USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні дорожчає солодке задоволення

22 Січня 2010 15:30
 
Експерти пророкують вже 15 гривень за кіло цукру, а виробники кажуть: все, що вище 9 гривень, – спекуляція.
В Україні, у всіх регіонах, зросли ціни на цукор. Експерти пророкують вже 15 гривень за кіло, а виробники кажуть: все, що вище 9 гривень – спекуляція.
Рекордні ціни у Львові – до 12 гривень за кіло ваговий, фасований у пакети на 30-50 коп. дорожче. У Харкові 10 грн. за кіло вже стало реальністю в багатьох магазинах і навіть на ринках, у Дніпропетровську солодкий пісок продають по 9 гривень, в Одесі та Києві - по 9-10. У столиці можна знайти на вагу і за 8,50, але він мокрий і у грудках.
«Я купила цукор на вагу по 8,50, але коли він висох, то закам\'янів і подешевшав більш ніж на 100 г на кіло, виходить, реальна ціна «піску» - 9,5 гривень. за кіло», - обурюється мешканка столичного району Березняки Ірина Іщук.
Керівник консалтингової компанії «ААА» Сергій Наливка стверджує, що через дефіцит українського «піску» ціни вже в січні можуть піднятися до 12 гривень. У лютому-березні – до 15 гривень за кілограм.
Якщо уряд не забезпечить у найближчі місяць-два ввезення хоча б 100 тисяч тонн імпортного цукру, то як би не довелося видавати цукор по картках, – повідмляє ТСН.
«У 2009-му Кабмін пізно, лише в листопаді, розподілив квоти на імпорт 260 тис. тонн сирцю, які могли б майже повністю перекрити дефіцит у 300 тисяч тонн. У результаті на кінець грудня завезено всього близько 80 тис. т, з них розмитнено 51 тис. тонн, це і призвело до підвищення цін. Український цукор скінчиться в травні, до цього часу необхідно розподілити квоти на 2010 рік і хоч щось завезти», - каже Наливка.
У той же час голова асоціації «Укрцукор» Микола Ярчук заявив, що дефіциту цукру не буде, хоча в минулому році його в Україні і зібрано менше необхідного на 250-300 тисяч тонн, тому що до травня обов\'язково надійде імпорт. А ось ціни будуть на рівні світових.
«Зараз тонна цукру коштує на Лондонській біржі 755 доларів у великому опті (у роздробі буде приблизно 1 дол. / кг, або 8-8,5 грн. / кг), тому зараз всі ціни в Україні вище 9 грн. / кг - це спекуляція на панічних настроях населення. Великі трейдери скупили ще восени цукор на заводах по 6-6,5 грн. за кіло і зараз намагаються заробити. Треба не піддаватися паніці, не купувати про запас цукор по 10-12 грн. / кг, тому що до весни , коли завезуть імпорт, ціна обов\'язково упаде до 8,5 грн. / кг», - прогнозує Ярчук.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ладомир Показати IP 23 Січня 2010 00:26
Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! Юля ! Юля! Юля ! Юля ! Юля ! І далі кричить "бандерлоги" за неї вона вас накормить. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus