USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто кому винен? Земельна війна поблизу Луцька

27 Березня 2014 08:00
У селян Ківерцівського району обманом брали генеральне доручення на пай, що давало законні підстави на привласнення земельної ділянки. Однак зрештою половина людей змогла відстояти свої права.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що у Ківерцівському районі незаконно захопили 200 гектарів землі. Таку заяву зробив тодішній голова облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

По тому, впродовж тривалого часу, Державна інспекція сільського господарства в області розбиралася з цим конфліктом селян і бізнесменів. Тоді інспектор Державної інспекції сільського господарства в області Сергій Шафранський повідомив: «Ми не вбачаємо там грубих порушень».

Голова Журавичівської сільської ради Леонід Лукашук, своєю чергою, розповів, що люди давали генеральне доручення, в якому вказано, що підприємець має право оформляти документи на оренду замість людей й потім може розпоряджатися землею, як захоче.

Таких селян було 80.

Половину документів київські бізнесмени уже встигли зареєструвати в управлінні юстиції. Щодо інших, то районна прокуратура призупинила подальші дії до з’ясування усіх обставин.

«Були збори людей, прийшли представники Київської фірми «Грін енерго». Люди сказали своє слово, що вони не хочуть віддавати свою землю тим, хто обманом хоче її відібрати. Я говорив з головним прокурором району Володимиром Лебедюком, він сказав, що зараз ведеться слідство, відкрита кримінальна справа, однак проти кого, сказав, що повідомити не може. Людям платили гроші й за добу поробили усі документи, я думаю, що тут точно є порушення, бо ж люди на нерухомість роблять документи по півроку», - каже Леонід Лукашук.

Голова Журавичівської сільської ради додає, що з приводу цього питання радився з фахівцями, нотаріус порадив людям звертатися до нього особисто, щоб написати відповідну заяву й тоді можна буде відмовитися від підпису, який люди лишили у генеральному дорученні.

Однак ошукані люди не поспішають йти до нотаріуса.

«Я говорю про це людям, прошу їх, втім вони ще не йдуть до нотаріуса, щось вичікують, що – не знаю», - говорить голова сільської ради.

Щодо того, що київські бізнесмени давали по тисячі гривень на руки, то, каже сільський голова, люди їм гроші не віддали й не планують віддавати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Знаючий Показати IP 27 Березня 2014 10:38
Грін Енерго опікувався начальник інноваційного центру Бандера А.
Ківерці Показати IP 27 Березня 2014 10:43
Нехай в Грицюка спитають скільки він землі хапнув в Ківерцівському районі!!!!!!! Зараз в ОДА сидить і гвандить про високі матерії! Данильчук, а його люстрація не касається, чи він "свій"?
павло до Ківерці Показати IP 27 Березня 2014 11:14
О О!!Грицюк ше той аграрій!!!і політик оГОГОгого!!!!до землі ласий!!!
Ага до Ківерці Показати IP 27 Березня 2014 12:37
На Колісників подивись, а Грицюка стало модно приписувати до всього, що стосується Ківерцівського району. Факти його зв'язку з Грін Енерго є? То якого п...
Лучанин до Ага Показати IP 27 Березня 2014 13:20
При чому тут Грін Енерго і Колісники??? В нього у власності земля по документах, вірніше у його дружини!!!!!!!!!! Ту землю мали роздати молодим сім'ям для будівництва! І яка ще "МОДА" на Грицюка, ти шо вдарений? Грицюка не чіпають, бо він з БЮТ!!! А там ще ті злодюги!
ГЕ до Лучанин Показати IP 27 Березня 2014 16:14
Щось вср***вся пане горохівчанин, а не лучанин
Лучанин до ГЕ Показати IP 27 Березня 2014 17:36
От про те що ти тут нашкріб, воно в тебе в голові!
ГЕ до Лучанин Показати IP 27 Березня 2014 23:50
Пан з Горохова не ховайся !!!! Ще до тебе черга дійде
Корлуп Г. Показати IP 27 Березня 2014 11:44
А хто давав генеральне доручення на пай ? А чому земельний відділ це ненасторожило ? Чи можливо, що всі ці люди (нотаріус, земельник) причетні до цього ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus