USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Системно важливі 8 банків, - Нацбанк

30 Грудня 2014 13:44
Нацбанк визнав системно важливими вісім банків: державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також ПриватБанк, Дельта Банк, Укрсоцбанк, Райффайзен Банку Аваль, Промінвестбанк і "Дочірній банк Сбербанку Росії".

Як повідомив НБУ в прес-релізі у вівторок, згідно з постановою регулятора від 25 грудня № 863, яка набирає чинності з 1 січня 2015 року, основними критеріями системної важливості банків є загальний обсяг активів, зобов'язань юридичних і фізичних осіб, обсяг міжбанківського кредитування та кредитування найважливіших секторів економіки, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим віднесення банків до системно важливим не обумовлює обов'язкове прийняття рішення про участь держави в їх капіталі: таке рішення приймається експертно - аналітичною радою з питань участі держави в статутному капіталі банків при Міністерстві фінансів України, йдеться в повідомленні.

Прес-служба також повідомляє, що НБУ найближчим часом завершить розробку нормативно-правових актів щодо регулювання та нагляду за системно важливими банками, якими, зокрема, передбачаються додаткові вимоги до капіталу таких банків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
анонімус Показати IP 30 Грудня 2014 13:57
для кого російський сбербанк системно важливий?
Анонім до анонімус Показати IP 30 Грудня 2014 14:36
Для думающих людей... Остальные могут продолжать скакать...
анонімус до Анонім Показати IP 30 Грудня 2014 19:36
от в тому-то і наша біда що кожен для себе ховає щось важливе а потім втіхаря сміється
опа Показати IP 30 Грудня 2014 15:52
Тицьнули пальцем в небо. А як щодо ПУМБа, Альфа, Надра, ВТБ, Укрсиб, Фінанси та кредит, Укргазбанк які по деяких показниках значно випереджають Сбербанк росії? А також з деякими банками 2-ї групи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus