USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Субсидія може скласти мізерну суму, а декому взагалі відмовлять

20 Травня 2015 18:50
Документи для отримання субсидій за новим порядком вже подали мільйон триста тисяч сімей. У Міністерстві соціальної політики чекають, що до осені їх стане втричі більше.

Але в реальності субсидія може скласти мізерну суму, а деяким і зовсім відмовлять - незважаючи на низькі доходи, - повідомляє «Сегодня».

У бюджеті цього року на субсидії передбачено 24 мільярди гривень. Ними розраховують забезпечити 15 мільйонів громадян.

Здійснивши нескладні підрахунки, приходимо до цифри: в середньому 1600 гривень на рік, або 133 гривні на місяць на людину. Але й цих грошей заявник може не отримати.

"У багатьох випадках ці субсидії будуть або невеликі, або будуть надані у зв'язку з неспоживанням", - уточнив перший заступник міністра соціальної політики України Василь Шевченко.

Якщо немає великих комунальних платежів у літній період, то тоді, відповідно, рівень субсидій буде або невисокий, або він становитиме нуль.

Разом з тим, після спрощення правил отримання держдопомоги у громадян з'явилася можливість для зловживань. Наприклад, користуватися субсидією, заробляючи неофіційно.

"Наразі людина не несе жодного ризику, якщо вона отримує заробітну плату в конверті: якщо вона подасть декларацію - буде субсидія. Тому ця субсидія абсурдна. Людина може отримувати дуже велику нагороду неофіційно, і отримувати субсидію", - вважає Олександр Охріменко, експерт у сфері економіки. Головне, щоб про це не дізналися відповідні органи.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНЦІ ЗНАТИМУТЬ, ХТО З ЇХНІХ СУСІДІВ ОТРИМУЄ СУБСИДІЮ

Якщо у вас маленька зарплата, і ви вирушили на базар що-небудь продати - будьте обережні. Варто про це дізнатися інспектору соціальної служби - можете попрощатися з держдопомогою, та ще й штраф заплатите в розмірі двох субсидій. І тут на сцену виходить корупція - вважає експерт Максим Гольдарб, директор ГО" Публічний аудит ".

"Коли людина небагата, і в неї є якийсь побічний дохід – приміром, ринкова торгівля - соціальний інспектор, піднявши цю тему і виявивши її, матиме можливість її шантажувати: мовляв ,ми зріжемо тобі субсидію - раз, плюс ти заплатиш подвійний розмір за отриману - якщо не дасиш інспектору хабара", - зазначив Максим Гольдарб.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРШИЙ «ШТУРМ» КАНДИДАТІВ НА СУБСИДІЮ У ЛУЦЬКУ: 2,5 ТИСЯЧІ ЗАЯВ

І навіть якщо ви живете виключно на білу зарплату чи пенсію - у влади в запасі чимало приводів відмовити вам у допомозі.

1. Бабуся-пенсіонерка, яка проживає з 18-річним онуком, який купив собі ноутбук або фотоапарат без її відома за свої накопичені гроші, субсидію не отримає.

2. Молода сім'я, що проживає в кредитній або орендованій квартирі, що дозволила собі придбати побутову техніку чи меблі на суму понад 50 тисяч гривень, субсидію не отримає.

3. Учитель, лікар, охоронець, продавець, рядовий держслужбовець із зарплатою у 2000 гривень субсидію не отримає, якщо буде робити у себе ремонт у квартирі дорожче 50 тисяч гривень. Або купить будматеріали на недобудовану дачу.

4. Здаєте в оренду житлове приміщення або його частину? Наприклад, бабусі здають студентам якісь кімнати, субсидії не буде.

5. Всі, хто працює без оформлення в установленому порядку трудових відносин, субсидії не отримають.

6. Усі, хто отримує дохід від утримання худоби, птахів, інших тварин субсидію не отримає.

Раніше повідомлялося, що субсидій позбавлятимуть тих, хто має борги за комуналку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анатоль_ Показати IP 20 Травня 2015 19:07
Ми з панею Наталкою Семенівною в шоці!
Андрій до Анатоль_ Показати IP 24 Травня 2015 13:53
Захищена держава "харантом", де люди працюючи змушены звертатися за допомогою в оплаті комунальних послуг. (зарплати й пенсії - заморожені, зате "знашлись гроші" на розпил в більшій сумі!) Виставлячи такі ціни й тарифи треба б булоб і "подбати" про можливість їх сплачувати відповідними зарплатами й пенсіями, а не "соціальними подачками" (дам-не дам) Тим більше комісія опублікувала висновок про НЕобґрунтованість збільшених тарифів. До речі, проблема відсутності гарячої води та Луцьктепло вже нікого не турбує? Розумію, що в можновладців автономка, але що робити залежним від "цетралізації" та "газаватів"? люди поки сплачують послуги, хоча вже можуть спокіно подавати до суду на невиконання умов "договору" з Луцьктепло, та обіцянок Романюка.
евро.. Показати IP 20 Травня 2015 19:20
Ви думали в нас безкоштовний сир.... ха-ха-ха, ми вам дамо по мерсу, всім украінцям............. Тільки мити. Ми вас чекаємо.
xD до евро.. Показати IP 20 Травня 2015 22:18
Slava Maidanu! Zubi na polici!
Лучанин до евро.. Показати IP 21 Травня 2015 10:52
Люди, нас обікрали, а тепер ще й змушують клянчити мізерні подачки. Відкрийте очі - революцію не закінчено!
Просто мама Показати IP 20 Травня 2015 21:37
"ця субсидія абсурдна. Людина може отримувати дуже велику нагороду неофіційно, і отримувати субсидію". Певно в 80% так і є. Видавала десятки довідок про доходи ( з нульовим доходом)мамам, які перебували у відпустці по догляду до 3 років, коли ще сума допомоги була пов'язана зпроожитковим мінімумом і доходами сім'ї. В розмові всі зізнаваплися,що чоловіки офіційно отримують мінімалку, а основну з/ п ( офігєнну) в конверті. У відділі соцзабезпечення ці сім'ї виглядали такими бідовенькими, а в дійсності купували дорлгі авто, квартири, будинки, відпочивали за кордоном кілька разів в рік. Я це не від заздрощів пишу, а до того, що нічого в нашій країні не змінюється десятки років.
ку Показати IP 20 Травня 2015 22:42
А ЩО ВИ ХОТІЛИ? ЄВРОПИ ТАК НАТЕ ТЕПЕР НЕ ПЛАЧТЕ МАЄМО НАЙКРАЩЕ ЄВРО КЕРІВНИЦТВО ХА ХА ХА ХА ТРЕБА ПІТИ ПІДСКОЧИТИ.
ух до ку Показати IP 21 Травня 2015 00:01
А хто не скаче той жи.д а хоровод з братами маємо водити.
опа Показати IP 21 Травня 2015 00:04
Коли у нас зарплата буде як в Європі?
апож до опа Показати IP 21 Травня 2015 00:13
ніколи... тому що європа нас не хоче( хоче , тільки в .опу)
виза Показати IP 21 Травня 2015 06:50
теплые, приятные обьятия европы за горло.
Андрій до виза Показати IP 24 Травня 2015 14:12
до чого тут Європа? "совок", та учні Пахло-Козлянича інакше просто мислити не вміють! (пільги, льготи, допомоги... є "рівні", але є "рівніші" - з меншою віддачею та більшими потребами) В Європі. як і в цивілізованому світі критерій - гроші. Заробив - отримай! (Ала при реальному прожитковому мінімумі, ще й 100% оплаті комуналки безробітним, яких НЕ знімають з обліку на біржі за відмову участі в громадських роботах. Держава платить за неможливість забезпечення "фаховою роботою" - поцікавтесь трохи.
321 Показати IP 21 Травня 2015 07:32
"Учитель, лікар, охоронець, продавець, рядовий держслужбовець із зарплатою у 2000 гривень субсидію не отримає, якщо буде робити у себе ремонт у квартирі дорожче 50 тисяч гривень". Ви думайте, що пишете, учителю із зарплатою 2000 грн. потрібно на вищевказаний ремонт працювати 2 роки, при цьому більше нічого не витрачаючи. Якщо держлужбовець з мізерною зарплатою робить такий ремонт, то йому точно не потрібна субсидія.
555 до 321 Показати IP 21 Травня 2015 09:20
Вам дивно ? МИ ЖИВЕМ В КРАЇННІ АБСУРДУ.....
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 17:10
Через субсидії олігархи та влада обкрадають бюджет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus