USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що «крутять» із зарплатами працівникам дитсадків у Луцьку?

14 Листопада 2015 19:00
Працівники дошкільних навчальних закладів Луцька відчувають себе обкраденими – у жовтні вони отримали занижену зарплату й обіцянки від начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка доплатити решту, якщо вони не бунтуватимуть.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла телефоном лучанка, працівниця одного з ДНЗ міста, яку особисто зачепила ця проблема.

Жінка підтвердила описаний на сторінках ІА Волинські Новини факт невиплати індексації луцьким освітянам, а в листі розповіла про це детальніше. Вона попросила не називати її імені, оскільки, пояснює, боїться втратити роботу. Оригінал листа є в розпорядженні редакції ІА Волинські Новини.

Зі слів працівниці ДНЗ, у вересні їй та її колегам була нарахована повна зарплата з фіксованою сумою та індексацією. Оклад становив 1551 гривню плюс надбавки - таким чином, ті, хто пропрацювавши вихователем більше 10 років отримав приблизно 2 300 гривень. У жовтні оклад підняли до 1842 гривень, але забрали фіксовану суму та індексацію.

У розрахунковому листі було вказано, що вирахувана ще й за вересень фіксована сума та індексація, це приблизно по 900 гривень.

«Виходить, що у вересні ми гроші поклали в кишеню, а в жовтні їх забрали з кишені не спитавши дозволу. Тобто на руки отримали не збільшену заробітну плату, а знижену до 1500, 2000 гривень.

Як нам пояснила адміністрація ДНЗ, грошей для додаткових виплат не має, але просили не бунтувати. Зі слів Гребенюка, гроші надійдуть до 15.11.2015р. Насправді повернули тільки частину коштів, без конкретних пояснень, за який це місяць. І на наші звернення ні бухгалтерія, ні адміністрація ДНЗ не дають відповідь», - йдеться в листі.

Насамкінець працівниця луцького ДНЗ порадила пану Гребенюку пропрацювати хоча б день вихователем в садочку, і після цього оцінити, чого варта така праця.

«Чому, провчившись 5 років у виші, ми отримаємо таку зарплату? Чому техперсоналу не виплачують оздоровчі? Невже наша праця така легка, що оплачується так низько як вихователям, так і техперсоналу?

Пане Гребенюк і ті хто на нас «економить», попрацюйте один день за вихователя або техпрацівника», - звернулася до начальника відділу освіти обурена лучанка.

Нагадаємо, вихователі з дошкільних навчальних закладів міста скаржилися, що їх позбавили доплат і залякують тим, що кошти не повернуть, якщо у день виборів вони не проголосують за «угодних».

Згодом головний освітянин міста Олег Гребенюк підтвердив, що доплата індексації працівникам сфери освіти міста таки не відбувалася, й виправдав це не політичними причинами і впливом політсил на адмінресурс, а економічними проблемами.

Як би там не було, працівникам дитсадків залишається тільки заглядати в майже порожній гаманець.

Натомість директори шкіл та завідуючі ДНЗ тішаться отриманими преміями – на це гроші знайшлися.

Так, під час позавчорашньої перевірки правоохоронними органами Управління освіти ЛМР стало відомо, що директорам шкіл та завідуючим ДНЗ виплатили премій на суму близько 2 мільйонів гривень. Зокрема, сума премії одній особі склала від 10-ти до 20-ти тисяч гривень. Правоохоронці встановили, що незаконну вказівку виплачувати премії, надбавки та інші заохочення без проведення попередньої індексації надав начальник Управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Анонім Показати IP 14 Листопада 2015 19:23
Спитати Романюка,то він нічого не знає,не чув,не бачив...але ,коли виберуть ,то розбереться....а ні ,то ні.
Катя Показати IP 14 Листопада 2015 19:51
Скільки можна вже цю брехню писати. Вже сил нема. У нас і так освітяни у пріоритеті. В медицині взагалі індиксацій не платять, бо коштів нема. Хай читають освітяни закони уважно, де написано, що оклад зріс на певну суму і на ту ж суму зменшується індексація
!!! до Катя Показати IP 14 Листопада 2015 20:46
так має ж бути Романюк винуватим))))
Романюк до Катя Показати IP 14 Листопада 2015 23:08
Цитую Вас " В медицині взагалі індиксацій не платять, бо коштів нема. Хай читають освітяни закони уважно, де написано, що оклад зріс на певну суму і на ту ж суму зменшується індексація". Кожен другий лучанин дає хабар лікарю. І це правда. Я не дав хабара. І тому стрибав з поломаною ногою з першогоо на третій поверх у поліклініці №. І жоден ескулап на моє прохання не дав милиць, навіть не допомагали на мої прохання. Плювати вам на клятву Гіпократа. Я собі уявляю, що переживає купа пенсіонерів щодня, які вам не платять. Я розумію, що зар.плати принизливі, але ми також йдемо на поступки людям.
IGOR до Катя Показати IP 14 Листопада 2015 23:45
Ти аваселіса, не плити фігні. Це все бравда в моєї мами особисто такаж ситуація. Добавили 400 грн а забрали 800.. Краще б не добавляли.. В кінці кінців люди почали отримувати менше.
іваіва Показати IP 14 Листопада 2015 20:10
Так тільки працівникам садочків в порожній гаманець? Так само і працівникам освіти
ародж Показати IP 14 Листопада 2015 20:12
Все таки виплачували премії директорам, а вони віднєкуються від них. Добре взяли, я теж хочу таку суму, хоча б 10 тис. За такі гроші гроші можна гонитись по школі і на кожному вказівки давати.
124 Показати IP 14 Листопада 2015 20:12
Яка брехня
Учитель Показати IP 14 Листопада 2015 20:23
«КРУТЯТЬ» ІЗ ЗАРПЛАТАМИ НЕ ЛИШЕ ПРАЦІВНИКАМ ДИТСАДКІВ, АЛЕ Й ВЧИТЕЛЯМ? А ДИРЕКТОРИ СИТІ І ОСТАННЮ КРОВ ВИПИВАЮТЬ З ВЧИТЕЛІВ. ГАНЬБА І ДИРЕКТОРАМ І ГРЕБЕНЮКУ!
Олег Показати IP 14 Листопада 2015 20:25
Це так і зроблено в обласній лікарні.
Педагог Показати IP 14 Листопада 2015 20:35
Стає зрозумілим, чому директори так намагаються економити на зарплатах педагогів, не дозволяючи оплачувати заміну. Люди вимушені заміняти безоплатно, пишучи у журналі заміни "Відмовляюсь від оплати". Ось і нагороджуються.
121 Показати IP 14 Листопада 2015 20:41
якщо прокуратура добре потрусить бухгалтерію міського управління освіти то і рядовим працівникам ДНЗ премії знайдуться
коваль до 121 Показати IP 15 Листопада 2015 09:15
яка прокуратура і де розбереться. вони дадуть завдання фінінспекції і та буде рити, а в прокурорських дебет від кредита не відрізняють. собі лише заслуги і заохочення, а реальні воїни крушники - здобувачі інфи в тіні.
ВІН Показати IP 14 Листопада 2015 20:42
І РОМАНЮКУ - ГАНЬБА, ГАНЬБА, ГАНЬБА!!!
Анонім Показати IP 14 Листопада 2015 21:37
ніякої премії завідувачам ніхто не дав , це все велика брехня , треба ж було на когось гроші списати для виборів
Ірина до Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 18:29
А ви хто завідувач, доведідь що недав? наша ходить і в очі працівникам не дивиться.
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2015 21:47
Може досить лити г...о один на одного чому такий справедливий не звертаєшся до правоохоронців.Володіти інформацією про злочин і не повідомити про нього також злочин так чим ти кращий? Такий самий злочинець .
Набридло Показати IP 14 Листопада 2015 21:48
Цього Гребенюка переплутали із ліліпутами. Він взагалі має розважити у цирку. І це його, він не може прцювати нормально, тому що це не його. Цей недоросль танцює під дудку Р. Але як він буде танцювати, якщо зміниться мер. Цирк його забере звідси?
anet до Набридло Показати IP 14 Листопада 2015 22:55
Зазвичай, як кажуть, "цирк іде, а клоун лишається"... але будемо сподіватись, не в цьому випадку!
галина павленко Показати IP 14 Листопада 2015 23:20
як вам не соромно велікани слабо в очі сказати це ви циркачі нормальна людина в житі цього не скаже скільки заплатили щоб ви лили грязь бог вас буде судити запамятайте
Анонім Показати IP 14 Листопада 2015 23:26
люди бійтеся бога що ви робите що видумуете ви педагоги з вищою освіто а таку несенітнецю пишете вас бог накаже і добавить вам пекло
Ірина до Анонім Показати IP 15 Листопада 2015 18:36
Чому нісенітниця? нехай економлять на собі, це виходить не робота вихователем або вчителем а волонтерство якесь. А який ми приклад власним дітям даємо, навіщо каже син вчитися, щоб мати вищу освіту і проацювати за копійки, дотягувати від аванса до зарплати? Це сильна мотивація!!!!!!!!!!!
Лучанин 83 Показати IP 14 Листопада 2015 23:33
Ну не набридло? Цей бруд на Романюка лити? У багатьох структурах йдуть зміни (цьому потрібно завдячити Яценюку) на скільки мені відомо то і в міліції і в медицині, освіті, культурі.... Скрізь піднімають посадові оклади, переводять з посад на посади, реорганізовують підприємства. є закон що на яку суму зростає зп, то на таку суму зменшиться індексація. А ображати людей (це я до пана Набридло) по меншій мірі не етично.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2015 23:36
ми всі християни чому не можемо жити нормально шукаемо крайнього в чому людина винна і зразу оскорбляемо блиби на його місті не так творилиб
777 Показати IP 14 Листопада 2015 23:53
Я за те щоб клоун поїхав разом з цирком. Набридли побори в садочках і по школах. Треба з цим покінчувати, а значить міняти осіб які все це покривають.
Я Показати IP 15 Листопада 2015 00:02
Гребенюка потрібно негайно звільнити, а правоохоронні органи хай дають оцінку зловживань головного бухгалтера управління освіти Павлюк та Гребенюка. Що хочуть те роблять. Але за все. Потрібно відповідати.
1125 Показати IP 15 Листопада 2015 01:25
1. В "клятві Гіпократа" нема слів про безкоштовне лікування ВСІХ : "...обязуюсь бесплатно лечить своих учителей и учеников..." 2.В п-ці №1 є ЛІФТ та візок, а також АДМІНІСТРАЦІЯ, яка мусить розглянути скаргу. 3. По шкільних бухгалтерах - завжди є "помилки",- є приписки по "мертвих душах", є фонд економії зарплати (це коли "маститі педагоги" набирають години, беруть лікарняні, а уроки проводять молоденьки вчителі, яким платять маленьку зарплату,- а 1 год "маститого" коштує інші гроші). Продовжувати можна довго... ДИРЕКТОР - це завжди найнятий АДМІНІСТРАТОР. Міняйте його! ЗМІНЮЙТЕСЬ самі!!!
Бухгалтер Показати IP 15 Листопада 2015 07:48
Може дійсно не варто було педагогам виплачувати індексацію? Бо як виплатили, то ще кримінал шиють. А все було зроблено чинного законодавства
Чек до Бухгалтер Показати IP 15 Листопада 2015 12:29
Взагаліто індексація виплачувалась вже давно. А коли підняли зарплату забрали індексацію. І сума підвищенної зарплати вийшла менше на 500 грн ніж з індексацією До підвищення було 2500 а після 500, то нахрен те підняття ? Навіщо займатись цією фігньою? Що зараз 2000 грн чи 2500 ? Це ніщо. Тому і піднявся галас бо так не робиться, нема грошей не піднімайте але і не заберейте те що вже і так зїла інфляція!!!!!!!!!!!!
Земляк Показати IP 15 Листопада 2015 09:49
Надо все выплаты делать вовремя и системно, а не перед выборами!
Бухгалтер до Земляк Показати IP 15 Листопада 2015 10:49
Так КабМін саме перед виборами вніс зміни до посадових окладів. То коли було виплачувати? Всі патріоти, поки справа не торкається власного гаманця.
Лука к Земляку Показати IP 15 Листопада 2015 09:51
Ну да, также как и дороги с тротуарами перед выборами! Достало
911 Показати IP 15 Листопада 2015 10:41
Скільки можна обливати брудом управління освіти. Таке враження, що крім працівників шкіл та садочків більше немає нікого. Є щей працівники культури та медицини. Там індексція не виплачується ще з червня, і ніхто нікого брудом не обливає . Напевно вже підготували свою людину на місце Гребенюка. От і бісяться, і обливають брудом, думаючи що посада начальника управління "медом намазана".
педагог Показати IP 15 Листопада 2015 13:53
Індексацію перестали виплачувати не тільки у Луцьких днз.
ната Показати IP 15 Листопада 2015 14:17
які нещасні вихователі. пів дня працюють, на всі свята і присвятки подарунки отримують ві батьків, і в конвертах також. Чомусь не відказуються....а тут послухай....то сама ваща професія. Ласкаво просимо на Кромберд, там можна більше заробити.
Ірина до ната Показати IP 15 Листопада 2015 18:49
Ната, навіщо вчитись, якщо отримуєш як двірник чи прибиральниця (не ображайтесь) на вихователю за життя дітей кримінальна відповідальність, крім 6 год роб. дня є ще різна писанина за компом яку вони роблять вдома. Єдиний + в цій роботі це графік. На кромберті теж люди працюють які заслуговоють поваги і гідно оплачуваної праці. ви там теж не сильно задоволені? а щодо законів то їх потрібно приймати для людей а не проти них.
Ірина Показати IP 15 Листопада 2015 19:12
вихователі виходять заручниками системи, якщо всі підуть на Кромберг або базар тоді хто буде виховувати ваших дітей? вчорашня петеушниця, ставка якої становить 1500 без доплат, що вона отримає на руки? чого вона навчить? вихователі і батьки мають бути союзниками у виховані дітей а не ворогами, чи ви думаєте це легко організувати навіть пів дня 20 - 30 дітей. щодо подарунків від батьків, то не скидайтесь, говориш так, ніби туди 10 тис поклали. хоча б словом подякували, а то деколи й не привітаються, може не заслужили, глядівши цілий день дітей. притензії чи бігти скаржитись до завідувачки - це правильно? не забувайте, що ваших дітей доглядає вихов. та няня, вони їх виховують, навчають, обіймають, поки ви на роботі. така РОБОТА забирає дуже бугато сил та здоров*я.
Таня - вихователь са до Ірина Показати IP 2 Грудня 2015 10:31
Ірина , дякуємо за розуміння та підтримку !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus