USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині крадуть землю, а контролюючі органи замовчують?

17 Березня 2014 08:00
У селі Журавичі Ківерцівського району люди бунтують, адже, кажуть, в них обманом хочуть забрати 160 гектарів землі.

Нагадаємо, вже раніше Інформаційне агентство Волинські новини інформувало, що були підозри на незаконне захоплення 200 гектарів землі.

Тоді, 18-го лютого, начальник Державної інспекції сільського господарства в області Сергій Горбач повідомив,що інспектори працюють на місці й результати він зможе повідомити вже 19-го лютого.

Втім минув майже місяць, а інспектори кажуть, що ще досі досліджують питання.

«Було депутатське звернення щодо 200 гектарів землі. Ми не вбачаємо там грубих порушень. Ми побачили: дійсно - люди писали заяви, що надають земельні ділянки у користування. Це питання опрацьовуємо, вивчаємо законність надання жителями цих земельних ділянок, тому остаточно нічого сказати не можемо»,- сказав інспектор Державної інспекції сільського господарства в області Сергій Шафранський.

ЧИТАТИ ЩЕ: АГРАРІЇ НАЗВАЛИ СІЛЬГОСПІНСПЕКЦІЮ «МОНСТРОМ, ЯКИЙ ЗАВАЖАЄ ПРАЦЮВАТИ СЕЛЯНАМ»

У сільгоспінспекції повідомили, що конфліктні земельні ділянки – територія Ківерцівського району, де знаходяться пасовища й там не ведуть сільськогосподарських робіт.

Натомість Голова Журавичівської сільської ради Леонід Лукашук каже, що знайомий з цією проблемою, розповідає, що в людей обманом майже відібрали землю: «Без погоджень, повідомлень, приїхали якісь машини і почали робити свої справи: якась жіночка, така собі Ніна Степанівна, почала ходити по людях, так мені мешканці розповідали, й казала, що допоможе людям оформити оренду на землю на три роки. Брала паспортні дані, ідентифікаційний код, за це давала тисячу гривень. А в договорі писалося, що орендар має право продати землю».

Сільський голова розповідає, що «на гачок» потрапили 80 людей, кожен дав по 2 гектари, а це 160 гектарів землі.

Із цього приводу Леонід Лукашук звернувся в районну прокуратуру, де відкрили кримінальну справу й ведуть розслідування.

Під час районної сесії депутат Валентина Савчук подала запит, який спрямували у сільгоспінспекцію, щоб роз’яснити ситуацію, втім, відповіді ще не отримали.

Завтра, 18-го березня, мають відбутися збори людей, на які приїде представник фірми, яка заключала з людьми договори.

«Завтра будуть збори селян, люди бунтують. Як я дізнався, то половину документів уже зробили. Це київська фірма «Грін енерго», - додає Голова Журавичівської сільської ради Леонід Лукашук.

ІА Волинські Новини інформуватимуть про розвиток подій, пов'язаних із незаконним використанням земель на Волині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Аграрій Показати IP 17 Березня 2014 09:09
Да ту сільгоспінспекцію давно пора розпустити - хабарники й корупціонери!
читач Показати IP 17 Березня 2014 09:11
А це не та сама "Зелена енергія В" що попбрала море землі під торфові розвідки??? щось дивна фірма
АП Показати IP 17 Березня 2014 09:11
То це той Горбач що в Рожищах був головою РДА якого після того як він пяний з коханкою розбив службове авто звільнили.Бачу папередніки його на підвищення в сг інспекцію всунули.Цю суку треба в його село засунути і щоб він звідти носа не висовував.Це голова Рожищенської районної партії регіонів який не хотів з неї виходити.На палю суку.
До до АП Показати IP 17 Березня 2014 18:18
Доводимо до Вашого відома, АП, що Горбач уже більше ніж три тижні не працює, а керує земельними питаннями Семенюк Тетяна Анастасіївна, яка, власне, і причетна до багатьох земельних махінацій в області, до речі, вона теж член Партії регіонів!!! От кого-кого, а її першу треба ПРОЛЮСТРУВАТИ!!!
Александр Показати IP 17 Березня 2014 10:11
"Грин Энерго" - компания, которая собирается заниматься энергетической лозой. Что плохого в том, что неиспользованная земля пойдет в работу? Пусть гуляет? Мало неиспользованной земли на Волыни? Что неправильного в оформлении договоров? Практически все договора такого рода имеют приписку о праве арендодателя (врядле арендатора, как в статье) продать пай. Мало мне верится, что фирма-арендатор заплатила 80 000 грн за это. И мало мне верится, что будет именно энергетическая лоза там, но это пока тайна, хотя ничего криминального я в этом не вижу)).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus