USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У міськраді знову заговорили про подорожчання проїзду

29 Квітня 2013 13:58
Майже 800 тисяч гривень становлять борги з виплати зарплати працівникам на Луцькому підприємстві електротранспорту. У міській раді задумалися, аби ще підвищити вартість проїзду.

Про це стало відомо під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради луцької міської влади, профспілок та роботодавців 29-ого квітня.

Як повідомила начальник управління економіки Луцької міської ради Любов Ковпак, на комунальному підприємстві електротранспорту борги із виплати заробітної плати становлять майже 800 тисяч гривень. За словами економіста, борги виникли через недоотримання державної субвенції підприємством за пільгові перевезення, а це - 2 мільйони 500 тисяч гривень.

Отож депутати вирішили збільшити статутний фонд електротранспортників на 400 тисяч гривень. Своєю чергою, представники федерації роботодавців, зокрема, Володимир Вдовенко, під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради зазначив, що – це не вихід з ситуації. «Якщо приватний підприємець не виплачує зарплату його викликають і з нього питають, а якщо комунальне підприємство - то збільшують статутний фонд».

На думку роботодавців, міській владі треба активніше вимагати з держави гроші за пільгові перевезення, а не перекривати їх за рахунок міської казни. Окрім цього, треба переглянути економічну доцільність Луцького підприємства електротранспорту, в тому числі з можливим підняттям вартості проїзду.

Нагадаємо, що з першого квітня квитки у тролейбусах подорожчали на 25 копійок.

За словами заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, з боку пересічних лучан є розуміння, але для того, щоб підняти вартість проїзду, необхідне погодження двох міністерств. Зараз таку можливість розглядають.

У підсумку члени засідання погодилися, що необхідно кардинально змінювати законодавство і призначати адресну допомогу, тоді підприємство отримувало б «живі» гроші за надані послуги. Одним із варіантів впровадження такої реформи у дію є законопроект якогось із волинських депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Корінний Лучанин Показати IP 29 Квітня 2013 14:12
НЕДОЛУГІ КЕРІВНИКИ!!! При чому тут пересічні чи непересічні? Тут грає роль економічна доцільність!! Відразу треба ставити і захищати ту ціну проїзду, щоб не збиткова! Ну перестаньте займатись політичними іграми!! Так ніколи не буде толку в цій державі!
П..... ць до Корінний Лучанин Показати IP 1 Травня 2013 11:38
Продати ЛПЕ у приватну власність, розігнати дармоїдів з адмінстрації ЛПЕ. Визнати основним видом діяльності перевезення пасажирів саме міським електротранспортом. Маршрутки відокремити від ЛПЕ, створивши інше підприємство. Механізм відшкодування державних субвенцій за проїзд пільгових категорій громадян є дієв для підприємств недержавної форми власності. Питання: Чому борги виникли через недоотримання державної субвенції підприємством за пільгові перевезення, а це - 2 мільйони 500 тисяч гривень. Напевно це комусь вигідно, або просто нікому займатися цим питанням. Недолуге міське чиновництво - воно їздить на своїх іномарках, куплених за вкрадені гроші в міської громади.
TFA Показати IP 29 Квітня 2013 14:14
Правильно, міська влада загнала депо в таку ситуацію через лізинг тих автобусів, тому їм нічого не лишається як поповнювати статутний фонд підприємства. А якщо проїзд ще раз подорожчає, то сумніваюсь, що щось з цього вийде, бо з такими інтервалами і старими тролейбусами, які розсипаються, вони відштовхнуть пасажирів...
Корінний Лучанин до TFA Показати IP 29 Квітня 2013 14:44
Згідний з Вами, але треба терміново приймати міри!!Я часом користуюсь тролейбусами, бачу ці реалії. Ціна проїзду 1грн.25к ще на етапі затвердження була замалою. Ще трохи і 1грн50к буде мало!! Інтервал руху великий, сидіння в тролейбусах рвані та засмальцьовані(навіть ще в порівняно нових цих БОГДАНАХ). Ганьба ВЛАДІ що довела до такого стану ЛПЕ !! ПРИЙМАЙТЕ МІРИ!!
коля Показати IP 29 Квітня 2013 14:23
Тарас нічого не розуміє...начальник тільки назва
поліщук Показати IP 29 Квітня 2013 15:14
Якщо тролейбуси курсують з інтервалом в 30-35 хв., то вони будуть збиткові завжди, адже який сенс чекати півгодини, коли маршрутки курсують по тих же маршрутах набагато частіше та і ціна кардинально не різниться. Сам пенсіонер, але ці пільги треба якось оптимізувати, не раз бачив - на зупинці заходить 10 чоловік а платить від сили 2. Можливо треба посилити кілька маршрутів (1,2,8,9) навіть в ущерб іншим, але щоб інтервал був 10-15хв. тоді я не сумніваюсь, що появиться і прибуток, і повторюсь треба рорбити щось з пенсіонерами. P.S. о ледь не забув, треба виганяти Грицанчука, при ньому ЛТП ніколи не підніметься. Ніяк не забуду як він вчив ставити кузова на ЛуАЗі на підставки (робота грузчика) і при цьому роблячи акцент, що він має дві вищі освіти тому ніякі заперечення не приймаються. :)
Олександр Показати IP 29 Квітня 2013 15:35
Яких це "пересічних лучан"? Пільговиків, які не платять? Уже й у маршрутках все частіше чути: "Ветеран праці"... Платити треба УСІМ. Переконаний, що пенсіонер 60 копійок за проїзд знайде. Та хай хоч 25 платять, то й тоді прибутки зростуть в рази, бо ж відсотків 80-90 у тролейбусах іздять безкоштовно.
вова Показати IP 29 Квітня 2013 15:44
Я як маркетолог скажу, що ціна не відповідає, якості, а отже встановлювати вищу ціну просто недоцільно,бо "пересічний громадянин" просто пересяде 100% на маршрутне таксі, а дане підприємство, потерпить більших збитків, хоча куди ще далі((((
Корінний ВОВІ до вова Показати IP 29 Квітня 2013 19:05
ВОВА, ти як маркетолог, хоча б проаналізував ціни в інших містах. Техніка повинна оновлюватись, ти ж повинен це розуміти!!! Тролейбус, шановний ВОВА, є екологічним транспортом і його нічим кращим в умовах міста НЕ ЗАМІНИШ!!! Чи ти хочеш дихати ще й вихлопними газами?!
Саня Показати IP 29 Квітня 2013 15:53
На мою думку пільговий проїзд треба замінити грошовою компенсацією. Тоді платити будуть усі і ніякий директор не буде жалітись на те що він не доотримує від держави субвенції на пільгове перевезення пасажирів!
Богдан Богонос до Саня Показати IP 29 Квітня 2013 16:07
Повністю підтримую Олександра. Дати пенсіонерам (умовно) + 100 грн до пенсії але відмінити пільговий проїзд. У такому випадку пільговик уже сам буде вирішувати чи кататись щодня на ринок (особисто знаю таких котрі їздять туди щодня щоб розвіятись - бо безплатно ж) чи витратити ці кошти на щось інше.
Волинянин до Богдан Богонос Показати IP 29 Квітня 2013 18:26
Повністю підтримую!
Окс Показати IP 29 Квітня 2013 19:24
Грицанчука треба справді виганяти. Це людина, яка зовсім нічого не зробила і не добилася для ЛПЕ, при тому що отримує зарплату до 12 тис. грн. В кондукторів зарплата менше мінімальної (до 1000 грн.), у водіїв 1800-2200 грн. Організація роботи на підприємстві - повний нуль. Взимку, коли замерзали автобуси, техдопомога не приїжджала, водій все крутив сам. Зараз також куча автобусів стоїть під забором, ніхто їх не робить: то немає грошей, то немає запчастин, то стадо баранів ходить по колу (механіки, слюсарі і разом з ними Бабич). А Грицанчук в міській раді звітується про роботу. А що він зробив для роботи підприємства?
Лучанин Показати IP 2 Травня 2013 23:38
Поки буде халявний проїзд пільгових категорій доти буде бардак в Депо, автобусний парк завалили 1 разу Луцькій Міській Раді не дойшло, значить комусь це вигідно відмивати гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus