USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що робитимуть з вугіллям, видобутим на Нововолинській шахті №10

21 Листопада 2015 16:33
Тисячі тонн вугілля, видобутого під час будівництва шахти №10 у Нововолинську, наразі зберігають на території шахти, очікуючи рішення від держави про реалізацію вугілля.

Про це стало відомо під час прес-туру, який організувала ГО «Інтерньюз-Україна» для представників волинських ЗМІ до шахти №10 «Нововолинська» 19 листопада.

Як повідомив директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Сергій Кожушкін, наразі на будівництві шахти працює один вибій. Для того, щоб завершити будівництво шахти з двома лавами, потрібно пройти 4,508 кілометра виробки. В процесі проходки йдуть по пласту, що завтовшки приблизно два метри. Проектом не було передбачено видобутку вугілля під час будівництва, але просто викидати вугілля, яке піднімають на поверхню під час проходки, було б безгосподарністю (надра офіційно належать державі). Відтак, видобуте вугілля складують на території шахти №10, оскільки воно належить державі, а не підряднику. Реалізацією вугілля не займатиметься передпускова дирекція шахти №10.



Замовник робіт надає дозволи на використання цього вугілля для роботи котельні, що забезпечує підігрів води для лазень та опалення приміщень. За погодженням із профспілками, частину вугілля відпускають своїм працівникам. У разі, якщо держава прийме рішення про реалізацію цього вугілля, кошти надійдуть до держбюджету і відбудеться скорочення фінансування шахти на суму реалізації вугілля. Він зауважив, що у разі, якби це вугілля, разом з видобутою породою, відвезли на відвал, ніхто не поніс би за це відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Листопада 2015 10:29
Це вугілля треба скинути в шахту,бо воно без гасу не горить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus