USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Спритному підприємцю заборонили вивозити волинський пісок

14 Січня 2014 11:25
Прокуратура попередила незаконний видобуток та реалізацію піску в селі Сереховичі Старовижівського району, - повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Інформаційне агентство Волинські Новини раніше публікувало лист від жителів села Сереховичі, у якому йдеться про те, що з села тоннами незаконно вивозять пісок.

«Уже четвертий рік поспіль сільський голова Миронюк В.В. дає згоду підприємцю Корцю А.Ф. вивозити пісок на Ковель, на базу, для розпродажу, не маючи на це дозволу, більше ніж 200 (двісті) тонн в день», - скаржилися селяни.

Волинська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері виявила порушення вимог природоохоронного законодавства при укладанні Сереховичівською сільською радою з одним із підприємців договору (Корцем А.Ф.- ред.) на виконання робіт з рекультивації порушених земель.

Згідно з цим договором, сільрада розраховувалась із підприємцем за роботи піщано-ґрунтовою сумішшю. Пісок же цей, відповідно до робочого проекту з рекультивації земель, повинен був використовуватися лише для господарських та побутових потреб сільської ради. Використовувати його для розрахунків із підрядником було незаконно.

Відтак Волинський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області та Старовижівської районної державної адміністрації до приватного підприємця та Сереховичівької сільської ради про визнання договору недійсним.

Рішенням Господарського суду Волинської області позов прокурора задоволено. Договір, на підставі якого сільська рада та підприємець всупереч вимог природоохоронного законодавства неправомірно використовували надра, визнано недійсним.

Рішення суду вже набуло законної сили.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
007 Показати IP 14 Січня 2014 11:55
Корець-не справедливий підприємець, керується монополією цін на надра. доставка дорога. пісок некудишній. дєрєбан Полісських карєрів. На цьому заробляє як мінімум 7 чиновників....
Я Показати IP 14 Січня 2014 12:06
Ще розібралися б із карєром що в селі Пустомити Горохівського району. Там теж незаконно використовують надра і дехто наживається.
Юрко Залупельний до Я Показати IP 14 Січня 2014 12:23
а жаба то давит...
З Пустомит Показати IP 14 Січня 2014 13:15
А на здачу лише розбита нанівець дорога.
bond> james Показати IP 14 Січня 2014 21:53
а ще вивозять вантажівки з нововолинська, які завозять перед тим вугілля в школи Старовижівського району. І договір нікому не потрібний. Проста арифметика: для чого йти порожняком 40 тонній машині. Но не без відома місцевого Понтія Пілата))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus