USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Тимошенко прогнозує восени сплеск інфляції

4 Червня 2010 08:28
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прогнозує, що внаслідок незбалансованої монетарної політики уряду і Національного банку вже восени в Україні відбудеться сплеск інфляційних процесів.

Про це вона заявила 3 червня на зустрічі з представниками опозиційних партій та рухів Дніпропетровської області, - пише Кореспондент.net з посиланням на офіційний сайт Юлії Тимошенко.

«Уся емісія, яку роблять сьогодні, відіграється на цінах, які люди будуть мати на все, що вони споживають. Від емісії до інфляції лаг становить приблизно 2-3 місяці. Цей лаг закінчиться восени», - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ зазначила, що у квітні 2010 року в Україні обсяг промислового виробництва скоротився на 1,8% порівняно з аналогічним показником березня 2010 року.

Останні 7 місяців, важко, в кризу, але економіка місяць до місяця постійно приростала. Зараз падіння на 1,8%. Це вперше за останні місяці», - додала вона.

Таким чином, за її словами, уряд Миколи Азарова не зміг забезпечити збільшення соціальних видатків виправданими економічними заходами.

«Все це за рахунок банального джерела – емісії грошей. І за той період, поки перебуває Янукович при владі, емісії для бюджетних потреб зробили стільки, скільки наш уряд в цілому за два попередні роки. А це тільки декілька місяців, 100 днів!», - наголосила Тимошенко.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна завдяки проведенню економічних реформ має збільшити темпи зростання економіки до 6-7% у рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохма Показати IP 4 Червня 2010 09:05
Відповідальний політик європейської країни навіть перебуваючи в опозиції не буде робити таких прогнозів в економіці щодо інфляційних процесів. Так як на ріст інфляції окрім емісії не підкріпленої економічним зростанням впливає ще багато факторів і не останній з яких психологічні очікування чи "довіра населення до національної валюти". Юлія Володимирівна "собственноручно" поховала банк Надри подібними заявами, підписала згубну для економіки газову угоду та продовжила корупційні схеми в політиці, а зараз спохватилась. Юля, гудбай!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus