USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні пенсію можна буде успадкувати

6 Травня 2015 09:20
Після проведення пенсійної реформи українці матимуть змогу успадкувати пенсію померлого родича.

Новину повідомляє «Преса України».

Посадовці зазначають, що відповідна система розпочне працювати вже через 2 роки. У 2017 році вона буде обов’язковою для громадян, які молодше 35 років.

«Після введення накопичувальної пенсійної системи, держава, саме держава гарантує контроль та безпеку збереження коштів накопичувальної системи», - пояснив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Спершу реформа охопить лише 6 мільйонів українців. Щомісяця на їх особистий рахунок буде надходити певна сума. Спочатку вона становитиме 2% від зарплати, а щороку даний процент буде збільшуватися.

Разом із цим сума соціальних відрахувань від працівника і роботодавця не зміниться. Вона просто буде розподілена на різні рахунки. Дана реформа передбачає утримання пенсіонерів за відповідною солідарною системою.

«Всі накопичені пенсійні активи, які будуть на персональному рахунку людини, яка, на жаль, помре до того, як вона зможе ними скористатися – вони ще будуть успадковуватися», - розповів голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

Нагадуємо, що пенсійний фонд України повністю виконує свої зобов'язання перед пенсіонерами, однак робиться це за допомогою коштів держбюджету, тому говорити про підвищення пенсій в таких умовах не представляється можливим. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Тарас Показати IP 6 Травня 2015 09:48
Все це хитрий цирк. Одна влада робить крпаще іншої
Анонім Показати IP 6 Травня 2015 10:07
Вбити родича, щоб його пенсію мати, а самому не працювати. Ох скільки родичів у бомжів з'явиться!
Іра Показати IP 6 Травня 2015 10:29
Нічого не розумію, Навіть дійсно успішні й розвинені країни не можуть собі цього дозволити..........Ці люди самі розуміють про що кажуть????????
я Показати IP 6 Травня 2015 10:59
в португалії після смерті. чоловіка дружина отримуэ пенсію а в нас чому не можна мабуть тому що в Україні не 2015 а 1915 рік
Бо до я Показати IP 6 Травня 2015 12:31
в Португалії нема такого свинсва як у нас, коли всі начальнища, начальники, начальнички гребуть державні гроші собі в кишені з розрахунком щоб ще й їхнім виродкам в кількох поколіннях вистачило. Нова влада, яка душить всіх тарифами, підвищенням цін, скасуванням пільг позиціонучи це як необхідність заради "світлого майбутнього, свої привілеї скасувала, скромніше і економніше жити стала, апетити зиеншила? НІ ! то про що можна говорити?
я до Бо Показати IP 6 Травня 2015 13:15
а куди наші люди дивляться коли в Луцьку буваю скрізь зауваження роблю моя дочка каже що їй зі мною ходити соромно все мені нетак Раджу всім так робити
Ви до я до Бо Показати IP 6 Травня 2015 13:33
молодець!
Анонім Показати IP 6 Травня 2015 13:52
Ну так ще ніхто і ніколи не трандів і не брехав. Рівних брехунів у всьому світі немає , як в Україні.
Корінний лучанин Показати IP 6 Травня 2015 17:18
"В УКРАЇНІ ПЕНСІЮ МОЖНА БУДЕ УСПАДКУВАТИ" - Ага і не жив нормально, все накопичував на пенсію і упокоївся раніше до виходу на пенсію- то накопичена сума якась там успадкоується. А які гарантії , що ця сума не обкладеться ПОДАТКОМ на спадкоємців? Наша держава така , що ЗАВЖДИ ОБМАНЮЄ СВОЇХ ГРОМАДЯН і довіри немає ніякої!!! 25 відрахувань- це жалюгідні відрахуванння. Для накопичення коштів треба вже зараз робити 5-7%, ато і 10%. Ці відрахування є цілком нормальними і по кишені не вдарять!
я Показати IP 6 Травня 2015 17:36
в Португалії ми платимо 11%
1 до я Показати IP 16 Травня 2015 15:58
А в Україні буде 111% Або якись робітник ЖЕКу виявиться родичем всіх пенсіонерів з району.
Я Показати IP 6 Травня 2015 18:20
Черговий лохотрон від держави. Така система можлива тільки при виключно стабільній економіці,якої у нас взагалі немає. Відраховані кошти будуть прокручуватися, а при отриманні пенсії, хто доживе, то це вже будуть копійки.
леонардо давинчи Показати IP 1 Березня 2016 21:31
Текст повідомленняКраще хай буде страхова медицина.Ніж надиятися чи щедоживу ,ато родичив буде багато!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus