USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні на Волині страйкували профтехосвіта і шахтарі

26 Лютого 2016 19:18
Акції протесту сьогодні провели працівники та повнолітні учні нововолинських профтехучилищ. Згодом їх підтримали і протестуючі шахтарі. Мітингувальники перекривали дороги Нововолинська, - інформує БУГ.

Вимога як у шахтарів, так і у працівників профтехучилищ, однакова – виплата коштів на погашення заборгованості із заробітної плати, в училищах також стипендії.

У ПТУ гроші працівникам не платять ще з минулого року. Далі вирішують, чия це компетенція – обласної чи місцевої влад.

Хоча 3-го лютого у Верховній Раді прийняли зміни до Закону “Про державний бюджет на 2016 рік”, згідно яких нововолинські професійно-технічні училища залишились на обласному фінансуванні, то працівників навчальних закладів і далі делегують по кабінетах.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про державний бюджет на 2016 рік” фінансове забезпечення училищ мала здійснювати міськрада. Водночас, бидва навчальні заклади – і вище професійне, і професійно-технічне училища – перебувають у власності Міністерства освіти і науки України. Фінансування з місцевого бюджету є порушенням Бюджетного кодексу. Це основний аргумент місцевого керівництва.

Хоч голова Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілія Гриневич просила виділити 50 мільйонів, щоб покрити витрати ПТУ за січень, які не були профінансовані, гроші так і не надійшли. Працівники без зарплати, учні без стипендії, кошторис не прийнято.

Перекривали трасу у двох напрямках – на Львів і на Луцьк (в районі заводу “СТО” та зупинки “ОККО”).

До вчителів і студентів приєдналися шахтарі, які відразу після зборів на ДП “Волиньвугілля” вирішили добиватися своїх чесно зароблених грошей тепер не поїздками в міністерство – трохи іншим способом. Гірники обіцяють знову перекривати трасу на Ягодин, якщо кошти не прийдуть.

Акцію протесту підтримав також ЦК “Азов” Нововолинська і Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ірина Таран Показати IP 26 Лютого 2016 20:06
Ситуація насправді напружена, чому губернатора не було?
лорд до Ірина Таран Показати IP 27 Лютого 2016 09:54
зато Гузь проводив свій форум в бобрах-там треба було перекривати
Анатоль_ Показати IP 26 Лютого 2016 20:12
я в шоці
Юлія Парій Показати IP 26 Лютого 2016 20:32
От уявіть собі ситуацію дитина вчилась в профтехучилищі два роки, залишилось ще рік, а училище закривають, люди в розпачі
АС до Юлія Парій Показати IP 26 Лютого 2016 21:35
Чому держава повинна давати освіту? Чи роботу? Все гаспода феодально-рабовласницький лад дихаєте безкоштовно от і радуйтесь... Революційного стану ще не має щоб щось змінити
ну й що до Юлія Парій Показати IP 26 Лютого 2016 22:03
зато дитина йде Європу! темнота
Аня Показати IP 26 Лютого 2016 20:57
подія не викликала резонансу у владі на відміну від копачів бурштину, не та ціна питання. тому ніхто і не переживає за пту і не зреагував на вас
Викладач Показати IP 26 Лютого 2016 22:20
В Ковелі також була попереджувальна акція протесту - перекрили рух траси Київ-Варшава з 12 до 13 години. На протест вийшли працівники трудового колективу Ковельського професійного ліцею, до яких приєдналися працівники ПТУ №5 м.Ковеля без учнів. Ні мер Кіндер, ні його зами, ні депутати міськради не зустілися з колективами училищ, жодного з них не було на робочому місці в кабінетах. Телеканал ЗІК прибув ще о 10 годині, а місцеве телебачення аж за 10 хв до кінця акції. Віддайте учням стипендію, працівникам їх зарплату!!! Банду геть!!!
Анонім до Викладач Показати IP 27 Лютого 2016 11:23
то їдьте до яресько і яценюка головних реформаторів
Правду кажучи Показати IP 26 Лютого 2016 23:08
Революція гідності призводить до негідності і пустого холодильника у тих хто працюе і повного у тих хто бреше
семен Показати IP 26 Лютого 2016 23:15
а шо то за фацети на фото з мордою закритою?
Ірині Таран Показати IP 27 Лютого 2016 00:37
Сьогодні микитович виставляв за днюху губернатору і плахотній. тому їх не було . бухали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus