USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні знайшли газ, якого вистачить на півтори тисячі років

1 Червня 2010 12:49
Німецькі та українські вчені знайшли в українській економічній зоні Чорного моря поклади газогідратів – льоду, який містить газ метан. Цими запасами можна забезпечити Україну енергією протягом 1,5 тисячі років.
Про це повідомив заввідділом радіаційної і хімічної біології Інституту біології південних морів доктор біологічних наук Сергій Гулин, який був у складі команди українських та німецьких учених, які робили дослідження покладів на дні Чорного моря – повідомляє ТСН.
«Це проміжний етап досліджень під Севастополем. Поки ми досліджували море технікою, яка не може пробити товщу морського ґрунту. Ми використовували підводні телероботи, якими можна керувати на відстані. Крім того застосовувалися акустичні, сейсмічні й інші апарати. Зараз ми бачимо приблизну картину розміщення гідратів. Щоб її уточнити, на наступному етапі ми будемо використовувати бурові установки, які бурять морське дно на 70 м, збирають зразки ґрунтів», - сказав Гулин.
Як пояснив керівник відділу морської геології та осадового рудоутворення Національного науково-природничого музею Євген Шнюков, газогідрат – це лід, який містить газ метан.
«У Чорному морі є близько 15 місць, де є газогідрати. Їх також знайшли в Росії, на Мессояхському родовищі. Є газогідрати і в румунській економічній зоні Чорного моря, і в Тихому океані в Японії. Але найбільше їх в Антарктиді», – розповів Шнюков.
Він повідомив, що найбільшою складністю є видобуток газогідратів. Метан швидко випаровується з льоду. Тому потрібно створювати якісно нові технології видобутку газу з газогідратів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 1 Червня 2010 16:41
Спочатку це треба продати Росії за копійку, а тоді купувати за бакси. Це буде справді по-українськи.
маруся Показати IP 2 Червня 2010 07:30
теперь крым может отделиться...
Всезнайко Показати IP 2 Червня 2010 16:47
Добре, що знайшли. Тепер спробуйте його звідти виколупати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus