USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку до 70% тепломереж потребують заміни

2 Грудня 2015 15:01
Більшість мереж тепло та водопостачання міста потребують заміни, тож фінансувати роботи доведеться не лише за рахунок коштів кредитів та грантів, а й за кошти міського бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 2 грудня.

Голова комісії Богдан Вавринюк запитав кандидата на посаду першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева щодо перспективи заміни магістральних теплотрас у місті та можливості залучення для цього позабюджетних коштів.

Тарас Яковлев зазначив, що міська рада підписала договір з ЄБРР і за рахунок коштів кредиту у місті впроваджуватимуть енергозберігаючі заходи системи теплопостачання міста. Водночас, він визнав, що сума на заміну магістральних тепломереж закладена незначна. Відтак, передбачати кошти у міському бюджеті для цих робіт потрібно під час формування програми соціально-економічного розвитку.

Своєю чергою, міський голова Микола Романюк зауважив, що проблема з тепломережами дійсно існує і в цьому напряму працюють з ЄБРР та НЕФКО. Частково фінансувати ці роботи доведеться з міського бюджету. Міський голова повідомив, що протяжність тепломереж у місті становить 162 кілометри і від 60 до 70% мереж тепло та водопостачання у місті потребують заміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Чурило Показати IP 2 Грудня 2015 17:01
Тарас Яковлев так розуміється в тепломережах як я в балеті. Будьте певні, що тепломережі будуть ремонтуватися там де "прорве"
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 2 Грудня 2015 18:15
Только в тепломережах? В экономике еще больший дуб. о чем свидетельствует следующая цитата: "не лише за рахунок коштів кредитів та грантів, а й за кошти міського бюджету" Ибо даже плохой хозяйственник знает, что правильно будет "не лише за кошти міського бюджету, а й за рахунок коштів кредитів та грантів" Хотя, о чем говорить. Ведь в приведенная цитата говорит о его психологии свидомита - Меня обязаны содержать, ибо я прародитель человечества.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2015 18:06
Порізати на металобрухт всі тепломережі, теплові пункти і котельні! А людям дозволити ставити індивідуальне опалення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus