USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Ситуація з виконанням бюджету складна і напружена, - Соколовська

22 Листопада 2009 15:59
Станом на 1 листопада бюджет Луцька виконується на 91,1 % і досягти його 100% виконання у нинішньому році навряд чи вдасться.
Про це розповіла репортеру «Волинських новин» директор департаменту фінансів та бюджетів Луцької міськради Лілія Єлова.

За словами Єлової, у листопаді та грудні до міської казни очікують надходження, які традиційно під кінець року більші, проте, підвищити «планку» виконання бюджету завдяки цьому вдасться приблизно на 2 %.
В той час, під кінець минулого року загальний фонд із субвенціями за доходами був виконаний на 98, 3%.
Аби вийти з нелегкої ситуації, міська влада декілька разів оголошувала аукціон з продажу землі та майна. «Бажаючих взяти участь в аукціоні не багато, а весняні торги і взагалі не відбулися через відсутність покупців. Тому бюджет розвитку не виконується в тому об’ємі, як це планувалося» - каже заступник міського голови Лариса Соколовська.
Показники виконання бюджету, за словами Соколовської, створюють труднощі з фінансуванням програм, які планували втілити цього року: «В порівнянні з успішними 2006, 2008 роками у наступному, 2010 році ми змушені будемо зменшувати видатки наприклад, на капітальний ремонт дахів, прибирання вулиць».
«В той же час, захищенні статі витрат, до яких відносяться, зокрема, заробітна плата працівників бюджетних установ та оплата комунальних послуг та енергоносіїв будуть фінансуватися в повному обсязі» – запевнила Соколовська.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
seal Показати IP 22 Листопада 2009 18:09
«В порівнянні з успішними 2006, 2008 роками у наступному, 2010 році ми змушені будемо зменшувати видатки наприклад, на капітальний ремонт дахів, прибирання вулиць». Ну що ж знову економимо не на тому. А, пам'ятається, на святкування Дня міста планується чималенька сума. Чи не варто ці кошти направити на щось інше? На те ж прибирання вулиць, наприклад.
Юка Показати IP 22 Листопада 2009 21:53
те, що бюджетники отримають перед новим роком заробітну платню у повному обсязі - не може не тішити, буде за що подарунки "від Діда Мороза" придбати :)
Юка Показати IP 22 Листопада 2009 22:00
До seal: скільки б коштів на прибирання не виділяли з нашого бюджету, вулиці чомусь від того чистішими не стають. І дахи, незалежно від кризи, по-маленьку латають. А ось 925-ту річницю міста не кожний день святкують, іноді й погуляти треба, адже й гості, мабуть, солідні будуть з-за кордону. Не зустрічати ж нашим очільникам їх чаєм, кавою і цукерками і не селити по "общагах". місто повинне тримати марку!
seal Показати IP 22 Листопада 2009 22:32
До Юки. Безумовно, гостей приймати треба і вгощати їх також. Але, погодьтесь, витратити на це шосту частину річного бюджету иіста, а потім ходити, вибачте, з голим задом і плакати, що ні на що грошей не вистачає - якось недолуго. Гості приїдуть і поїдуть, а нам тут жити. І чомусь хочеться жити в чистому місті постійно, а не лише у святкові дні.
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 00:03
До seal: ну не шосту частину бюджету, це вже точно ви перебільшуєте. Повірте, я трохи кумекаю в цьому :)
seal Показати IP 23 Листопада 2009 08:50
До Юка. З офіційного сайту Луцької міськради - бюджет міста Луцька на 2009 рік визначений /без субвенцій/ в обсязі по доходах: - 359037,1 тис.грн. З архіву ВН від 3.11.2009 р. - Луцька мерія планує затратити на святкування Дня міста 67 мільйонів гривень 3 листопада, 12:07 Пропозиції міських чиновників щодо святкування 925-ї річниці Луцька склали суму в 67 мільйонів гривень. Ви праві - не шосту, а навіть трошки більше. Чи може я чогось не розумію?
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 12:53
До seal: архівна інформація трохи перебільшена, наші чиновники можуть багато чого напланувати, а реально аби 67 тис. виділили (можливо, тут просто млн з тис. грн. переплутали). Оскільки загалом річний бюджет міста становить приблизно півмільйона грн., посадовці не настільки дурні, щоб пускати таку суму на вітер. Плюс до того, левову частку усіх витрат на святкування Дня міста становили і становитимуть спонсорські кошти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus