USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Волиньраді розкритикували проект бюджету Волині

12 Травня 2016 12:25
Використати кошти, передбачені для фінансування правоохоронців, для вирішення соціальних проблем в області пропонували під час розгляду змін до обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 травня.

У рамках обговорення пропозицій щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік член комісії Вячеслав Рубльов зауважив, що з обласного бюджету дотують у сумі 7,5 мільйона гривень правоохоронців, військових тощо, хоча поліція фінансується з держбюджету, у них збільшуються видатки на утримання та рівень зарплати. Окрім цього, існує військовий податок, а потім від фронтовиків дізнаються про неякісні продукти, взуття, одяг, які отримують військові на передовій. Таким чином, зі слів депутата, належного контролю за державними коштами, що виділяються на такі цілі, немає.

На його думку, для Волині пріоритетом для виділення коштів повинна бути соціальна сфера. Депутат зауважив, що у селі Осівці Камінь-Каширського району діти навчаються у колишньому панському хліві, а побудувати школу мешканцям села влада обіцяє вже впродовж десяти років. Тому, наприклад, 1,5 мільйона гривень, передбачених на облаштування системи відеоспостереження у Луцьку, доцільніше спрямувати на будівництво школи.

Депутат зауважив, що незрозуміло, за яким критерієм обирали об’єкти для фінансування. З його слів, були випадки, коли в районах пропонували співфінансування робіт, але в обласному бюджеті передбачені кошти на об’єкти, де співфінансування немає.

Член комісії Сергій Слабенко зауважив, що обласна рада не несе відповідальності за територіальні громади нижчого рівня.

Заступник директора департаменту фінансів ОДА Володимир Селедець відзначив, що в обласному бюджеті наявні 60 мільйонів гривень для розподілу, а з районів надійшло клопотань на суму у 650 мільйонів.

Член комісії Святослав Кравчук зауважив, що у проекті бюджету не передбачили коштів на завершення будівництва басейну для Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, водночас на придбання меблів для Маяківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів-лінгвістичний ліцей» передбачено 1,747 мільйона гривень.

Своєю чергою, депутат Валентина Касарда зазначила, що «у великому провалі» перебуває санаторно-курортна галузь Волині. Вона переконувала, що з санаторію «Турія» можна зробити «Волинський Артек», якщо звести докупи та спрямувати на санаторій кошти, що розпорошені по інших статтях бюджету.

У підсумку, члени комісії вирішили взяти до відома проект рішення. Остаточно питання внеснення змін до бюджету області вирішать під час найближчої сесії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus