останнi тижнi чимало споживачiв отримали квитанцiї на оплату житлово-комунальних послуг - iз врахуванням субсидiй. Багатьох цi платiжки шокували, особливо тих людей, які проживають в iндивiдуальних будинках i використовують газ для опалення.

"Менi призначили 430 кубiв газу на мiсяць, - розповiдала, ледь не плачучи, читачка панi Марiя. - А я в жовтнi використала лише 30 кубiв, бо мiсяць був теплим, та й економила трохи. У квитанцiї написали обов'язковий платiж - 200 гривень. Не знаю - платити його чи нi, адже я використала менше кубiв. Боїмося, щоб навеснi, коли опалювальний перiод закiнчиться, нам не зробили перерахунок й не виставили борг за те, що не використали призначенi куби".

"А в мене iнша ситуацiя, - розказувала читачка панi Оксана. - Прийшла квитанцiя за газ, а там - велика переплата. До оплати написано 0 гривень, а переплата - 1200 гривень. Може, це якась пастка, що не потрiбно нiчого платити, ще й держава винна тобi грошi? Невже справдi нiчого не потрiбно платити? Обов'язковий платiж уже враховано у квитанцiї? Нiхто нiчого менi не може пояснити".

Сiм'ї, яким у межах соцiальних норм надали велику кiлькiсть кубiв газу, побоюються, що потрiбно спалювати все до куба, iнакше скасують субсидiю. Принаймнi цим лякають газовики, коли люди звертаються до них за роз'ясненням. Мовляв, вiдчиняйте вiкна-дверi, але спалюйте все, що призначено. "Але як спалити 700 кубiв газу, якщо надворi плюс 10? - обурюються читачi. - З екранiв телевiзорiв урядовцi закликають нас економити, а тут кажуть - палiть i все. Нонсенс якийсь".

На цi та iншi актуальнi запитання, пов'язанi iз субсидiями, відповідає Леся Дронь, начальник вiддiлу пiльг, соцiальних допомог та компенсацiйних виплат управлiння соцзахисту мiськради, та Iгор Уличний, начальник управлiння соцiального захисту населення районної державної адмiнiстрацiї.

- Нагадайте, будь ласка, що таке житлова субсидiя i про якi норми йдеться, якщо людина її отримує?

Л. Дронь: - Це рiзниця мiж повною вартiстю комунальних послуг i обсягом визначеного для домогосподарства платежу в межах соцiальних норм. Норми визначено на користування житлом, опалення, водопостачання i т.д. У кожному випадку це конкретна норма на одного споживача. Субсидiя, власне, розраховується на споживання в межах норми, усе, що вище, вона не покриває.

- З'ясуймо, що це за норми. Перша, так би мовити, як її називають у народi, "норма на квартплату". Це скiльки?

- При призначеннi житлової субсидiї встановлено соцiальну норму житла для:

1) оплати користування житлом/утримання житла - 13,65 кв. метра загальної площi на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство;

2) централiзованого та iндивiдуального опалення (теплопостачання) незалежно вiд джерела та виду енергiї - 13,65 кв. метра опалюваної площi на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

- Які встановлено соціальні нормативи для надання субсидій, зокрема для централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання)?

Л. Дронь: - У разі використання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки, яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку, - 0,0548 Гкал на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період. У разі використання природного газу для індивідуального опалення - 7 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період. Якщо для індивідуального опалення використовується електрична енергія - 65 кВт/год. на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

- Зрозуміло. А який соціальний норматив централізованого холодного та гарячого водопостачання і водовідведення для надання субсидій?

Л. Дронь: - Для користування послугами з централізованого постачання холодної води - 2,4 куб. метра на одну особу на місяць за наявності централізованого постачання гарячої води та 4 куб. метри на одну особу на місяць за її відсутності. У разі перерви у наданні послуг з централізованого постачання гарячої води (більш як на 14 діб) в установленому законом порядку - 4 куб. метри холодної води на одну особу на місяць. Норматив для користування послугами з централізованого постачання гарячої води - 1,6 куб. метра на одну особу на місяць, для користування послугами з централізованого водовідведення - 4 куб. метри на одну особу на місяць.

У разі відсутності централізованого водовідведення (за відсутності системи централізованого водовідведення та за наявності централізованого водопостачання і вигрібних ям) для вивезення рідких нечистот - 4 куб. метри на одну особу на місяць.

- А який соціальний норматив для надання субсидій споживання природного газу для приготування їжі та підігріву води?

Л. Дронь: - За умови встановлення газових лічильників:

- за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 6 куб. метрів на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 9 куб. метрів на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити та газового водонагрівача - 18 куб. метрів на одну особу на місяць;

- Тепер з'ясуймо, який встановлено соціальний норматив споживання електроенергії для надання субсидій?

Л. Дронь: - Для користування послугами з електропостачання (до 31 грудня 2017 р.) в житлових приміщеннях (будинках): у житлових приміщеннях (будинках) - 90 кВт/год. на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/год. на місяць на кожного іншого члена сім'ї (домогосподарства), але не більш як 210 кВт/год. на місяць; обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води - 130 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт\год на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 250 кВт\год на місяць; обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води - 150 кВт/год. на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/год. на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 270 кВт/год. на місяць; не обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 120 кВт/год. на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/год. на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 240 кВт/год. на місяць; у селах і селищах міського типу для громадян, яким, відповідно до законодавства, держава забезпечує безоплатне освітлення житла, - 30 кВт/год. на місяць на одну особу;

- З третього листопада внесено зміни у соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, зокрема змінено коригувальні коефіцієнти. Деякі люди вже скаржаться, що через зміну коефіцієнтів субсидія за листопад їм не виходить. Про які зміни йдеться?

Л. Дронь: - Зміни стосуються мешканців, які використовують теплову енергію для централізованого опалення (теплопостачання), житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку. Для них встановлено норму - 0,0548 Гкал на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період. До цього часу норми затверджували органи місцевого самоврядування.

І. Уличний: - Також затверджені нові коригувальні коефіцієнти для для розрахунку розміру витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення. Коригувальні коефіцієнти залежать від поверховості будинків та встановлені окремо для кожного регіону країни. Можливо, якщо людина живе у "висотці" й раніше субсидія призначалася без врахування поверховості будинку, то, за новими правилами, субсидія справді може вийти менша.

- Як визначається норма споживання газу для домогосподарства, який використовують на опалення житла? Деяким сім'ям нараховують просто астрономічні куби.

Л. Дронь: - Наприклад, сім'я з трьох осіб проживає у квартирі двоповерхового будинку загальною площею (така ж опалювальна площа) 90 кв. метрів. Використовує для опалення природний газ (встановлено газовий лічильник). У житловому приміщенні встановлено газову плиту та газовий водонагрівач. Норма споживання газу: 90 кв. м (оп. площа) х 7 куб. м газу + 18 куб. м газу х 3 особи х 1,043 = 713 куб. м газу, де 1,043 - коригувальний коефіцієнт для 1- 2-поверхових будинків (Львівська область).

- Наведіть середньостатистичний приклад нарахування субсидії на газ для сім'ї, яка проживає в індивідуальному будинку.

Л. Дронь: - Візьмімо для прикладу сім'ю з трьох осіб (батько, мати, неповнолітня дитина), яка проживає у двоповерховому будинку загальною площею (така ж опалювальна площа) 90 кв. метрів. Використовує для опалення природний газ (встановлено газовий лічильник). У житловому приміщенні встановлено газову плиту та газовий водонагрівач. Дохід сім'ї за попередні три місяці (без урахування податку з доходів фізичних осіб) - 19 500 гривень. Частка плати за послуги для сім'ї становить 12,22%, тобто 794,30 грн. (19 500 грн.: 3 х 12,22%). Зауважу, що обов'язковий платіж залежить від доходів членів домогосподарства, його розрахунок проводиться за формулою індивідуально для кожної сім’ї. Вартість плати за послуги в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами становить 4 627,76 грн., з них: - газопостачання - 4407,44 грн. (713 куб. м) - електроенергія - 85,05 грн. (150 кВт/год.) - водопостачання та водовідведення - 106,27 грн. (12 куб. м) - вивезення сміття - 29,00 грн. Розмір субсидії - 3833,46 грн. (4627,76 грн. - 794,30 грн.).

- Як проводити оплату обов'язкового платежу? Як діяти, коли об'єми споживання менші від обов'язкової частки плати? Наприклад, домогосподарству призначили 600 кубів газу на місяць, а він фактично спожив лише 50 кубів, бо місяць був теплим.

Л. Дронь: - Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно платити свою належну частку витрат на оплату цих послуг. Якщо вартість фактично використаної послуги менша, аніж обов'язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни платять її фактичну вартість. Якщо громадяни використали послуг на суми, менші від норми, тобто зекономили послуги, вони на наступний розрахунковий період (місяць) платитимуть за ці послуги менше, з урахуванням зазначених вище переплат.

І. Уличний: - Приміром, домогосподарству дали 600 кубів газу на місяць, й обов'язкову плату слід заплатити за 200 кубів, якщо по 3,60 грн. за куб, то це 720 гривень. У жовтні сім'я cпалила 50 кубів. Виходить, їй потрібно менше платити, аніж обов'язковий платіж у квитанції. Тоді вона платить по лічильнику. Тобто, постійно треба контролювати, що ви спалили за місяць. Якщо cпалили всі вибрані куби, то платите за всі спалені куби, тобто обов'язкову плату, зазначену у повідомленні про субсидію. Якщо "перебрали" куби, тобто все, що понад 600 кубів, доведеться платити по 7,18 грн. за куб.

- Чому у багатьох платіжках зафіксовано переплати? Звідки вони взялися?

Л. Дронь: - Сьогодні не проводиться повторний перерахунок субсидії залежно від фактичного використання послуг (як це було до 1 жовтня 2014 року). Субсидію надають у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами. Оскільки, зокрема, на газопостачання норми великі, тому й виникають переплати.

І. Уличний: - Людині призначають обов'язкову плату і власне субсидію, тобто те, що держава платить за неї. Незалежно від того, чи вона випалила призначені куби чи ні, субсидія, тобто державна частка, обов'язково кидається на особовий рахунок людини в газовій конторі. І можливий такий варіант, що людині прийде в квитанції переплата, якщо вона економила. Якщо є переплата, то за певний місяць можна не платити або тримати ці кошти для більш холодних часів. То вже на розсуд людини.

- Як платити, коли в квитанції зазначена і переплата, і сума обов'язкового платежу?

Л. Дронь: - Переплачені кошти впливають на оплату обов'язкової частки. Припустимо, якщо у квитанції зазначено обов'язковий платіж 200 гривень та переплата - 100 гривень, то мешканець повинен сплатити тільки 100 гривень, тобто доплачувати різницю.

- Люди бояться, що коли використовуватимуть менше газу, аніж їм призначено, їм припинять субсидії. Підливають олії у вогонь й газовики, кажучи: хоч вікна-двері відчиняйте, але спалюйте всі призначені куби.

Л. Дронь: - Тут усе зрозуміло. Газове підприємство хоче, щоб мешканці, яким призначили субсидії, сплачували всю частку (обов'язковий платіж), а не менше. Але на сьогодні виглядає так, що субсидію через це не припинятимуть.

- Чи можливе призначення субсидії, коли сім'я має пільгу на оплату ЖКГ? Читачка з міста Корця (Рівненщина) розповідала, що має пільгу, але й субсидію їй призначили. А от газовики відмовляються приймати в неї рахунки. Обгрунтовують: можлива або пільга, або субсидія.

Л. Дронь: -- Дії газозбутової організації щодо мешканки - протиправні. Відповідно до Порядку призначення та надання, субсидії призначають у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг, які надають згідно із законодавством. Якщо вартість плати за послуги з урахуванням пільг у межах соціальних нормативів мешканки перевищує частку плати за послуги, в такому випадку їй можливе надання житлової субсидії - і, як бачимо, субсидію призначено.

І. Уличний: - Скажу більше - сьогодні субсидія значно вигідніший варіант, аніж пільга. Тому багато людей тимчасово зупиняють дію пільг на житлово-комунальні послуги на час дії субсидії, пишучи відповідні заяви. Тобто на час, коли діє субсидія, пільга не нараховується.

- До якого часу можна звертатися за субсидією, щоб її призначили з початком опалювального періоду?

І. Уличний: - Якщо людина звернеться до кінця грудня, то їй можуть призначити субсидію від початку опалювального періоду, тобто з 1 жовтня. Леся ЯСИНЧУК, газета "Експрес"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 77
555 Показати IP 11 Грудня 2015 13:56
Щось проблема з математикою - "Норма споживання газу: 90 кв. м (оп. площа) х 7 куб. м газу + 18 куб. м газу х 3 особи х 1,043 = 713 куб. м газу, де 1,043 - коригувальний коефіцієнт для 1- 2-поверхових будинків (Львівська область)" .....
Іван до 555 Показати IP 24 Лютого 2016 13:50
18 куб на трьох чоловік на газову колонку
ЛУЧАНКА Показати IP 11 Грудня 2015 19:11
ТЕПЕР В ГАЗОВУ КОНТОРУ ПОТРІБНО ЩЕ ПЛАТИТИ 3 ГРН. ЗА КВИТАНЦІЮ. НЕ МОЖУ ЗРОЗУМІТИ ЧОМУ? КВИТАНЦІЯ ВИДАЄТЬСЯ ТІЛЬКИ ОДНА НА ВСІ КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ В Т.Ч І НА ГАЗ.
валет Показати IP 11 Грудня 2015 19:27
Все це арифметична белеберда,Для зясування своїх кубів в соцзабезах працівникам потрібно політех закінчити . А там люди помиляються. Це міг придумати лише розумний Розенко, який щось останнім часом пропав з своєю агітацією.
Сергій Показати IP 12 Грудня 2015 00:32
Щось проблема з математикою - "Норма споживання газу:( 90 кв. м (оп. площа) х 7 куб. м газу + 18 куб. м газу х 3 особи) х 1,043 = 713 куб. м газу, де 1,043 - коригувальний коефіцієнт для 1- 2-поверхових будинків (Львівська область)" ..... і Додай дві дужки і без проблем ...
Юрій Показати IP 23 Грудня 2015 20:04
А як, що до соціальних норм (13,65кв. м( на одну людину)х 3 особи +35,22кв. м(на сімю))х 7 куб. м+18 куб. м газу х 3 особи) х 1,043= 612,44куб. м газу це аж ніяк не 713 куб. м газу, чи можливо у нас різні соц.норми?
марина Показати IP 5 Січня 2016 23:38
мені надали 400 кубів обовязкова плата 450грн.а я спалила тільки 100 кубів.Скільки платити мені за газ...
антон до марина Показати IP 8 Січня 2016 22:21
Марина, читай статтю, якшо прикинути - нічого
Марія до марина Показати IP 11 Січня 2016 23:19
платите по лічильнику близько 360 грн
Василь до Марія Показати IP 17 Жовтня 2016 22:42
Так я незрозумів,одні кажуть треба платить інші кажуть ні.
Геннадій до марина Показати IP 12 Січня 2016 23:02
Якщо вірити статті, то вам платити нічого не потрібно
Людмила Показати IP 8 Січня 2016 22:06
якщо в квитанціїї до сплати -3000 грн, щось платити чи ні????
Геннадій до Людмила Показати IP 12 Січня 2016 22:58
Ні, платити не потрібно
наталія Показати IP 9 Січня 2016 21:44
мені призначили нульову субсидію але якісь надані куби 437куб за обовязкову плату 188гр я не знаю що нам робити чи може так бути?
Геннадій до наталія Показати IP 12 Січня 2016 22:57
Ні, платити не потрібно
іван Показати IP 11 Січня 2016 15:38
Що буде якщо не використати газ наданий субсидією
Марія до іван Показати IP 11 Січня 2016 23:22
за невикористаний газ у вас вийде переплата на вашому рахунку, яку ви можете використати в наступному місяці для оплати
Геннадій Показати IP 12 Січня 2016 23:05
А у мене кожного місяця переплата збільшується. І не у одного мене. Невже держава допустить у майбутньому накопичення переплат у десятки тисяч гривень? Щось не віриться мені
Василий до Геннадій Показати IP 15 Січня 2016 21:19
Если за месяц не заплатить вообще, имея переплату, то считается, что потребитель оплатил из счета переплаты, и следующая платежка придет с вычетом. Если в жеке будут кукарекать и угрожать отключить - тыкать носом в закон и угрожать судом и оглаской в ответ.
мирослава до Геннадій Показати IP 12 Серпня 2016 17:01
У мене загальна площа будинку 140 кв м нас проживає 5 людей з них 2 школярі середній дохід в місяць 9000грн який у мене буде обовязковий платіж і скільки мені нададуть кубів газу
Василь Показати IP 13 Січня 2016 16:30
Згідно субсидії у мене 489 куб. Не використані куби за жовтень і листопад.Чи переносяться куби і субсидія на січень міся?І якщо в січні я перебиру більше газу як по нормі то по якій ціні платити?
игорь Показати IP 18 Січня 2016 14:30
мне кажется что нас с этими супсидиями дурят как олухов а потом выставлят такие счета что мы будем не рады этим супсидиям
Ольга до игорь Показати IP 8 Жовтня 2016 21:34
Якщо кажеться, то хрестяться. Або пропрацьовують страхи у психолога. Якось так.
міша Показати IP 19 Січня 2016 18:50
Яку сумму потрібно заплатити,якщо в платіжці нараховано 1350грн., переплата становить 4700грн., а сумма до сплати 0,00грн. Чи потрібно взагалі платити?Чи мені перерахують за спожитий газ із переплати?Дякую!!!
Люба до міша Показати IP 26 Січня 2016 14:57
Яку сумму потрібно заплатити, якщо в платіжці нараховано 1950 грн., переплата 4800,00 грн, сума до сплати 0,00 грн. а обов,язкова плата 350,00грн.чи треба взагалі платити ?
ганна Показати IP 19 Січня 2016 18:57
у мене субсидія 562 куб використано на 1 місяць 350 куб чи потрібно платити обовязкову суму 496.19 грн.
Наташа Показати IP 20 Січня 2016 17:39
Дайте, будь ласка, роз'яснення, мені призначили субсидію 18.01.16 р. на 1 рік (з жовтня 2015 по вересень 2016). Але з початку опалювального періоду я платила по повному тарифу. Як мені зараз бути з переплатою?.Чи обов'язково мені зараз платити щомісячний платіж?Чи можна дочекатися коли буде вичерпана переплата?
Вероніка Показати IP 21 Січня 2016 14:22
У мене обов'язковий платіж 1725 грн. У зв'язку з переплатою я з 01.10.2015 по 31.12.2015 плачу за газ по 1 грн. Невже це можливо.
Світлана Показати IP 3 Лютого 2016 08:40
Поясніть мені бубь_ласка? Я отримала субсидію 524куби обовязкова частка плати 317,19,а використала 350кубів(щомісячно оплачую обобовязкову частку плати).Чи платитемемо ми за невикористані куби після перерахунку по закінчені опальовального сезону ?
Геннадій до Світлана Показати IP 7 Лютого 2016 12:47
Ні, платити не потрібно
Олена Петрівна Показати IP 5 Лютого 2016 18:58
На електроенергію маю 240 кв а накрутила світла на 450 кв як повинні нарахувати виплати ! Чи відняти 450 _---240 і заплатити за решту по повній ціні ?
Геннадій до Олена Петрівна Показати IP 7 Лютого 2016 12:49
так, 450-240+обовязкова плата
Людмила Показати IP 11 Лютого 2016 11:50
при расчете субсидии на газ опять надурили народ.. При таком расчете получается , что нужно палить и перевалить через норму, тогда выгодно. Т.Е. экономить не выгодно. Это опять чьи-то мансы
ірина Показати IP 12 Лютого 2016 01:57
субсидія із жовтня.650куб та 415гр обовязкової плати.оплачуємо щомісяця.маємо право на пільгу як багатодітна родина.КОЛИ У СІЧНІ ВЗЯЛИ ДОВІДКУ ПРО ПІЛЬГУ ТО ПОБАЧИЛИ ЩО ЗА ЖОВТЕНЬ 1068ГРН ЗА ГРУДЕНЬ 2021ГРН . ці суми йдуть у дохід а ми платимо по субсидії тільки 415грн.чи правильне таке нарахування пільг
Юлия Показати IP 18 Лютого 2016 15:17
Подала на субсидию в октябре. Дали же субсидию только в январе (с октября). За октябрь, ноябрь и декабрь заплатила более 6000. Обязательный платеж 309 грн. То есть ~ у меня переплата в деньгах больше 4000, а с субсидией больше 11000. Газовое хозяйство заставляет платить обязательную часть, мотивируя тем что “ не будет проплаты обязательной части, то не будет и субсидии“. А куда же денется денежная переплата? В какую статью закона их можно ткнуть носом? Спасибо.
Геннадій до Юлия Показати IP 19 Лютого 2016 19:25
Это они специально пускают слухи, так как хотят, чтобы и государство им платило и люди. А ткнуть их нужно в справку о назначении субсидии где очень хорошо видно, что обязательный платеж УЖЕ учтен в субсидии.
Волощук Н.О. Показати IP 25 Лютого 2016 15:43
Призначили субсидію 490 кубів за які треба платити 291,18гр. Ми дійсно стільки спалюємо і платимо 219,18гр., але нам приходить рахунок з перевлатою в тисячі. Одні кажуть, що не треба платити за газ, але я в це не вірю. Допоможіть розібратися. Рівненщина
Рыбалко М. Показати IP 25 Лютого 2016 20:25
Назначили субсидию 800куб.м.Ежемесячно сжигаю 400.Показания передаю немного больше.Плачу обязательную плату ежемесячно.За весь отопительный сезон я не смогу израсходовать весь предназначеный газ.Кто-нибудь может обьяснить куда денется остаток газа?На следующий год не перенесется?А то вдруг на следующий год с субсидией пролечу.
Геннадій до Рыбалко М. Показати IP 10 Березня 2016 22:57
куда денется переплата еще решают. А платить обязательный платеж если есть переплата не нужно
Оксана Показати IP 3 Березня 2016 22:53
Якщо невипалювати повнистю норму газу чи зменшать килькисть газу на наступний опалювальний период
руслана Показати IP 11 Березня 2016 12:21
Згідно субсидії у мене 657 куб. Не використані куби за жовтень і листопад.Чи переносяться куби і субсидія на наступні місяці?І якщо в січні я використала більше газу як по нормі то по якій ціні платити?
Владимир до руслана Показати IP 29 Липня 2016 12:21
Долбите газовое хозяйство и добейтесь своего. Метры кубические даются на отопительный сезон а они экономию считают по минимальному тарифу а перерасход на всю катушку.
іван Показати IP 11 Березня 2016 18:15
я працездатний але безробітний мати пенсіонерка чи має право на субсидію
Степан Показати IP 21 Березня 2016 21:57
прийшла субсидія на опалювальний період з січня 2016 по грудень 2016,а опалювальний сезон почався з жовтня 2015 і я немало за нього оплачував близько 500кубів спалював,я так зрозумів компенсацію я за ці місяці неотримаю?
Оксана Показати IP 25 Березня 2016 11:52
як що ми більше використовуємо природного газу по субсидій
Петро Показати IP 27 Березня 2016 10:29
Скажіть, будь-ласка,звернення на субсидію подав в жовтні 2015,а відповідь прийшла в березні 2016:субсидію призначили з жовтня по квітень по 413 куб.м.,обов,язкова плата 192грн.,а всі ці місяці оплачував за 250куб.м по 675грн.по пільзі дитина війни,як тепер мені платити,і чи буде субсидія на неопалювальний сезон.дякую.
Наталія Показати IP 27 Березня 2016 20:52
Не мала ніякої заборгованості, сьогодні принесли квитанцію заборгованість станом на лютий місяць 5718 грн. Нараховано за ціною 7.188 - 4054 грн. Разом сума до оплати 9772 грн. Нічого не розумію, звідки такі цифри, що це за оплати? І що з цим робити не маю уяви.
Оксана Показати IP 30 Березня 2016 21:24
Ми не випалювали своіх 700 кубів газу,і накопичилась переплата близько 11000 грн. А вже з 1 квітня починається неопалювальний період,за 100 кубів газу доведеться заплатити 720 грн. Чи можу я розрахуватися цими накопиченими коштами чи я маю платити реальними грошима?
Наталья Показати IP 5 Квітня 2016 14:49
Переслала 1500грн на март месяц, в апреле заканчивается отопительный сезон. Куда денутся эти 1500грн? Пропадут?
Павло Миколайович Показати IP 29 Квітня 2016 17:12
Вам же в кожному рахунку пропонують зареєструватися (ладно бабуся не може) на https://104.ua/ua/cabinet !!! Все прозоро як як в акваріумі. Подавайте показники, дивіться ваш баланс, задавайте питання. До речі мені вони (газовики, це ж їх сайт) відповіли на всі запитання, ще й дали посилання на закон. А в абонентських відділеннях газових служб людей дурять, усно, а тут письмово відповіли згідно законів і постанов.
Анонім Показати IP 29 Квітня 2016 19:52
як нараховується субсидія за квітень місяць 2016,?
ИРИНА до Анонім Показати IP 30 Травня 2016 22:05
НЕ МОЖУ ЗАРЕЕСТРУВАТИСЯ, В ПЕРЕЛИКУ Ваша газова компанія НЕ МАЕ КИРОВОГРАД ГАЗ, ЩО РОБИТИ?
Іван Федорович Показати IP 30 Квітня 2016 09:53
Сім'я з чотирьох чоловік проживає в будинку без прописки .За газ сплачують повну вартість що становить 90% від доходів сім'ї .Чи є можливість оформлення субсидій ?
світлана Показати IP 6 Травня 2016 20:16
в мене переплата за газ 12000 грн., чи будуть чи кошти погашати плату за газ в неопалювальний період
Павло Миколайович до світлана Показати IP 7 Травня 2016 10:34
Будуть погашати. Перевірено особисто. Зареєструйтесь на 104.ua - і будете бачити всю картину в вашому комп'ютері. Подав показники ввечері 1 травня (вихідний, святковий день), і через пів години вже був автоматично сформований рахунок. Гроші зняло з передоплати. З січня користуюся кабінетом на 104.ua. Супер. І не потрібно томитися з запитаннями на форумах. Це ж не складно, попробуйте.
Павло Миколайович до Павло Миколайович Показати IP 25 Травня 2016 10:00
Сумна новина! Постановою КМУ від 27.04.2016 р №319, яка набрала чинності 30.04.2016 р.,передбачено низку змін щодо призначення та надання субсидій... Щодо невикористаних за опалювальний сезон сум субсидії через економне споживання Кабмін вирішив таке: - частину невикористаної суми - в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу (у разі використання енергоресурсу для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов'язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди - решту невикористані субсидії - повернути до державного бюджету.
Геннадій до Павло Миколайович Показати IP 12 Липня 2016 18:52
Якщо так зроблять, то ніхто економити газ не буде
наташа Показати IP 24 Травня 2016 17:37
що робити коли 7 місяців людина не оплачувала обовязкову плату
наташа Показати IP 24 Травня 2016 17:40
чи має право людина переправити показники,якщо їх неправильно записали за попередній місяць
окай до наташа Показати IP 17 Червня 2016 20:31
Наташа мабуть вам прийдеться писати заяву на ім*я начальника організації. А там сторн зроблять на слідуючий місяць.
Елена Показати IP 16 Червня 2016 15:53
У дедушки моего была переплата за газ в зимний период 4000 гривен. Сегодня пришла женщина с горгаза и сказала, что на совете решили, что 600 гривен оставят как переплату, а остальное заберет государство.
Віталій Показати IP 24 Червня 2016 00:58
Усім добрий день, поясніть мені будь ласка! Мені надали 500 кбм газу за субсидією, але за весь опалювальний період я їх майже не використовував(в будинку пічь, топив дровами) і кожного місяця мені приходила квитанція " 0 до сплати" ну звичайно я і не платив, а зараз мені й досі приносять квитанції з ннулем. Чи може бути що в один " чудовий день" в міськгазі зроблять перерахунок і пришлють мені квитанцію з сумою за всі місяці що я не платив? Чи все ж мої не використані куби йдуть мені на наступний місяць і перекривають заборгованість? Зараз червень місяць, за газ не плачу вже пів року, сильно переживаю.
Геннадій до Віталій Показати IP 12 Липня 2016 18:52
Ні, не пришлють. Субсидія - це безповоротна допомога
Денис Показати IP 4 Жовтня 2016 10:49
Нехорошие люди (очень сдерживался чтобы не написать по другому) кто придумал весь этот развод! Влезли в Европу. Вот теперь будем платить как европейцы!!! Эх, снова развели!
Світлана Показати IP 4 Жовтня 2016 18:49
в мене була субсидія до кінця серпня цього року .слідуюча субсидія у мене буде з 1 січня 2017р. залишок коштів по газу 6200грн. чи зможу я вікористаті ці гроші за опалювальний період цього року ?
Ліана Показати IP 15 Жовтня 2016 20:15
Дайте, будь-ласка відповідь на запитання: Минулого року по субсидії я зекономив газового палива на 8000 гривень. За літо ніяких платежів не приходило. Восени субсидія оформляється, але зараз в жовтні прийшло повідомлення, що за літній період в мене заборгованість 1500 гривень і погрожують із відключенням газу. Що робити по закону? Конец переписки Введите сообщение...
Ліана Показати IP 15 Жовтня 2016 20:36
Минулого року по субсидії я зекономив газового палива на 8000 гривень. За літо ніяких платежів не приходило. восени субсидія оформляється, але зараз в жовтні прийшло повідомлення, що за літній період в мене заборгованість 1500 гривень і погрожують із відключенням газу. Що робити по закону?
Геннадій до Ліана Показати IP 25 Жовтня 2016 13:36
Платити. Бо жадібна держава забрала те, що як їй здається вона переплатила. А ви значить перевищили норми споживання.
Олеся до Ліана Показати IP 5 Листопада 2016 13:02
мені теж сказали, що боргу 1053 грн. На моє питання покажіть, на який показник виник борг, відразу виписали акт на припинення газопостачання, я відмовилася його підписувати (а мені вслід сказали, що все рівно відріжуть, якщо не оплачу) і написала заяву в газову службу, щоб дали роз"яснення. І, о диво, відповіли, що боргу на дату їхньої відповіді не має. Мене бісить, що вони "ретельно все розглянули", але навіть не вказали показник , на який відсутня заборгованість згідно їхніх даних. Але ще буду уточняти, де дівся "бонус" в сумі 689 грн це100 м.куб газу на літо, бо я використала лише 62, тобто за 48 кубів повинна залишитись переплата. Добивайтеся, бо нас дурять.
Тетяна 18 жовтня 201 Показати IP 18 Жовтня 2016 22:46
Проживаю в Дніпропетровській обл. Маю 2кімнатну квартирую Загальна площа 51кв.м Газу отримали 197куб.м на місяць. В мене індивідуальне опалення. В квартирі холодно, син-інвалід з дитинства, дуже важко переносить холод. Я ніде не можу добитися, щоб мені збільшили норму, у відчаї. Син зараз в квартирі сидить в теплій курточці, а взимку? В нас 1 поверх. Підкажіть, куди звернутись.
андрей Показати IP 14 Листопада 2016 19:26
получил субсидию начислили 230 кубов газа и обязательная плата 320 грн а я не использую все кубы как мне платить подскажите
Юлія Показати IP 17 Листопада 2016 12:58
Підскажіть,якщо я з певних причин не надала показники газу за жовтень і мені на кінець місяця нарахували по середньму показнику газу на 900 гривень!! То якщо я у листопаді надам вчасно показник,мені перерахують данну сумму??????????
Наталія Петрівна Показати IP 13 Грудня 2016 17:18
Прошу дати відповідь на запитання: В одноповерховому будинку використовується індивідуальне газове опалення. Прописано - 3 особи (двоє з них малолітні діти). Середній дохід сім'ї - 1350 грн. Загальна площа будинку 65 м. кв. Призначена субсидія в сумі 1298 грн., тобто 188 куб. газу. Чи правильно працівники соцзахисту розрахували мені субсидію?
Валентина Показати IP 20 Грудня 2016 22:17
Мені надано субсидію 420кубів обовязковий платіж 690грн.В органах соцзахисту скказали субсидія оплачує 320кубів.Чи потрібно платити мені обовязковий платіж?
Наталя Показати IP 1 Березня 2017 16:52
Добрий день!Скажіть,будь-ласка,я не подала показання лічильника за січень місяць,тобто на сайті 104.юа показання с тановлять як за грудень,так і за січень-одинакові числа.Виходить,зараз за лютий буде дуже велика різниця,оскільки січень не врахували....Чи буду я переплачувати,оскільки зараз нарахують за два місяці зразу...субсидия е 300кубив/місяць?
Валентина Показати IP 24 Лютого 2018 00:02
Поясніть буть ласка!у мене пільга 100% обєм газу 183.28 на міс.на 01.01.18 ми спожили 120 куб показн 14669-14789.за січень я не змогла додзвонитись і показник не подала хоча контролер прийшла і сфоткала показ(до речі чи мають право газовики фоткати показ лічильника) на 0102 18 показ ліч 15002.мені сказали проплатити ще 502 грив. Чи правильно це?
Ірина Показати IP 12 Березня 2019 21:54
Мені нарахували заборлованість за воду тому що я несплачувала обовязкову плату бо вмене були зеконмлені куби .тепер говорять що куби не переходять з одного місяця на інший що робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus