USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Волиньраді кошти чиновників хотіли віддати журналістам

5 Березня 2014 16:39
Кошти, заплановані для поїздок чиновників, пропонували спрямувати на організацію відряджень волинських журналістів.

Про це йшлося під час обговорення внесення змін до Регіональної програми розвитку транскордонного і міжрегіонального співробітництва на 2013-2015 роки під час 24 позачергової сесії Волиньради 5 березня.

Депутат Валентина Блінова звернула увагу колег на те, що на висвітлення діяльності Єврорегіону «Буг» в засобах масової інформації передбачено 25, 5 тисячі гривень. З її слів, ці кошти потрібно вилучити з програми, адже, волинські журналісти готові висвітлювати діяльність Єврорегіону безплатно.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага відповів, що за ці кошти, окрім оплати публікацій у пресі, планують створити повноцінний веб-сайт Єврорегіону.

Також Валентина Блінова закликала депутатів уважно переглянути суми, передбачені на участь чиновників у семінарах та конференціях. З її слів, не потрібно «виплачувати відрядні чиновникам».

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик запропонував спрямувати ці кошти на поїздки не чиновників, а журналістів, тоді, мовляв, усі будуть задоволені.

Депутат підтримала пропозицію, запропонувавши спрямувати кошти на організацію відряджень журналістів з наступним безплатним висвітленням інформації у волинських ЗМІ.

Ця ініціатива викликала бурхливу реакцію депутатів. Так, Борис Загрева повідомив, що це було б порушенням бюджетного законодавства. З його слів, детальну інформацію про використання коштів Валентина Блінова зможе отримати після прийняття програми. А питання про спрямування коштів, на його думку, можна буде вирішити під час наступної сесії.

Депутат Валентина Блінова зазначила, що виступає за те, аби громада бачила, що нова влада працює за чесними принципами і прозоро використовує кошти.

Депутат Микола Давидюк наголосив, що сьогодні робити подібні перекидання коштів недоцільно. З його слів, для євроінтеграції доведеться «і людей бачити, і себе показувати», а чиновники, сидячи на місці в управлінні міжнародного співробітництва, не зможуть виконувати своїх функцій.

Таким чином, програму ухвалили без урахування пропозицій Валентини Блінової.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 5 Березня 2014 16:54
Журналісти і так непогано заробляють на замовних статтях, чорному піарі і т.д.
Анонім до 123 Показати IP 5 Березня 2014 17:32
Так їм за цю всю заказуху зараз і намагаються доплатити. Заслужили!
Преса Показати IP 5 Березня 2014 18:14
Журналісти - найбідніша сфера суспільства. Вони від недоїдання падають в запаморочення.
Папарацці до Преса Показати IP 5 Березня 2014 19:57
Та я не їм не тому, що немає за що, а тому, що НІКОЛИ =((
яніна Показати IP 5 Березня 2014 21:06
навіщо показувати свою некомпетентність і вносити такі дибільні пропозиції???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus