USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – понад півсотні потенційно небезпечних об’єктів

8 Липня 2009 18:47
Найбільшу небезпеку для міста становлять потенційно небезпечні об’єкти, яких у промисловому комплексі Луцька налічується півсотні. Із них сім – хімічно небезпечні. Про це «Волинським Новинам» повідомили в управлінні з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради.
 
До промислового комплексу обласного центру Волині входять 52 потенційно небезпечних об’єкти. Із них 7 – хімічно небезпечні: 2 - використовують хлор, 5 підприємств використовують аміак, – розповів виконуючий обов’язки начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення мерії Микола Радь.
 
Серед найбільш вибухо-пожежо-небезпечних об’єктів міста – Луцька газонаповнювальна станція ВАТ «Волиньгаз», розташована на вулиці Клима Савура, - сказав фахівець. На газонаповнювальній станції може зберігатись 100 тонн зрідженого газу бутан-пропан. За словами пана Радя, останні роки ведеться мова про перенесення цієї станції у село Дубове Ковельського району. Наразі для перенесення усе готове на 90%, - розповів він.
 
У випадку, коли трапиться хімічна аварія, проводиться екстрена евакуація людей, оскільки в Луцьку від такого виду аварій укриття нема. Рятуватися можна також у закритих приміщеннях, надягаючи ватно-марлеві пов’язки, - сказав Микола Радь.
 
«Якщо відбувається аварія, то на 3 – 5 хвилин вмикається сирена на самому підприємстві, інформація надається оперативному черговому, який має прямі віхи на радіотрансляційну мережу», - сказав виконувач обов’язків начальника управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus