USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ветеранам ОУН-УПА платитимуть по півтисячі

26 Лютого 2014 15:41
Депутати Луцької міської ради підтримали проект рішення по збільшенню соціальних виплат ветеранам ОУН-УПА й сім’ям загиблих воїнів в Афганістані.

Це питання розглянули під час 55-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26-го лютого.

Із 2007-го року щомісячні виплати ветеранам ОУН-УПА й сім’ям загиблих воїнів-афганців становили 100 гривень.

17 лютого члени постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва підтримали ідею, щоб збільшити виплати ветеранам ОУН та УПА до 300 гривень в місяць, - нагадала директор Департаменту соціальної політики Лариса Боярин.

Тепер цю суму вирішили збільшити майже вдвічі - до 500 гривень.

Депутат Луцькради Сергій Григоренко наголосив, що соцвиплати необхідно підняти мінімум до півтисячі. «Ми однозначно маємо додати 500 гривень, бо це Герої України, бо є несправедливість, що є радянські герої, які мають по 3-5 тисяч гривень, це добре, звісно, але сумно, що герої УПА отримують жалюгідні гроші - 300 гривень. Це неприпустима сума, має бути мінімум 500 гривень для початку, а далі треба відшукати кошти, щоб збільшити до тисячі гривень», - сказав депутат.

«Підтримую таку пропозицію, треба збільшувати виплати, щоб ветерани УПА отримували 500 гривень. В першому рішенні була й така категорія - «Вдови загиблих в Афганістані». І цій категорії треба підняти виплати до 500 гривень, бо ж вони втратили рідних, свої годувальників», - додав депутат Анатолій Пархом’юк.

Відповідне рішення прийняли депутати Луцькради своїми голосами: 43 «ЗА».

Лариса Боярин поінформувала, що з міського бюджету додатково потрібно буде виділити 365 тисяч гривень.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич додала, що необхідно подбати й про інші соціально незахищені верстви населення. «Окрім названих двох категорій, підтримка яких є обов'язковою, є не менш важливі. До них також необхідно застосувати принципи збільшення соцвиплат. Потрібно комплексно підходити до питання», - зауважила Ірина Констанкевич.

Міський голова підтримав пропозицію та запропонував доопрацювати питання і винести на наступну сесію міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ефрейтор Показати IP 26 Лютого 2014 15:42
У Луцьку ветеранам ОУН-УПА платитимуть по півтисячі, если москали денег дадут...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus