USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В ОДА розібралися з волинським заводом. Черга - за прокуратурою

30 Січня 2014 14:28
У департаменті агропромисловго розвитку ОДА розглянули запит депутата Волинської обласної ради Юрія Лазаренка щодо ситуації на Іваничівському цукровому заводі (ПП «Європацукор»).

Як йшлося у запиті, Іваничівський цукровий завод не розрахувався зі здавачами цукрових буряків – селянами та господарствами області.



У відповіді на запит йдеться, зокрема, про те, що жителі Турійського району цукор отримали. На іншому бурякопунктуів результаті службової перевірки виявили невідповідність у кількості цукрових буряків, заготовлених заготівельниками на одному з бурякопунктів і кількості цукрових буряків, відвантажених на цукровий завод, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

ВІДПОВІДЬ НА ЗАПИТ ДЕПУТАТА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ЛАЗАРЕНКА Ю.О. ВІД 20 ГРУДНЯ 2013 РОКУ № 23/6 ЩОДО СИТУАЦІЇ, ЯКА СКЛАЛАСЯ НА ІВАНИЧІВСЬКОМУ ЦУКРОВОМУ ЗАВОДІ

"В ході розгляду з'ясовано, що зазначені у зверненні громадяни цукрові буряки здавали через периферійні бурякопункти, де посередники (заготівельники) приймали цукросировину на умовах надання послуг ПП «Європацукор» (зобов'язувалися провести її приймання, зберігання, відвантаження на цукровий завод і також провести розрахунок з бурякоздавачами).

За інформацією директора ПП «Європацукор» Каузи Я.А. ( лист № 23 від 15.01.2014 р.), цукровий завод розрахувався за здані цукрові буряки зі всіма бурякопунктами (заготівельниками) в повному об'ємі, включаючи нормативні втрати сировини при зберіганні і транспортуванні до заводу.

За період розгляду депутатського запиту у зверненні зазначенні жителі Турійського району цукор отримали.

Щодо бурякопункту с. Заріччя Володимир-Волинського району, то спеціалістами ПП «Європацукор» було проведено службову перевірку, в результаті якої виявлено невідповідність у кількості цукрових буряків, заготовлених заготівельниками на бурякопункті і кількості цукрових буряків, відвантажених на цукровий завод. На даний час у Володимир- Волинській міжрайонній прокуратурі перебуває на розгляді клопотання директора ПП «Європацукор» Каузи Я.А., щодо можливого зловживання службовим становищем та вчинення крадіжки працівником бурякопункту ПП «Європацукор» Кравчук Н.М., для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування у відповідності до вимог ст. 214 КПК України", - пише директор департаменту Юрій Горбенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus