USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У скільки обійдеться волинянам Щедрий вечір «без ГМО»

13 Січня 2014 12:30
Напередодні свята Василя одне з найбільш людних місць – ринок. Пройти учора, 12 жовтня, між рядами досить складно. Практично біля кожного прилавка – жвавий торг. Лучани кажуть, що багата вечеря цього року обійдеться в кругленьку суму, особливо тим, хто хоче почастувати рідню якісною домашньою їжею.

Незмінний атрибут свята – кутя. Склянка напівфабрикату з пшениці на ринку коштує гривню. За склянку родзинок продавчині просять по 3 гривні, за склянку грецьких горіхів – 7, а склянка маку коштує 6 гривень.

Піст закінчився, тож 12 ритуальних страв уже можуть включати м’ясо. Цікавимося, скільки коштує смакота скоромна.

В кожної господині – власний рецепт печені. Любителям свинини доведеться викласти 45 гривень за кілограм шинки, а ось теляча вирізка коштує 50 гривень за кілограм. Лівер, як альтернатива м’ясу, можна придбати за ціною 15 гривень.

Для тих, хто хоче влаштувати багату вечерю для домашніх улюбленців недорого, як варіант, пропонують зачищені кістки від 5 до 3 гривень за кілограм. Щоправда, м’яса на цих кістках годі й шукати. Кістки, де м’ясники залишили трохи м’яса, коштують 10 гривень.

Є на ринку й пропозиції для любителів птиці. Домашня качка обійдеться у 70 і більше гривень. А от тим, хто хоче приготувати дієтичного кролика, доведеться викласти за тушку 110 гривень.

Ті, кому домашня птиця не по кишені, можуть придбати курятину промислового виробництва, яка на порядок дешевша. Курка коштує 23,5 гривні за кілограм, тобто 2-кілограмова тушка обійдеться менш ніж у 50 гривень.

Волинянин Володимир розповідає, що сьогодні накрити святковий стіл – не проблема. Усе залежить від того, на яку суму може розраховувати покупець. Але, звичайно, за якісні продукти треба доплачувати.

«Треба спочатку вирішити який стіл має бути – з ГМО чи без. Домашнє – це звичайно без ГМО, але господарство нині невигідно тримати. Сьогодні живуть ті, хто займається комерцією – перекупники, спекулянти. Ці люди мають космічні прибутки. А я вже давно відмовився від хазяйства, ось тільки сад маю, яблука продаю», - розповідає чоловік.

«Слухайте, взяла з собою 300 гривень – і несу додому маленький пакетик. На чотирьох накрити святковий стіл сьогодні – недешеве задоволення. Хочеться ж у свято якихось небуденних страв, а гроші, як вода спливають: шматок сиру, м’яса, риба – і кількох сотень немає», - скаржиться лучанка Надія.

А Сергій з Луцька вважає, що з українцями недобре жартує на свята їх менталітет.

«То тільки у нас на свята столи ломляться, а люди голі й босі, ще й плачуть, що погано живеться. Не підуть зуби полікувати, а підуть куплять і курку, і телятину. Колись американець приїхав на весілля у волинське село. Як він побачив, як там гуляють, то сказав, що українці аж ніяк не бідний народ – стільки грошей на гулянку викидають. «Перепив» нареченим кілька доларів – і поїхав в свою «бідну» Америку», - каже лучанин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
каріна Показати IP 13 Січня 2014 13:01
ха-ха-ха. жеруть і жеруть а потім на фітнес до мене ходять
Зa твеpезу Україну! Показати IP 13 Січня 2014 20:05
Клята алко-зараза уразила українців. От тому і живемо в такій ж*пі, бо всі бухають кругом, п"яні повертаються вночі з гулянок, сцють і блюють в ліфті, засер*ють під"їзди, а потім вcі дивуються, чого бардак кругом такий! Кляті алканафти придумали собі "священний напиток", і тичуть те лайно всім "випий з нами", "ти мєня уважаєш", і ніяке свято без того лайна не обходить, "освячують" тим спиртовим лайном все - від весілля до похорону... потім сідають п"яні за руль, калічать і убивають людей... Замість того, щоб вкладати гроші в родину, в зручний побут, то пропивають, прогулюють все на тупих п'янках-гулянках, і попридумували дебільних прикмет "на коня", "за здоров'я" - а насправді тільки біда і болячки від того бухла! Не буде в цій проклятій країні порядку доки алкоголь має такий "культурний вплив" на всі явища! =========== Більшість злочинів в Україні скоюється у стані алкогольного сп'яніння НЕ ДОПУСТИМО ПОШИРЕННЯ АЛКОЗАРАЗИ!!! ЗА ТВЕРЕЗУ НАЦІЮ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus