USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку збудують дендрарій та прозорий квітковий павільйон

30 Вересня 2009 14:48
В обласному центрі Волині можна розраховувати на появу дендрарію у ботанічному саду Луцька та квіткового павільйону поблизу сходів, що ведуть до Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Про це 30 вересня йшлося під час 47-ї сесії Луцької міської ради, – інформує репортер «Волинських Новин».
Зокрема, під час сесії депутати Луцькради розглянули питання про затвердження містобудівельного обґрунтування розташування альтанки з влаштуванням квіткового павільйону на проспекті Волі у місті Луцьку та така такого ж обґрунтування влаштування дендрарію ботанічного саду «Волинь» на вулиці Шопена.
Луцький міський голова Богдан Шиба нагадав присутнім, що колишня альтанка зникла, бо вона була в аварійному стані. Головний архітектор луцька Георгій Шевчук зауважив, що у майбутньому альтанка-квітковий павільйон готується на аукціон.
Нагадаємо, що у квітні нинішнього року під час засідання містобудівної ради, обговорювалося це питання. Так, у обласному центрі Волині може постати легка будівля-альтанка з елементами класичного стилю. Зауважимо, що минулим функціональним призначення колишньої альтанки, за словами архітекторів,  було зупинення упаду по рельєфу сходів, котрі ведуть до парку. Тому перед проектантами стояла ціла низка проблем, котрі необхідно було вирішити.
Перед усім, архітектори прагнули зробити цю невеличку будівлю прозорою. Тому майбутню альтанку проектували у класичному стилі із використанням великої кількості скла. Також споруді потрібно було надати функціонального призначенням – такий скляний павільйон під прозорим дашком може слугувати для продажу квітів.
Під час обговорення цього проекту члени містобудівної ради зазначили, що у майбутньому потрібно продумати місця для офісних приміщень та вбиральні у цьому квітковому павільйоні, наприклад, у підвалі, аби не порушувати прозорість споруди.
Щодо дендрарію, то головний архітектор обласного центру Волині Георгій Шевчук розповів, що із цього питання звернувся Волинський національний університет імені Лесі Українки із проханням облаштування дендрарію у ботанічному саду, який довгий час був занедбаний, тому й потрібне прийняття містобудівельного обґрунтування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus