USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Гунчика поцікавились, чому ОДА купила найдорожчі шкільні автобуси

2 Лютого 2017 13:54
Для шкіл Волині закупили автобуси з заводу «Богдан» за ціною, яка є найвищою в України серед аналогічних закупівель. В ОДА пояснюють – автобуси більші та з новішим двигуном, тому й дорожчі.

Про це йшлося під час 10-ї чергової сесії Волинської облради сьогодні 2 лютого.

Так, під час звіту голови Волинської ОДА Володимира Гунчика депутат Анатолій Вітів зазначив, що шкільні автобуси, які закупили за кошти державної субвенції, розподілили вибірковим чином. Мовляв, райони, де «неправильні» керівники, автобусів не отримали. Хоча попередньо планували, що автобуси «ділитимуть» за участю депутатського корпусу.

«Неправильний» район, Іваничівський, до прикладу, не отримає автобус, бо він не закриває школи», - зазначив Вітів та запевнив, що свою роль зіграла і політика. З його слів, голови з опозиційних БПП політичних сил також залишились без автобусів.

На що Володимир Гунчик зауважив, що за кошти цільової субвенції можна було купити лише автобуси там, де триває оптимізація малочисельних шкіл.

Своєю чергою, Вячеслав Рубльов звернув увагу обранців громади на те, що Волинська облдержадміністрація купила шкільні автобуси в автоскладального заводу «Богдан Моторс» за ціною, яка є найвищою в Україні. В інших областях ці транспортні засоби закупили за 1,31-1,5 мільйона гривень за одиницю, в той час, як для Волині їх купували по 1,58 мільйона.

Також, зі слів Рубльова, нові автобуси потребували додаткового обслуговування і налагодження, адже не їздили належним чином.

На що Гунчик зазначив, що автобуси дорожчі, адже мають довшу базу та двигуни стандарту «Євро-5». Також, зі слів голови ОДА, Волині потрібно загалом 50 шкільних автобусів, аби замінити зношені, ті, які мобілізували в АТО, а також придбати для шкіл, де їх не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ВВ Показати IP 2 Лютого 2017 14:08
Економія-закрити школи, щоб не витрачати гроші на їхнє опалення і на оплату з/п вчителям, але купити автобуси і їх заправляти за 21-24 грн/літр. Реформи! При цьому взяти на лапу гроші, щоб тендер на продаж автобусів виграла потрібна фірма + ще взяти бабло, щоб потрібна фірма їх заправляла. Все круто.
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2017 14:10
Гунчик знає як з автозаводу гроші виняти, тому й ціна найвища. На старість собі і дітям збирає. Гнати Ганд**а треба!!!!
Двигун Показати IP 2 Лютого 2017 14:16
Двигун Євро-5 ..... ТОЛКОВО
123456 Показати IP 2 Лютого 2017 14:16
Чому дорожчі? А як заробити понад 14,0 млн. грн., 120,0 тис. євро і тисячі дол.США? Усе це скасти в мішечок і показати в декларації "чесного чиновника", який за наші з вами податки працює на благо своє.... Ось тому і автобуси дорожчі, дорога Луцьк-Львів розвалюється і т.д. Можна писати ще багато про "заслуги" волинського голову ОДА, але чи це щось дасть. ЩО ХОЧЕ, тей робить. А через рік ці автобуси будуть розвалювалюватися як маршрутки "Богдани"...
Вчитель Показати IP 2 Лютого 2017 14:17
Коли розженуть банду дармоїдів.Я маю на увазі методичний кабінет відділу освіти Луцького району.Взагалі методична служба в такій кількості та якості не потрібна.Адже реформувати освіту без реформи методкабінетів неможливо.Вони вже віджили своє. Вони не потрібні.Їздити перевіряти,брати торби,вказувати як треба уроки проводити .І вчитель(директор) переживає бо їде методист це велике цебе їде,особливо коли їде ця Оксана Йосипівна..Ідеш до них як до своїх господарів,хазяїв твого життя ,несеш нікому не потрібні конспекти,дебільні плани самоосвіти- це повний совок,маразм, і вона(вони) дивляться на вчителя(директора), як на пан на раба,який повинен робити,проводити уроки тільки так як хоче це шобло.
до вчителя до Вчитель Показати IP 4 Лютого 2017 21:05
Оксана Й....., це цяця ще та... та .... ту....ту.
вчитель до Вчитель Показати IP 5 Лютого 2017 17:15
дуже точний і правдивий коментар, особливо про "торбу"
Анонім до Вчитель Показати IP 15 Лютого 2017 18:39
нащо було міняти томаченка на іншого? він теж видно не збирається міняти директорів. скільки вже ті вчителі і батьки можутьдзвонити в те районо і жалітися на директорку, шо зібрала всю сімейку в клолись славній школі, ой нє, свого синочка забрала в маяки, то в місцевій школі різко рейтинг впав. нема кому премії давати.....і кальян курити.
Знаючий до Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 23:04
Це про торчинську дир дир екторку...
123456 Показати IP 2 Лютого 2017 14:19
Тут лиш напрошується вислів "собаки гавкають, а караван йде".....
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2017 14:21
Гунчик знає, як гроші з автозаводу витягнути, тому і ціни найвищі На старість собі і дітям збирає Гнати його треба!!!!!!!!!
Волинянин Показати IP 2 Лютого 2017 16:04
Пане Голово, економіку області треба піднімати, а не мільйони у власну кишеню напихати. Соромно. Область має найгірші показники. Реформи з розумом треба робити, реформатор...
олег Показати IP 2 Лютого 2017 16:20
його гнати ніхто не буде закінчить своє життя як багато попередників януковича закінчили , багато він знає а садити його нема сенсу бо він всю верхушку здасть , а тут є йому про що кається , і про варварську кражу лісу і про бурштин , і про відкати на закупівлю та послуги фірм посередників що діє по всій області , і про відмивання грошей на ремонті доріг , і про скорочення шкіл та мед.установ, та в голові не вміщається що вони навивертали за останні три роки, янукович курить в стороні
так-так Показати IP 2 Лютого 2017 17:33
Новий Автобус "Богдан"Євро2 малого класу коштував приблизно 50000 доларів, а "Богдан"Євро5 такого класу коштує на 15000 доларів дорожче!Нічого не змінилося,крім КУРСУ ДОЛАРА!!!дивіться :avtomag,autocentre,ua/автобусы-богдан
Анонім Показати IP 4 Квітня 2017 23:43
Оксана Йосипівна гуде! Три дні збирала дань з району. Нічого не боїться, гребе і мясом і салом. З днем народження вас!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus