USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку подорожчає проїзд у тролейбусах

11 Січня 2013 10:29
Вартість одноразової проїздки тролейбусом невдовзі становитиме 1,25 гривні. Для студентів і школярів ціна разового квитка обійдеться в 60 копійок.
Таке рішення прийняли під час громадських слухань на території Луцького підприємства електротранспорту 10 січня, - інформує «ВІП».
Директор «Луцького підприємства електротранспорту» Іван Грицанчук запевнив, що всі процедури, які пов’язані зі збільшенням тарифів, - передбачені законодавством. Крім того, він зауважив, що до розрахунку тарифів на Волині підійшли досить ретельно.
Так, виконавчий комітет міста видав проект рішення щодо збільшення тарифу, який розмістили на сайті Луцькради та у пресі. Згідно з цим проектом, вартість одноразової проїздки тролейбусом становитиме 1,25 гривні. Для студентів і школярів ціна разового квитка обійдеться в 60 копійок.
За місячний квиток на проїзд у тролейбусі доведеться заплатити 75 гривень, а студентам і школярам за такий «місячник» доведеться викласти 35 гривень 50 копійок.
Інформацію про такі тарифи громадськість сприйняла неоднозначно. Один із присутніх заявив, що 25 копійок ЛПЕ не врятує.

«Підприємство ледве виживає, багато повітря ці копійки вам не дадуть», - заявив він. Інші ж присутні цікавились, чи надходять від держави всі субвенції, та яку заробітню плату отримують працівники.
На численні зауваження Грицанчук пояснив, що тариф у розмірі 1 гривня 25 копійок прийняла більша частина обласних центрів нашої держави, решта ж користуються тарифом у 1 гривню 50 копійок. «Це рішення - обґрунтоване чинним законодавством, а цифру розрахували, виходячи з середньої заробітної плати, вартості електроенергії та цін запчастин, які нам, до речі, конче необхідні», - додав керівник.
Загалом громадські обговорення триватимуть до 20 січня, тому всі охочі можуть внести свої пропозиції. «До сьогоднішнього дня не надійшло жодної письмової пропозиції. Було лише декілька телефонних дзвінків. Люди цікавились, чи не зросте тариф цього року до 1 гривні 50 копійок», - резюмувала начальник планово-економічного відділу «Луцького підприємства електротранспорту» Світлана Філіпова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
зaгрeб Показати IP 11 Січня 2013 10:31
А че в тролейбусах еще платят?
:) Показати IP 11 Січня 2013 11:33
Хто в тролях за 1,5 грн буде кататися коли маршрутка - 2 грн...
Лучанка Показати IP 11 Січня 2013 11:56
А тне пора вже перевірити всі фальшиві посвідчення пенсіонерів.І зробити так, щоб їздили тільки заслужені пенсіонери,тобто ветерани праці,які пропрацювали по 40 років і це право заслужили, а не всі, кому не лень.Порорбили групи, покупляли, 10,15,20 років пенсіонери, роблять на роботак і групи мають ще безоплатно їздять.А ні то по віку 60 маєш і їздиш і тоді не буде фальшивих посвідчень. Бо такого безладу,що всі їздять безоплатно не витримає ні одне підприємство.Полковники у відставках пенсія по 4-5 тисяч безоплатно катаються бідненькі.А на пенсію то ідуть в 45 років і ще працюють, бо ніхто роботи не кинув.Нормально в 45 років пенсія, а нам пахати до 60,щоб їм пенсію оплачувати.З цим потрібно щось робити, а не всіх рівняти бід одну дудочку полковника і йому подібних і простий люд у яких пенсія 900 грн.
Туристка до Лучанка Показати IP 11 Січня 2013 14:06
Ви ще доробіться до тієї пенсії, порацюйте викладачем чи лікарем 15 чи 20 років, щоб вийти на ту пенсію у 45. Хай собі їздять! Групи люди поробили не для тролейбусів, а для інших потреб і пільг - субсидії і т.д. Ви мені також покажіть полковника у відставці, який їздить в тролейбусах )))
дідо Показати IP 11 Січня 2013 13:14
Давно пора зробити 5 гривень проїзд, а то перетворили тролейбуси на бомжатнік на колесах.
ха-ха до дідо Показати IP 11 Січня 2013 14:48
шо нібуть
Ольга Показати IP 11 Січня 2013 13:47
Які копійки,їх скоро відмінять взагалі, з оббігу будуть скасовувати, читала в інеті.Ви чо. 2 грн і все.Слушна підказка лучанки, наведіть лад з пенсіонерами.Пенсіонери ті, які досягли 60 річного віку, а всі пільговики, групники- це не пенсіонери.Інваліди йдуть по іншвй категорії- це буде окремо.Пенсіонер у 45 років і з шикарною пенсією,бо простому люду у 45 не дають, а тільки чиновникам, абсурд і безоплатно. Бо такого безладу, як з пенсіонерами в нас,нема ніде ,ні в якій країні.
Олександр Показати IP 11 Січня 2013 14:12
Краще з усіх пенсіонерів брали б по 50 копійок, то б у кілька разів більше коштів мали б на руках. Бо навіть і з мінімальною пенсією 30 гривень на місяць виїздити не так і обтяжливо. а багато пільговиків взагалі до пенсіонерів не мають відношення - той там-то працює, у того такі-то пільги. Ви подивіться: у тролейбусі ж кожен десятий платить, і це навряд чи перебільшення. Скільки вже ті незрозумілі пільги у злиденній країні будуть існувати? І вони тільки збільшуються: діти війни, політичні в'язні і т.п. Це ж все, що може придумати влади: призначити чергові пільги черговій категорії населення, і дивіться, як ми про вас дбаємо. А те, що усі пільги повинні забезпечуватися бюджетом, а грошей нема, то кого це цікавить?
Ленін Показати IP 11 Січня 2013 15:19
Треба вертатись до комунізму і тоді проїзд буде 5 копійок.
Чеширский Кот Показати IP 11 Січня 2013 17:47
Воровать надо меньше.
Лучанин Показати IP 11 Січня 2013 17:51
Да, Новина №1. Ну і робіть проїзд хоч по 5 грвень - не врятує! В нас же постійний форсмажор. Раптово в нашій африканській країнін сніг випав - тролейбуси всі стоять. Або інша сторна - не випав - знову стоять. Зараз навіть якщо бачу порожній зламок, то не сідаю, бо впевнений що не доїду, а платити 2 рази не дуже хочеться. ЛПЕ ж хитрожопе - оплатив проїзд, через метр транспорт зупинився, а гроші не вертають - сиди чекай поки світло з'явиться, або інший зламок під'їде. А час то іде, а це гроші, які люди втрачають, окрім проплачених ніби за проїзд. За кордоном то ще й компенсацію б з транспортників отримували. Польського гумна понакуплювали. Для чого? Вони на вигляд в середині гірше за ЗіУ, холодні, гудуть. І це при тому що в нас в місті завод по виробництву тролейбусів. Так в яку нам європу, якщо в нас замість голови жопа? От коли по місту бубть їздити вчасно по зручному для пасажирів графіку сучасні тролейбуси з кондиціонером влітку та теплі взимку, тихі та зручні, я без зайвих питань буду сплачувати за проїзд будь-яку економічно обгрунтовану суму. Але на даний момент я вважаю що тролейбуси в нас в Луцьку відсутні. Інша сторона - скільки матів наслухаєшся від кондукторів в 15 за 50 копійок, а тут же треба буде здачу 75 коп здати. Де їх брати будуть при тому бардаку? І ще - в тому самому польському гумнові на вікнах наліплені листівки, де поляки можуть сплатити за проїзд відправивши СМС з мобільного. Може ми хоч в цьому піонерами в Україні станемо? Слабо з мобільними операторами домовитись?
Аноним до Лучанин Показати IP 18 Січня 2013 11:11
ни одного мата не слышал.
ася Показати IP 11 Січня 2013 19:22
чому на продукти пільг не має.Іздаків халявних розвелось.
2Ленин Показати IP 11 Січня 2013 23:21
А кто вас, уважаемый, из Мавзолея-то выпустил? :)
Anonymous Показати IP 12 Січня 2013 00:50
а я давно уже говорил что хватит пенсионерам халявы. ПЛАТИТЬ ДОЛЖНЫ ВСЕ !!! почему школьник в первом классе платит за проезд, которому родители дают деньги на проезд и на обед в школе, а пенсионеры не платят???? какая тут логика???
Cанчо до Anonymous Показати IP 26 Лютого 2013 12:24
Логіка в тому що ЛПІ отримує шалене бабло з бюджету за пенсіонерів і його кудись про..рає ))))
@ Показати IP 12 Січня 2013 22:55
Ходіть пішки. Луцьк не такий вже й великий. Та й це дуже корисно та заощадливо. Дивуюся іноді з лучан, які їздять по одній чи дві зупинки. Транспорту особливо маршрутного у місті забагато. Більше б тролейбусів і маршрутки лише по принципу де відсутні лінії тролейбусів.
Фея Показати IP 6 Лютого 2013 16:42
Повністю згідна з Лучанином!!! На луцьких тролейбусах тільки по смерть їздити!!! Булоб місто двгожителів!. Ні на яку роботу на ньому не встигаєш- як не горить, то замерз, то "роги" відірвались. Тому і їздять ними тільки пільговики та пенсіонери, бо проїзд там і 5 коп не вартиЙ:холодно, шумно, брудно, злі кондуктори, яким треба,дійсно, або на пенсії сидіти або в псіхушці. На всіх пільговиків кидаються,як собаки, а самі були би без роботи,коли б той,як вони називають, "гній" не їздив по місту.Такий "гній" як вони точно нікому більш не потрібен. Молоді не можуть знайти роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus