USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Скасування заборони на продаж лісу знищить деревообробну промисловість

30 Листопада 2016 13:52
Скасування мораторію на експорт необробленої деревини сприятиме закріпленню за Україною статусу сировинної держави. Про це йдеться в заяві «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», оприлюдненій на сайті політичної сили.

До слова, нагадаємо, політолог Руслан Бортник свого часу висловив думку, що обіцянка Президента України Петра Порошенка щодо скасування мораторію на експорт українського лісу-кругляка є здачею інтересів України.

«Довівши українців до зубожіння тарифами та цінами на найнеобхідніше, влада не припиняє намагань витиснути з країни останнє. Беручи кредити, наші керманичі погоджуються на умови, які в перспективі закріплять за Україною статус сировинної держави та призведуть до скорочення робочих місць. Йдеться не тільки про запровадження ринку землі, а й про скасування закону щодо заборони експорту необробленої деревини, співавтором якого є народний депутат-укропівець Олександр Дубінін. Відповідну вимогу висуває Європейський Союз в обмін на кредит в 600 млн євро», – сказано в заяві УКРОПу.

Серед переваг мораторію в партії назвали зростання обсягів виробництва деревообробної продукції на 15% у І півріччі 2016 року, стимулювання технічного переоснащення галузі, створення нових робочих місць, зменшення обсягів вирубування лісів.

Ймовірне зняття заборони на продаж за кордон неообробленого лісу є недалекоглядним та шкідливим рішенням, яке знищить українську деревообробну промисловість, призведе до згортання активності інвесторів, які за час дії мораторію вклали в обладнання для обробки деревини в 3,5 разу більше, ніж до нього, та збільшить ризики екологічного лиха в карпатському регіоні внаслідок посиленого вирубування лісових насаджень, вважають в УКРОПі.

«Ініціатива є абсурдною з огляду хоча б на те, що ціна умовного кубічного метра обробленої деревини майже в десять разів вища, ніж середня ціна 1 кубічного метра лісу-кругляку. Очевидно, що можновладці не зацікавлені в розвитку вітчизняної деревообробної промисловості, яка наповнюватиме державний бюджет», – наголошують в партії.

«Українське об'єднання патріотів – УКРОП» вимагає не обмінювати національне багатство України на кредит, який осяде в кишенях монополістів та наближених до влади бізнесменів. Крім того, в партії закликають збільшити штрафи за незаконне вирубування лісів та запровадити податкові та інші стимули для технічного переоснащення деревообробної промисловості, що забезпечить додаткові робочі місця та податкові надходження від експорту продукції з високою доданою вартістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
луцький Показати IP 30 Листопада 2016 13:56
А що вони побудували? Лише все нищать!!! Це просто жах у що країну перетворюють!!!
Лісник Показати IP 30 Листопада 2016 14:13
Меблі робіть,паркет і продавайте.Скільки робочих місць і валютних надходжень.Ніхто в Європі ліс просто так не рубає,а навіщо-є ж такі як Україна.Депутатів,які знімуть мораторій до "народного" суду.А лоббістів просто ...... .Думайте накінець за майбутнє.Голосуйте не шлунком,а холодною головою.
Дуб Показати IP 30 Листопада 2016 16:11
колісники (долб**оби) своїми руками, а тепер руками кватирка вже його знищили. Щоб вони з..д..о..х..л..и
кругляк Показати IP 30 Листопада 2016 17:17
Ще хтось не вірить, що україна потрібна європі як сировинний придаток і постачальник дешевої роб.сили? Тільки чиїми руками європа це робить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus