USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Азарова визначилися з параметрами розкоші

31 Травня 2010 10:36
У міністерстві фінансів України хочуть накласти додатковий податок на нерухомість, землю, авто, яхти і літаки які належать до категорії розкішних.
Про це пише «Фокус»
Мінфін розробив законопроект про оподаткування об’єктів розкоші - повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко
Документ передбачає введення єдиного податку з власників елітних квартир у розмірі 20 гривень за кожен квадратний метр площі, що перевищує 300 квадратних метрів. Ця норма також буде стосуватися дачних, садових будинків площею понад 500 квадратних метрів.
В законі про плату за землю передбачається підвищити у п'ять разів коефіцієнт для земельних ділянок несільськогосподарського призначення площею понад 50 соток, якими володіють і користуються фізичні особи.
У рамках законопроекту планується в 2-4 рази збільшити акцизний збір на нові автомобілі вартістю більше 50 тисяч євро і мотоцикли, ціна яких перевищує 10 тисяч євро. Яхти, літаки і вертольоти включать в підакцизний товар і стануть оподатковувати за ставкою 10%.
За попередніми підрахунками, від впровадження такого податку очікується щорічне надходження до бюджету понад 350 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонім Показати IP 31 Травня 2010 11:20
Прикол... Уявляю собі реакцію Ахметова... А отде й перспективи такої ініціативи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus