USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд бюджету не виконає, кажуть в Рахунковій палаті

7 Жовтня 2009 13:49
Рахункова палата вважає, що уряд не зможе виконати бюджет на 2009 рік.  Про це заявив глава Рахункової палати Валентин Симоненко під час звіту в парламенті.  «Звітний період підтвердив найгірші побоювання Рахункової палати. Формування держбюджету на основі абсолютно нереальних макроекономічних показників з ігноруванням більше 100 законів і 6 статей Конституції визначив нереальність його виконання», - сказав лава Рахункової палати. Про це 7 жовтня інформують «Волинські Новини».
«Урядові не вдалося зупинити процеси глибокої рецесії, більш того, негативні тенденції останнім часом значно підсилилися. Не реалізовано жоден з пунктів антикризової програми», - відзначив Симоненко.
Він відзначив, що прогноз падіння ВВП був 0,4%, але відповідно до експертної оцінки Рахункової палати він знизився за 8 місяців на 18,3%, а за підсумками року падіння складе, як мінімум, 15-16%.  Падіння промислового виробництва складає 29,6%. Останній раз таке спостерігалося в 1997 році. Прогноз інфляції від СП до кінця року - 15% - пише «Економічна правда».
«Висихає таке джерело росту економіки, як іноземні інвестиції. За 8 місяців приплив інвестицій зменшився в 3,3 рази в порівнянні з минулим роком», - відзначив Симоненко. Він також відзначив, що реальна зарплата зменшилася на 10,3%, а заборгованість по зарплаті досягла 1,6 мільярда гривень.
«За 9 місяців у бюджет надійшло 146 мільярдів гривень, це 61% плану. Повні, як кажуть, «кранти» з виконанням загального фонду, у який надійшло 107 мільярдів. А це всього 59% (плану). За нашою оцінкою, у бюджет до кінця року не надійде 35 мільярдів гривень, тобто 16-17%\", - повідомив Симоненко.
Він нагадав, що йде постійне коригування планів, а податки збираються наперед. Державний борг збільшився на 40% за підрахунками Рахункової палати.
Симоненко також поскаржився, що всі кошти йдуть на поточні витрати, а «на розвиток – нуль». «Про які мости може йти мова?», - заявив глава Рахункової палати у відповідь на численні питання депутатів до представника уряду, «де гроші на мости в Запоріжжі».
Довідково:
Рахункова палата – постійно діючий орган контролю, який утворюється Верховною Радою України, підпорядкований і підзвітний їй. Рахункова палата здійснює свою діяльність самостійно, незалежно від будь-яких інших органів держави. Одним із завдань Рахункової палати є організація і  здійснення  контролю  за своєчасним виконанням видаткової  частини  Державного   бюджету   України,   витрачанням бюджетних  коштів,  у тому числі коштів загальнодержавних цільових фондів, за обсягами, структурою та їх цільовим призначенням.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus