USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У кожного пільговика – в середньому по два посвідчення, – Мінпраці

14 Жовтня 2009 09:04
На сьогодні в Україні майже 13 мільйонів людей користуються різного роду пільгами. На руках у населення наразі - близько 26 мільйонів посвідчень, що дають право на пільги. Для обслуговування усіх пільг, які передбачені чинним законодавством України, необхідна сума, що відповідає половині державного бюджету, - 120-140 мільярдів гривень. Це розповів перший заступник міністра праці і соцполітики Павло Розенко в інтерв’ю телеканалу «Україна» - інформують 14 жовтня «Волинські новини».
«Причому, одна особа може мати декілька статусів, які дають їй право на пільги, доплати, преференції, допомогу і подібне» - сказав пан Розенко.
За його словами, в цілому на виплати всіх державних соціальних пільг, компенсацій і преференцій у державному бюджеті на 2009 рік закладено близько 27-30 млрд. гривень - пише «Економічна правда» .
«Необхідно реформувати і систематизувати систему пільг, посилити адресну підтримку саме малозабезпечених», - зазначив Розенко.
Він також підкреслив, що ідеологія реформування системи пільг передбачає поступовий відхід від надання пільг за професійним статусом.
«Люди, які працюють, повинні одержувати гідну заробітну плату. А пільги – тільки ті, хто малозабезпечений, хто має великі заслуги перед державою, учасники та інваліди війни, «чорнобильці» і люди, які не здатні працювати, зокрема, інваліди», - вважає перший заступник міністра праці.
За словами Розенка, кількість пільговиків в Україні щорічно збільшується.  2010 року додаткові пільги одержать нові категорії громадян. Це пов`язано, у першу чергу, з виконанням в повному обсязі закону про престижність шахтарської праці.
Також 2010 року пільги одержать багатодітні сім`ї. Йдеться про 50% знижки на сплату житлово-комунальних послуг, а також про право безоплатного проїзду всіма видами транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus