USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку модернізують тепломережі за 14 мільйонів євро

17 Листопада 2015 15:17
Представники НЕФКО зустрілися з представниками міської влади та керівництвом комунальних підприємств щодо реалізації спільних проектів, зокрема модернізації системи теплопостачання Луцька.

Про це йшлося під час зустрічі з представниками Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО у Луцьку 17 листопада.

Як розповіла заступник директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, загальна вартість заходів, передбачених проектом, становить 14 мільйонів євро, у тому числі – 10 мільйонів євро кредитних коштів та 4 мільйони грантових коштів. Загальною метою проекту є реконструкція та модернізація системи теплопостачання Луцька, зменшення споживання енергії у житлових та громадських будівлях, покращення енергоефективності та надійності теплопостачання міста, забезпечення сталої роботи котелень. В рамках проекту передбачається вивід з експлуатації підвальних котелень, заміна застарілих котлів, модернізація котелень та центральних теплових пунктів, модернізація теплових мереж, налагодження системи віддаленого моніторингу управління. Також за рахунок коштів гранту передбачається облаштування індивідуальних теплових пунктів у майже 200 багатоквартирних житлових будинках, встановлення котла на альтернативному паливі. В результаті вжитих заходів проекту передбачається (відповідно до розробленого данською фірмою «Ramboll» техніко-економічного обґрунтування проекту) скорочення викидів CO2 від 30 тисяч тонн на рік, економія газу у розмірі понад 13 мільйонів метрів кубічних на рік, економія електроенергії приблизно 3 мільйони кіловат-годин на рік, економія приблизно 328 тисяч євро на рік.



Говорячи про стадію реалізації проекту, Валентина Малютіна повідомила, що вже минув етап відбору консультантів для реалізації проекту. Найближча установча зустріч відбудеться наступного тижня. Також проводиться оцінка фінансових пропозицій (останній етап відбору другого консультанта). До закінчення опалювального сезону планують провести тендерні процедури і приступити до реалізації проекту вже після завершення опалювального сезону.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що невдовзі значна частина міста буде перекопаною проте до цього потрібно бути готовим, адже такі роботи рано чи пізно потрібно виконувати.



Технічний консультант НЕФКО Карл Хіллстрьом поцікавився, чи затверджений другий консультант проекту. Валентина Малютіна відповіла, що наразі немає остаточно затвердженого звіту, але згідно з попередніми оцінками у якості консультанта залучать французьку фірму спільно з Інститутом місцевого розвитку. Техніко-економічне обґрунтування проекту, з її слів, розробила компанія «Ramboll».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
калькулятор Показати IP 17 Листопада 2015 20:29
Окупність за 40 років, круто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus